Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za jaki miesiac bedzie potrzebny dochod do rodzinnego

Polecane posty

Gość gość

Jesli bede skladac papiery na nowy okres zasilkowy 2017/2018.

Gość gość
Bodajże rok 2015

Gość gość
jaki miesiac a nie rok wiem ze za rok 2016.Ale w miesiacu skaldania paoerow i tak musze podac obecna sytuacje.Czyli jesli skladam w wrzesniu to dochod tez za wrzesien? Musze pokombinowac aby nie stracic kasy na dziecko.

Gość gość
Z zasady biorą dochody za rok poprzedzający okres zasiłkowy, czyli w tym przypadku za 2016. Nie wiem czy wszędzie, ale w Krakowie zgłasza się jedynie dochody dodatkowe, np. z pracy zagranicznej albo rolnictwa. Oczywiście, zgłaszasz wszelkie zmiany w dochodach które mają wpływ na przyznanie zasiłku, i musisz je udokumentować- w obie strony, i utratę dochodu, i powiększenie. Nie bardzo jest tu pole do jakiegokolwiek kombinowania.

Gość gość
do wrzesnia sytuacja sie nie zmieni jesli chodzi o prace. ale wiem ze jest oswidczenie o dochodzie ale niewiem czy jesli mam ciaglosc zatrudnienia.Jak skladalam papiery na 2016/2017 a teraz skladam na rok 2017/2018 czy musze wykazac dochod na dzien skladania wniosku za miesiac wrzesien? bo w takim razie strace kase a tego bym nie chciala. Pracuje ale moje wynagrodzenie jest rozne 1 miesica mam 800zł a 2 1200zł. i tak na zmiane. A we wszesniu bede miec te 1200zł i wiem ze strace. swiadzcenia na dziekco

Gość gość
Skoro pobierasz zasiłek, to chyba wiesz jak to działa? Rozumiem że masz stałą pracę, tą samą którą miałaś w 2016 r, nie miałaś też podwyżki wynagrodzenia, nowej umowy, masz ciągłość zatrudnienia? Dochód wyliczają dzieląc dochód roczny na 12 i na liczbę członków rodziny. Nie jest ważne że w jednym miesiącu masz premię i zarobisz 3x więcej niż w drugim, liczy się średni dochód. Jeśli dalej zarabiasz na tych samych zasadach, zasiłek dostaniesz.