Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1245689

Zmiana na zawsze jak dokonac

Polecane posty

Gość gość1245689

Jestem z chlopakiem 4 lata. W sumie to teraz nie mozna nazwac bycie razem. Bylo bardzo dobrze do pewnego momentu, az zaczal palic wiadomo co. Kiedys juz to robil i wydawalo mi sie, ze wygralam z jego nalogiem, bo nie ruszal tego ponad 2 lata. Ale nie w tym rzecz. Odsunal sie znacznie ode mnie mowiac, ze nie ma przestrzeni dla siebie. Ma problem w pracy, nie chce o tym rozmawiac, po pracy od razu wychodzi do kolegow zapalic i nie chce sie ze mna widziec. Twierdzi, ze nie mam z nim przyszlosci i ze powinnam sie rozwijac a on nie jest w stanie zapewnic mi standardu do jakiego jestem przyzwyczajona. Moi rodzice od niego wymagaja aby ze mna wyjechal. On stanowczo zaprzecza mowiac, ze w miejcu gdzie mieszkamy ma rodzine (dosyc spore miasto ale bez perspektyw). Staram sie mu wytlumaczyc, ze go kocham i nie obchodzi mnie to co moi rodzice o nim mysla (mamy po 21 lat). Terapia dla par niestety nie wchodzi w gre. Bardzo mi na nim zalezy ale czuje, ze jemu chyba juz nie. Prosi, zebym zerwala z nim kontakt, zebym sobie dala spokoj. Wiem, ze to wszystko przez palenie poniewaz staje sie nerwowy, gdy nie zapali, ciagle o tym mysli. Co moge zrobic aby zmienic jego nastawienie? On mowi, ze chce zebym byla szczesliwa i ze bede tylko dzieki temu jak wyjade i sie rozwine. Ale nie chce bez niego zyc a kazda rozmowa jest na sile, poniewaz on nie chce rozmawiac tak jak juz wspomnialam. Nie chce go zostawiac, co powinnam zrobic?

Moim zdaniem to on powinien pójść na terapię. a Ty się zastanów czy życie z człowiekiem, który ma tak ogromny problem z nałogiem ma w ogóle sens.