Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bedzie miał prawa do domu jeśli się w nim zameldje?

Polecane posty

Gość gość

Jesteśmy małżeństwem 6 lat po slubie razem 9. I mąż chce się przemeldowac do mojego domu tzn mam go rodzicach. Do tej pory tego nie robił bo mu się nie chciało nie było tematu jakoś nawet. A teraz musi wymieniać prawo jazdy przy okazji Stwierdził że wymieni tez dowód . A ja nie wiem czy tego chce ? Co jeśli postanowimy się rozstać ? Albo ja stwierdze ze juz nie chce ? Będę miałam problemy zeby go "wygonic" ?

Gość dona45
Jeżeli odziedziczyłaś dom po rodzicach to jest on twoją wyłączną własnością niezależnie kiedy przyjęłaś spadek,twój mąż nie ma do niego żadnych praw. Jeśli ze wspólnych pieniędzy zrobiliście remont to w razie rozwodu może on domagać się zwrotu części poniesionych nakładów niezależnie od tego czy jest tam zameldowany. Fakt zameldowania jest jedynie czynnością tzw. administracyjno-techniczną, która służy wyłącznie celom ewidencyjnym i ma na celu potwierdzenie faktu pobytu w tym lokalu (domu) , ale może być tak ,że mąż będzie żądał mieszkania zastępczego i to bez względu na to czy jest tam zameldowany czy nie. Jak więc widzisz , prawa do domu nie będzie miał a problemy mogą być bez względu na meldunek.