Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy w UK paszport dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z was się starała o paszport brytyjski dla dziecka teraz po referendum w sprawie brexitu? Jestem tu prawie 10 lat, syn dostał paszport ponad 4 lata temu, tutaj się urodził a teraz chcemy wyrobić córce i zastanawiam się czy mogą nam odrzucić wniosek..

Gość gość
Moj syn dostal paszport 3 mies temu(ma 4 mies). My mamy polskie paszporty. Niby dlaczego maja Ci odrzucic wniosek? Skoro jestes w stanie udokumentowac ze ty albo twoj maz pracowaliscie normalnie przez 5 lat przed urodzeniem dziecka to nie bedzie problemow. Brexit nie ma tu nic do rzeczy. Nie popadaj w paranoje ;) Na pocieszenie powiem ze wyrobienie paszportu pierwszego dziecka zajelo nam 6 tyg, przy drugim dziecku paszport przyszedl juz po tygodniu :)

Gość gość
Dziecko dostaje obywatelstwo brytyjskie bo wy pracowaliscie w UK 5 lat??? Cylhyba zarty!!!

Gość gość
dlaczego zarty? tak jest..

Gość gość
to ze urodzil sie syn w uk nie jest powodem by dostac brytyjski paszport.Chyba ze jestescie juz po egzaminie na obywatelstwo,po 1000 funtow wplacone,to o co chodzi? Jak jestes obyw.polskiego ,jedziesz do ambasady,umawiasz sie na wizyte,bierzesz dzieciaka i czekasz.W miedzyczasie robisz oplate. Tyle.

Gość gość
18'37,oczywiscie,ze to niewiedza,bo nie piec tylko 6. I najpierw rodzic musi byc z obywatelstwem brytyjskim. Chyba ze tatus ...

Gość gość
2 tyg temu otrzymałam paszport brytyjski dla mojego dziecka. Ja i mąż mamy obywatelstwo Pl ale mieszkamy tu i pracujemy 10 lat (jest wymagane 5) Brexit tu nie na nic do rzeczy. Prawo sie nie zmieniło póki co

Gość gość
Bzdury piszecie. Wcale rodzic nie musi miec obywatelstwa brytyjskiego aby miało je dziecko.

Gość gość
Tu autorka..19:52 właśnie ze to jest powodem, tak właśnie dostał paszport mój syn i paszport przyszedł po tyg.pofatygowalam się jedynie na pocztę i do fotografa, wiec wole to niż tluc się 6 godz.autem w jedna strone do ambasady, gdzie terminy są odległe i do tego biurokracja. Do 18:10 czy musieliscie oboje wysyłać swoje dokumenty tożsamości? Przy synu wysyłałam tylko swój paszport , wtedy oboje pracowaliśmy, teraz jesteśmy małżeństwem i pracuje tylko maz. Ogólnie pytam czy nie ma problemu z paszportem bo dwoje znajomych miało choć też są tu po 10 lat i pracują i spełniali kryteria.

Gość gość
Pamietajcie tylko o jednym - wy jestescie Polakami a wasze dziecko bedzie Brytyjczykiem - po brexicie moze byc bardzo latwo wam je odebrac!

Gość gość
Do osob ktore nie wierza w brytyjski paszport dla dzieci - to jest prawda. warunek: oboje rodzice musza udowodnic minimum 5 lat zatrudnienia w UK z chwila gdy dziecko sie rodzi. moje dziecko urodzilo sie po 3 latach pobytu, wiec takiego paszportu nie ma (ale mi na tym nie zalezy).

Gość gość
22:41 mój syn ma też i polski paszport, niby dlaczego ktoś miał nam odbierać dzieci,

Gość gość
to ja z 18.10, jak czytam takie bzdury jak tu co niektorzy wypisuja to az smiac mi sie chce, to chyba na zasadzie "nie znam sie wiec sie wypowiem :D "... aby dziecko dostalo angielski paszport wystarczy ze JEDEN z rodzicow wypelni aplikacje, wysle swoje P60/P45/lub payslipy z ostatnich 5 lat i dziecko otrzyma paszport. O paszport dla starszego dziecka wnioskowalam ja, a o ten dla mlodszego synka moj maz, bo ja mialam kilkumiesieczna przerwe w zatrudnieniu. Zadnych problemow nie bylo. Autorko wypelniaj wniosek i nie sluchaj "dobrych rad". Pozdrawiam

Gość gość
Ja jak sama jechalam to kupilam sobie na fastidcard com takze mozesz sprawdzic bo generalnie to maja super zrobione wszystko :D super :D