Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buciki ccc

zauwazylem ze wychwalanie szatana daje szczescie w zyciu

Polecane posty

Gość buciki ccc

cos musi byc na rzeczy

Gość buciki ccc
moim zdaniem szatan to zaden tam szatan, pan ciemnosci czy przeciwnik czy ktus. nazwe nadali mu wspolczesni ludzi juz w starozytnym egipcie wierzono ze bogiem jest wlasnie dzisiejszy szatan a cala numerologia 666 itp to po prostu czesc idealnie skonstruowanego swiata, namacalny dowod na istnienie innej plaszczyzny

Gość gość
znak bestii 666 bez znaku nie kupisz i nie sprzedasz apokalipsa czyli zniewolenie ludzi masoneria i spolka

Gość gość
a stworcow ziemi było kilka a każdy pochodzi od jednego Boga,szatan to pomniejsza istota,jest jeszcze upadly anioł i jego tak nazywacie

Gość buciki ccc
zrozumcie ze inna plaszczyzna istnieje bo widzialem te rzekome duchy i demony ktore w rzeczywistosci nam pomagaja. sa dobre. jest ciaglosc swiadomosci nie ma smierci. jakie prawdopodobienstwo ze zyjecie akurat teraz a nie miliardy lat temu czy biliony lat pozniej i organizmy ewoluowały z wody? a no jakies 0,00000000000000000000000000001 moze nawet jeszcze mniejsze.

Gość gość
astral to sieczka,i strata czasu

Gość buciki ccc
bardziej wierze ludziom od smierci klinicznej niz Biblii pieklo nie istnieje przezyea sie je jedynie w sekundach zle uczynki ktore posmiertnie odczuwa sie

Gość gość
katolicyzm jehowi i inni to co innego niż sama apokalipsa ,daje ci cytat który jest pewniakiem,

Gość gość
Wiem tylko tyle, że nic nie wiem. Nie będę wychwalać szatana bo to sie podobno źle kończy dla człowieka, z drugiej strony w swoim życiu całymi latami wychwalałam Boga i mam z tego choroby, samotność, niepewną przyszłość i wieloletnie prześladowanie za czyny, których nie popełniłam. W życiu przychodzi moment samodzielnego dokonywania wyborów moralnych, nawet niezależnie od religii jaka nam wtłaczano, i ja w tej sytuacji opowiadam się za Dobrem we wszystkich wymiarach. Jesli istnieje jakiś Bóg, to będzie mnie sądził wyłącznie z tego, że buntowałam sie przeciwko jego niesprawiedliwości.

Gość buciki ccc
no ale nie przyszlo Ci do glowy ze to wlasnie rzekomy szatan jest tym dobrym bogiem przeciez religie narodzily sie kilka tysiecy lat temu moze kilkadziesiat, ewoluowaly chociaz byly podobne ludzkosc istnieje znacznie dluzej juz nie wspominajac o innych organizmach setki milionów lat

Gość gość
A gdzie dowód na to że szatan jest dobrym bogiem? Sądząc po jego wyznawcach, szatan jest uosobieniem zła.

Gość gość
Szatan daje może zadowolenie, ale nie prawdziwe szczęście, a potem trzeba za to słono zapłacić.

Gość gość
4.11 szatan jest uosobieniem zła tylko dlatego, że tak chcieli inni bogowie.. :) Otóż wg legendy, był jednym z nich, jego imię Lucyfer znaczy dosłownie - niosący światło (luce)/ wiedzę, którą ofiarował ludzkości tak jak mityczny Prometeusz- ogień. To właśnie on- Lucek winien jest oświecenia naszej cywilizacji :) Wg opowiadań wykradł panom/bogom wiedzę, gdyż nie chcieli się nią z nami podzielić, traktując nas jedynie jako służalczy podgatunek, Lucyfer nie godząc się na to, zdradził złych bogów dla naszego dobra... Co więcej, to właśnie dlatego został napiętnowany jako ten najgorszy, zbuntowany.. przez to przeszedł do historii jako protoplasta całego zła.. Zerkając na historię, epoka średniowiecza, a tak naprawdę wiara chrześcijańska (a więc kościół) ugruntowała jego fałszywą pozycję, ganiąc wszelką wiedzę niebiblijną jako herezję i grzech wobec Boga... Sataniści czczą kogoś innego nie wiedząc o tym, że to nie Szatan jest ich bogiem.

Gość gość
Buciki ccc to stulejarz z f23 :classic_cool:

Gość gość
Szatana nie ma. Są tylko ludzie.. ;) :O :(

Gość gość
P********z jak potluczony. Nawet ci co wychwalaja szatana za życia płacą wysoką cenę. A wszelkie choroby i nieszczęścia to prezent od księcia tego świata.

Gość gość
Niestety, to wszystko są pierdołły, te 666, pentagram, itd. itp. Jego - nie ma, nie ma komu docenić starań chorych i skrzywionych psychicznie istot ludzkich :( ;) :D Choroby i nieszczęścia to rzecz ludzka jest.. spotykają nas wszystkich, czasem krótko, czasem długoterminowe, a czasem śmiertelne... Ogólnie to "człowiek człowiekowi zgotował ten los".. :(

Gość gość
Zgadzam się, w dodatku symbol 666 to jedynie symbol, podobnie jak szatan, który nigdy nie istniał.

Gość gość
19'40 cd. Wierzę, natomiast w możliwość manewrowania energią, z której wszyscy jesteśmy stworzeni jak i cały nasz wszechświat. Fizyka kwantowa wiele o tym mówi ;)

Gość gość
19.41 nie w takiej postaci, w jakiej przedstawia go chrześcijaństwo ;)