Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość termoss

świąd skóry po kąpieli

Polecane posty

Gość termoss

Nieznośny świąd skóry po kąpieli. Nie zmieniałam płynów do mycia, balsamu ani środków do prania. To z czego to może być? Z powietrza?

Gość gość
Alergia moze pojawic sie nagle i moze byc rowniez po zjedzeniu czegos. Albo skora sie przyzwyczaila i chce zmiany w pielegnacji.

Gość gość
moze byc alergia n niektore produkty zywnosciowe, na konserwanty, na ziemie ( jesli dzialasz w ogrodzie), na proszki do prania, na leki. Nie uzywaj mydla, myj sie sama woda, ew delikatny plyn z odpowiednim ph ( np do higieny intymnej) i smaruj sie po umyciu najlepiej czystą oliwa spozywcza dobrej jakosci

Gość gość
Najlepiej myc sie zwyklym szarym mydlem. Tak niektorzy radza i zalecaja.

Gość gość zawadiaka
To spróbuj zmienić płyn/żel do kąpieli na coś z serii "biały jeleń" tam są produkty przeciwalergiczne. No i pij raz dziennie wapno musujące, to dobrze robi na swędzenie i alergie skórne.

Gość klodidodi
a może to świerzb??? niby taka rzadka choroba a jednak ... ostatnio moja koleżanka złapała

Gość termoss
ale nie zmieniałąm niczego. żadnych proszków, ubrań, płynów,. niczego nowego tez nie jadłam. świerzb??? ale ja nie miałam kontaku z chorą osobą ( przynajmniej tak mi się wydaje). jak się obajawiał u koleżanki?