Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nauczycielka stosuje terror psychiczny. (Matma)

Polecane posty

Gość gość

Cześć wszystkim! Potrzebuję waszej opinii i wsparcia. Mam 17 lat, jestem w 1 klasie liceum i moim największym problem jest stuknięta pani od matematyki. Nauczycielka od matematyki stosuje wobec nas przemoc psychiczną. Na każdej lekcji uświadamia nas,że bez matematyki będziemy nikim w przyszłości,że dla "humanistów" nie ma pracy, a nawet jeżeli jakimś cudem zdamy maturę i jeszcze większym cudem dostaniemy się na medycynę, to nikt z nas nie będzie dobrym cenionym lekarzem. Na niemal każdej lekcji nam to powtarza. Generalnie rzecz ujmując ta pani ma, delikatnie mówiąc, problem sama z sobą. Co do samej matematyki to nie uczy nas w ogóle, a potem zadaje np. 30 zadań do domu (które raz sprawdza, a raz nie) a np. jeżeli my "banda debili" prosimy ją o wyjaśnienie czegokolwiek to mówi "jak możecie tego nie umieć?! Ja to musiałam znać na pamięć w 3 klasie podstawówki " (nawet jeżeli właśnie omawiamy funkcje trygonometryczne...) Przez tę kobietę zaczęłam wpadać w depresję. Jestem naprawdę bardzo dobrą uczennicą i swój wolny czas w 95% poświęcam na naukę. Kocham uczyć się języków obcych i w sumie jest to moja pasja, ale od kilku miesięcy nie mam w ogóle siły żeby się czegokolwiek poza matematyką uczyć, bo w głowie mam głos pani,który mówi " bez matematyki będziesz nikim". Teraz jestem kompletnie załamana, bo mimo moich starań powystawiała wszystkim (!!) w klasie zagrożenia, mimo że takowe nie wszystkim wychodzą (np mi). Boimy się z klasą pójść do dyrektora, bo jak się nie uda jej zmienić na inną nauczycielkę, to nie dopuści wielu z nas do matury (tak jak zrobiła to w trzeciej liceum, bo też coś kombinowali). Co ja mam zrobić? Mam trochę problemów w domu, a do tego w szkole przez tą wariatkę. Jestem załamana. Nie będę Pitagorasem i wiem o tym, matematyka nigdy nie była moją mocną stroną i mimo moich starań nie przeprogramuję mojego mózgu na ścisły. (To trochę zabawne, bo z chemii i biologii jestem bardzo dobra)

ja nie mam matury i szkoly nie skonczylem a mieszkam w anglii i wlasniw biore goraca kapiel twoja nauczycielka gada bzdety poza tym ja jestem perkusista i do tego matmy w ogole nie trzeba omg tez co za ludzie brednie gadaja, sprawa jest prosta. Jak wszyscy ktorych uczy beda mieli 1 to bedzie miala zepsuta renome i tyle.

Gość gość
Jej nie obchodzi renoma, i tak wszyscy wiedzą,że jest stuknięta, ale jako nauczycielka ma prawo się na nas wyżywać.

Ta wasza nauczycielka jest nieźle p**********a. Rozumiem, że jesteście biol-chemem to dlaczego nazywa was humanistami? W d***e jej się poprzewracało, że tak was obraża. Pewnie sama wyładowuje flustrację, że pracuje w jakimś marnym ogólniaku i zarabia tyle, co kot napłakał. A z matmy w życiu to potrzebne jest może z 5% tego co na lekcjach, bo tylko takie banały jak dodawanie, mnożenie itd. Chyba, że ktoś planuje coś z matmą w przyszłości. N ie bać się, tylko powiedzieć rodzicom i niech idą z tym do wychowawczyni/ dyra. Ktoś musi z tą psycholką zrobić porządek, życzę powodzenia ;)

Gość gość
Idź się za matme weź a nie na forum dla przegrywow siedzisz

Gość gość
TAK,jesteśmy humanistami, bo nie jesteśmy na matfiz. Moim zdaniem humaniści to są ludzie na historii i wosie albo na jakimś rozszerzonym polskim. Ja chcę w przyszłości pracować z językami obcymi, albo pójść na medycynę (jak mama). Moim zdaniem określenie "humanista" jest troszkę dołujące, dlatego,że banda leniów, którym niczego się nie chciało uczyć określili się jako "humaniści" i teraz ludzie, który nie są ścisłowcami postrzegani są jako właśnie lenie dla których nie będzie potem pracy. Szczerze? Jak ktoś jest ambitny i pracowity to i po jakimś gównianym kierunku typu turystyka będzie zarabiał kokosy, a można być ciotą po matfizie i tak jak nasza kochana pani profesor doktor habilitowana (żarcik, ma tylko mgr) będzie siedział w gównianym lo za najniższą krajową.

i humanista i scislowiec to zwykly robak i tyle. Lepiej siedziec w domu i grac w cs 1.6 a nie jakies matematyki chvje muje :O

Gość gość
biol-chem to humaniści ?? tacy mundrzy jak ta nauczycielka :)

2 posty wyżej masz wyjaśnienie. Nie wiem po co się wchodzi na temat, jeśli się go nie czyta :D 🖐️

Gość gość
A idź pan w chooooy , prawda jest taka ze ona cierpi na jakąś manie wyższości i ma z sobą problem , co ona się tak o waszą przyslosc martwi ? Niech się cieszy ze ona skończyła jako ambitna nauczycielka glabow które na bio chemię mówią na siebie humaniści Boże

Cholera, masz rację :D Autor/ka myśli, że humaniści to ci na matfizie, hhahahah ale wstyd :D 🖐️