Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu dzieci z autyzmem wzbudzają taką niechęć?

Polecane posty

Gość gość
*asperger nie newsletter *

Gość gość
gość dziś Mam wystarczającą wiedzę. Jestem matką dziecka z aspergerem, autystę mam w bliskiej rodzinie i na nim właśnie nawiedzeni rodzice przeprowadzają różne "chelatacje" i diety. Skutek wiadomy czyli żaden. Czekam, aż zgodnie z niektórymi "amerykańskimi" stronami zaczną robić lewatywy z domestosa...

Gość gość
Byłam ostatnio na weselu gdzie poznałam chłopaka z autyzmem który miał piękna dziewczynę. Oboje po 19 lat

Gość gość
gość dziś Coś mi się nasuwa gdy czytam takie dyskusje. W rodzicach takich dzieci, jak autystyczne, jest jakaś nienawiść do życie i chęć zemsty. Zauważyliście? xxx nie, nie zauważyłam. układasz sobie scenariusze z d**y i to rodzice zdrowych dzieci zioną nienawiścią. tylko sie nie ośmieszaj i nie udawaj, że tego nie widzisz. ja dzieci jeszcze nie mam jestem dopiero w ciąży ale to co się naczytałam tutaj od "szczęśliwych" mamusiek zdrowych "aniołeczków" przyprawia mnie o mdlości :o Ty jesteś równie jadowita, wredna i podła oby moje dziecko nie musiało spędzać czasu z tą waszą nietykalną i świętą bananownią z tymi waszymi pępkami wszechświata :o

Gość mama ko
gość dziś jak się te terapie przeprowadza nieprawidłowo tonie działają, u mojego syna zadziałały. Suplementujemy go od miesiąca i efekty są piorunujące. Wreszcie zacząl sie przytulać i rozumieć polecenia, patrzy w oczy i nauczył sie prawidłowo wchodzić po schodach no i skończyły się nocne pobudki od 2-6 rano oraz zasypianie o 24.00. teraz normalnie chodzi spać o i budzi się o 7.00 jak wstajemy do przedszkola.

Gość gość
Kreatywny z domestosa to jakieś wyssane z palca teorie osmieszajace rodziców leczacych zespół autystyczny. Jeśli ktoś chelatuje na własną rękę a nie według protokołu Cutlera to oczywiście może bardzo zaszkodzić. Właściwie to na pewno zaszkodzi. O domestosie pierwsze słyszę, nigdy nie doczytalam takich bzdur.

Gość gość
Logopeda mojego dziecka powiedziała mi ze mam leczyć dieta ,ze tylko z właściwą dietą będą efekty.

Gość gość
Ogarnijcie sie jestescie dorosle a zachowujecie sie jak zwierzeta. To nie dzieci wina, ze sa chore myslicie ze np jak ktos ma zepsol downa to sie z tego cieszy? Co takie biedne dziecko ma poradzic i czemu jest winne. Bez przesady. Plujecie jadem w niewinne dzieci nawzajem ale jak w tvn pokazuja krzywde dzieci to wy wielkie matki teresy jestescie. Jesli macie wrazliwosc dla dzieci to czemu innym dzieciom ublizacie tutaj. Ze zdrowe zle, z autyzmem zle. Bez przasdy.

Gość gość
Dziwne że jeszcze niedawno tych przypadków nie bylo -przebywały w szkołach specjalnych .

Gość gość
Teraz autystykow jest znacznie więcej niż kiedyś więc integracja siła rzeczy jest nieunikniona. Odkąd wzrosła ilość szczepień wzrosła ilość autystykow. Teraz już 1 na 60 chłopców ma autyzm. Ta teorię szczepień usłyszałam na rehabilitacji od rehabilitantka i logopedy. Jedna lekarka po cichu mówi to samo.

Gość gość
gość dziś nie, to nie są brednie. To są "rewelacje" z niektórych "mądrych" stron dla rodziców autystyków. I nie, nie mam zamiaru stosować u dziecka żadnych "protokołów" poza tym, co jest zalecane przez normalną medycynę.

Gość gość
gość wczoraj bzdura... po prostu lepsze i dokładniejsze są diagnozy, wystarczy ze zrozumieniem poczytać metaanalizy żeby zobaczyć, że szczepienia i autyzm nie mają żadnego związku :o

Gość gość
Ok...przeczytalam wątek, nie jestem matka autysty ani przeciwniczka integracji z niepełnosprawnymi. Moje doświadczenie z niepełnosprawnymi to znajomosc mojego sąsiada, kiedyś w sklepie mu pomoglam , jest nieszkodliwy i mily. Ktos tam pisal troche jak nazista..... oglądam czesem filmy dokumentalne i smierdza tu niektóre wypowiedzi rasa panow. Takim nazistom spolecznym ktorzy chca wszystko idealne zycze kogos kto was w koncu pokocha. Wówczas nie bedziecie musialy niszczyc,atakowac bezbronnych na rzecz swojego idealnego postrzegania swiata.

Gość gość
gość dziś zgłoś się, jak będziesz mieć trochę więcej doświadczeń i spotkasz osoby zaburzone, które nie są niegroźne i miłe.

Gość gość
Mam 20 lat i tlyko miałam "styczność" z moim sąsiadem,,....fakt.....ale wiesz co, do tej pory spotkałam w życiu tylu zdrowych skur........że tak "na logikę" nie wiem co takiego niepełnosprawny może zrobić, raczej jest słabszy co nie? chyba że mówimy o chorym psychicznie lub upośledzonym, bez terapii, no to i bez szkoły zdrowy jest dzikusem a co dopiero chory? To tyle na "logikę" a na serio, to jakas sfrustrowana jesteś ,tyle Ci powiem, jechać na niepełnosprawnych w sieci? mega troll tylko tak potrafi, to takie samozaoranie wiesz...coś jaka nowoczesna i Petru ;) żenada goni żenadę, wpisy rasy panów.

Gość gość
22.45 to ja poprosze linka o wlewkach z domestosu bo żeby w to uwierzyć trzeba mieć nierowno pod sufitem. obserwuje grupę gdzie rodzice lecza autyzm i nigdy nie czytałam żadnych bredni. Leczą dieta 3bez i suplementami NA PODSTAWIE badań . Dzieci wracają do zdrowia, zanikają autostymulacje, np stymulowanie wzroku może oznaczać za niski poziom Wit a i wystarczy suplementowac aby zanikl, żadna terapia tego nie zrobi. Ja jeszcze raz poproszę link o tym domestosie bo ktoś chyba sobie kpil z leczenia albo zwyczajnie ty kłamiesz jak z nut.

Gość gośćlaluna
Mam dziecko z autyzmem,przysiegam bez diety,nigdy nie bedzie mowic,zrob test na metale ciezkie z wlosa,ooszukaj w necie,dzieki temy moje dziecko mowi od ponad czwartego roku zycia i pisze od piatego i czyta,jest geniuszem autystycznym jak eistein,jestem tak szszokowana i dumna szczescie,nie poddawajcie sie,dieta :-)

Gość gość
Większej bzdury nie słyszałam :-) Moja córka ma autyzm, mówi bez diety i całkiem dobrze sobie radzi. Ostatnio stwierdziła, że chciałaby zmienić szkołę ( chodzi do integracyjnej ), bo tam chodzą dzieci, które się strasznie zachowują ( ona jest taka poukladana ), ma asystentke, która dba o to żeby ktoś nie zrobił JEJ nie zrobił krzywdy.

Gość gość
Ludzie boją się tego, czego nie znają, a autyzm to wciąż bardzo tajemnicze zaburzenie - nawet w środowiskach lekarzy a co dopiero zwykłych, skołowanych natłokiem wiedzy rodziców. To samo dotyczy także słabo opłacanych, niedouczonych nauczycieli, którzy pojęcia nie mają jak się takim dzieckiem zająć a nawet jak coś tam wiedzą, to szkoła nie zapewnia odpowiednich warunków. Autysta może funcjonować w środowisku zdrowych osób przy odpowiednim wsparciu - widziałam w praktyce.

Gość gość
Jako matka autystyka stwierdzam, ze zbyt czesto wysyla sie do integracji dzieci, ktore sie do tego po prostu nie nadaja i nigdy nie powinny sie do niej zakwalifikowac. Nie bardzo wiem czemu ma to sluzyc?

Gość gość
A ja się ogromnie dziwię tym matkom. Kiedyś takie 20 lat temu nawet, dzieci z autyzmem to były dzieci z autyzmem i to była tragedia dla rodzica. Teraz byle złe wychowanie i autyzm aspargery i srery. Rozumiem to tak że rodzice mają w d***e wychowanie dziecka i najlepiej znaleźć na to jakąś chorobę. Robi się tym szkodę naprawdę chorym dzieciom. Autystykom. Zacznijcie wychowywac swoje dzieci, dajcie im miłość, ale również dyscyplinę. A co do dziwienia się matkom. To ja robiłabym wszystko co w mojej mocy by dzieciak nie był traktowany jak psychicznie chory. No kobiety !! a wasi mężowie też uważają że wasze dziecko chore? ja myślę że w 90 procentach wasi mężowie twierdzą że to wy macie popier..ne w głowie. Krzywdzicie swoje dzieci bo im łatkę przypinacie. Po zatym myślicie że macie wszystkie geniuszy. Nie tędy droga. Sa geniusze z autyzmem czy aspargerem ale oni byli wychowani normalnie i może dlatego zaszli daleko. wasze dzieci nic nie osiagną bo wiecznie będzie : oj biedne dziecko z autyzmem, aspargerem. tylko w nieśmiałośc fobię społeczną go wpędzicie lub stworzycie psychopatycznego morderce a tacy też są geniuszami. Także zabierać się za wychowanie a nie jęczenie, że dzieciak nieposłuszny

Gość gość
Wytłumaczcie mi proszę, bo ja naprawdę nie rozumiem. Na czym ten autyzm polega? Człowiek ma swój zamknięty świat. A mimo to ktoś napisał, że ma syna autystę, który wynajmuje mieszkanie i pracuje w firmie komputerowej. To autysta jest normalny czy nie? Może zwyczajnie funkcjonować?

Gość gość
Autysta to osoba, która z nie do końca zbadanych przyczyn (funkcjonuje kilka równorzędnych teorii) odczuwa rzeczywistość inaczej niż człowiek neurotypowy - np. jedne bodźce odczuwa zbyt silnie, inne o wiele słabiej niż my. Stąd autysta zachowuje się w sposób dla nas zupełnie niezrozumiały (np. kręci godzinami sznureczkiem, wydaje dziwne dźwięki, reaguje agresją na zupełnie nieszkodliwe rzeczy np. nie ten kolor). Niektórzy autyści mogą funkcjonować zupełnie samodzielnie, inni potrzebują wsparcia jak inne osoby z niepełnosprawnością umysłową. I "wychowanie" nic tu nie ma do rzeczy - dziecko zdrowe nawet jeśli jest puszczone samopas będzie rozwijało się równolegle do rówieśników (jak to bywało dawniej na wsiach), co najwyżej może być rozpuszczone, niegrzeczne, ale nie wykształci zachowań autystycznych ot tak.

Gość gość
20:48 tylko problem jest taki, ze dzieci z powaznym autyzmem jest malo. Ja rozumiem ze to jest tragedia dla rodzica i dlatego nierozumiem dlaczego tak wielu lekarzy wydaje zaswiadczenia o autyzmie dzieciom tak naprawde zdrowym tylko moze troche bardziej zwroconym w swoj swiat. Po prostu nie wierze ze nagle w Polsce rodzi sie tak wiele autystycznych dzieci. Kiedys jak bylam mloda ogladalam film o autystycznym dziecku i to dziecko naprawde bylo chore. Dzisiaj w Polsce ( moze i w innych krajach tez ale tego niewiem) robi sie z dzieci kaleki. I co dziwne najwiecej autystycznych dzieci to chlopcy. Dlaczego? Bo z dziewczynkami nikt sie nie cacka a jak matka (tak matka bo jakos ciezko spotkac ojca mowiacego ze ma autystyczne dziecko) urodzi syna to malo mu w tylek nie wlezie.

Gość gość
Autyzm to cały zespół cech (dlatego mówi się "spektrum autyzmu") - dziecko musi spełniać znaczną ich część, żeby dostać diagnozę autyzmu (np. sam brak mowy nie wystarcza, same stereotypie też nie - musi to tworzyć jakiś zbiór cech). Rzeczywiście jest duży wzrost diagnoz autyzmu (co rodzi wiele hipotez), niektóre błędne, ale jeśli dziecko zostało błędnie zdiagnozowane jako autysta w wieku 3 lat, a jest ZDROWE i nie ma innych przyczyn zaburzeń rozwojowych (np. choroby mózgu, choroby psychiczne) - to na pewno zarówno rodzice jak i lekarze zauważą tę pomyłkę potem. Autyzm to nie jest zaburzenie zachowania tylko rozwoju. Jeśli dziecko przestaje np. chodzić i podnosić główkę to nikt nie zarzuca mu lenistwa a matce zaniedbania - bo to są umiejętności wbite w nasze dna jak wzrost, jak poprawne widzenie, jak kontrola swoich ruchów - nikt tego nie uczy.

Gość gość
W zeszłym roku w przedszkolu u mojego synka (grupa 3 latkow) był chłopiec który na 1 rzut oka był ok, problemy pojawiły się z czasem. Dziecię biło, gryzło, kopało inne dzieci, był mega agresywny i wulgarny (jak na 3 latka) mamuśka miała w d... Zachowanie swojej pociechy, nauczyciele nie reagowali. Dopiero pedagog i kierowniczka placówki zrobiły porządek, młody został przeniesiony do przedszkola specjalnego (na ostatnim zebraniu poinformowali nas że dziecię było właśnie autystykiem) i wiecie co w duszy mam takie dzieci, niech chodzą do specjalnych przedszkoli i szkół jeśli zagrażają moim dzieciom, jeśli je krzywdzą i doprowadzają do lez, siniaków i ran na ciele. I mozecie mnie zjechać, mam to gdzieś ale nie pozwolę na krzywdzenie mojego dziecka bo tak! Bo inny jest chory! Skoro jest chory i już jako 3 latek potrafi rozwalić głowę innemu dziecku to niech siedzi w specjalnej placówce.

Gość gość
Mozecie tak dyskutować bez końca, ale początek i koniec lezy w dorosłych. Praca z takim dzieckiem, pilnowanie, ochrona przed atakami ze strony dzieci zdrowych, jak i ochrona dzieci przed bardziej agresywnymi dzieciaczkami z dysfukncjami - rodzice, nauczyciele. Tak samo tłumaczenie dzieciom zdrowym o takich dzieciach chorych, jak i próba dotarcia rodziców do ich dziecka cierpiącego na autyzm.

Gość gość
Za takim dzieckiem do szkoły czy przedszkola idą całkiem spore pieniądze. Pieniądze, które mogłyby wystarczyć na nauczyciela wspomagającego, na wyodrębnienie kącika/miejsca, gdzie dziecko można przenieść gdy jest zbyt pobudzone/agresywne, na przeszkolenie personelu itp. Rzecz w tym że nie każda placówka potrafi te pieniądze odpowiednio wydać, nie zawsze ze złej woli - często przyczyną jest brak wiedzy o autyzmie.

Gość gość
Bo chyba za malo sie o tym mowi. Poza tym to powazna choroba, a na swiecie panuje znieczulica. Z takim idziecmi jednak mozna pracowac, zbey zylo im sie lepiej. My uczeszczamy na terapie do http://terapia-adhd.waw.pl/ i naprawde widac efekty.