Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pogubiona ja

Mieć czy być...

Polecane posty

Wiesz nie musisz się córce spowiadac ale od czasu do czasu zaplanować coś razem dla zaciesnienia więzi ;) jak córka nie chętna to przecież drogę znasz ;)

Dobrze- dziś już późno, jutro muszę się zwlec rano i jechać kilkadziesiąt kilometrów na umówioną wizytę do kliniki okulistycznej z dziecięciem. Ale jutro pojadę na siłownię i kupię miesięczny karnet - mam niedaleko tanią siłownię, u znajomego - 50zł za miesiąc. Zumba nie dla mnie, kiedyś po jednych zajęciach zaległam na kręgosłup na 2 tygodnie :( Ale lubię chodzić, szybki marsz z muzyką z słuchawek - to lubię. I to będę od jutra robić popołudniami po pracy. I będę pisać kiedy będzie mi źle.

I będę pisać kiedy będzie mi źle. x twoje zycie, twoje decyzje, ale sa tez pamietniki, tam nie pojawi sie taki koles jak ja i nie powie c***are cierpkich slow prawdy

Trzymam za słowo autorko :) kubeł zimnej wody od gościa całkowicie ogarniętego ( :P ) na emocje będące złym doradcą jest wskazany

Może właśnie o to chodzi, żeby nie czuć się samą z tym wszystkim. Żeby ktoś powiedział te kilka słów prawdy. Żeby znaleźć właściwą drogę i podjąć właściwe decyzje czy teraz czy na przyszłość. Nie chcę rodziny obarczać swoimi problemami, znajomi są fajni do wyjścia do pubu - nie chcę słuchać po kątach chichotów kiedy wyspowiadam się niewłaściwej osobie.

a powiedz mi pare prostych rzeczy: 1. jakie masz wyksztalcenie 2. czym sie interesujesz poza praca 3. czy masz przyjaciela (to moze byc tez ktos z rodziny) 4. czy twoja corka ma faceta i czy mieszka z toba 5. jakie masz plany wakacyjne

Tylko ten Ktoś (obecnie hipotetyczny )i na którego nie ma ochoty da radę Cię ''uratowac''ale nic na siłę może się uda mieć i być? może.

Hahaha no dobra zlapales mnie :P czy jak napiszę że klapie z fona i tak cholera potrafi mi coś przekręcić to się choć w minimalnym stopniu wytłumaczę ? :D

Pytania wydają się proste i nie podchwytliwe, dobrze - spróbujmy. 1. średnie - administracja i od cholery kursów wynikających z zainteresowań oraz pracy , ostatni kurs skończyłam w ubiegłym roku (lubię się uczyć i rozwijać) 2. zainteresowania - z racji tego że kiedyś wybudowałam dom, zainteresowałam się budowlanką i do dziś doradzam na popularnym forum budowlanym, ostatnio rzadziej niż kiedyś. Poza tym lubię muzykę (rock, metal) i często jeżdżę na koncerty ze znajomymi. Facebook - lubiłam do niedawna zabawne memy. 3. przyjaciel to zbyt wielkie słowo, ale mam dwie koleżanki z którymi jestem bliżej 4. moja starsza córka mieszka za granicą i ma już swoją rodzinę jak już wyżej napisałam, młodsza córka ma dopiero 16 lat , jest introwertykiem dość zamkniętym w sobie, dotarcie do Niej często graniczy z cudem - nie ma chłopaka, ale należy do zgranej paczki koleżanek 5. nie mam planów wakacyjnych - nigdy nie było na to kasy

Gość gość
Burza jest - leje xxx przestalo padac w krakowie?

" Tylko ten Ktoś (obecnie hipotetyczny )i na którego nie ma ochoty da radę Cię ''uratowac''ale nic na siłę może się uda mieć i być? może." nie rozumiem - mogę poprosić o rozwinięcie? nie wiem jak w Krakowie - ale u mnie nadal leje

1. tak myslalem, ze nie chcialo ci sie zrobic studiow, no coz, decyzja 2. i ktos ci placi za to "doradzanie" bo reszta to wiesz d**erele a nie zainteresowania, jak MEMY moga byc nazwane zainteresowaniem? 3. no coz, wiekszosc kobiet nie ma prawdziwego przyjaciela, to spory problem bo kolezanki pogadaja pogadaja i w doopie cie maja 4. nie "docieraj" do niej, bedzie chciala to przyjdzie, nie, to zostaw w spokoju 5. nigdy nie bylo, to ile masz teraz wolnego dochodu miesiecznie?

Nie miałam możliwości zrobić studiów - urodziłam dziecko w wieku 19 lat. Potem wiadomo - brak czasu, rak środków, praca. Nie nikt mi nie płaci za doradzanie ale to lubiłam i robiłam żeby pomóc innym wybudować domy. Interesuję się jeszcze fotografią lubię robić zdjęcia. Co do finansów - teraz też nie mam na to, żeby fundować sobie wakacje. Myślisz, że ile zarabia kobieta w tym kraju? Alimenty małe, bo były ma swoją rodzinę i małe dziecko - stwierdził, że nie da rady więcej i sąd się przychylił. Kiedy jest się samemu i trzeba opłacić mieszkanie, media, telefony i wiekowy już zresztą samochód , oraz wyżywić i ubrać siebie i dziecko - to niestety realia zabijają marzenia o wakacjach.

Nie miałam możliwości zrobić studiów - urodziłam dziecko w wieku 19 lat x nie p/.dol farmazonow, podjelas DECYZJE i o niezabezpieczaniu sie i o zakonczeniu edukacji, dziecko to wymowka, bo studia mozna robic tez w wieku 25, 35 itd

Być może mogłam je zrobić kiedy dzieci dorosły - ale tak, masz rację - podjęliśmy decyzję żeby wybudować dom, kwestia priorytetów całej rodziny.

ciesze sie, ze potrafisz to przyznac kolezanko, to znak, ze nie przepadlas bez reszty a teraz zrob to co ci polecalem, jednak najpierw wyjmij glowe z wlasnej doopy spojrz w lustro i powiedz - kwa, co ja robie?! przeciez jestem zdrowa, mam zdrowe dzieci, mam te wszystkie rzeczy o ktorych tyle osob moze tylko pomarzyc

Gość gość
Zawracanie Wisły kijem. Ciekawe czy ktoś traktuje poważnie te teksty?

Tak - mam dużo. Tylko jakoś cholernie ciężko na zbolałej duszy kiedy nagle brak kogoś obok. Nawet jeśli ta osoba dawała tyko (a może aż) wsparcie psychiczne. I kiedy nagle brak - to nic nie cieszy, a wieczory żywcem wyrywają serce z zawiasów.

ja to kumam kolezanko, ale to wynika z tego, ze zgodnie z nickiem zagubilas swoje JA i zainwestowalas w MY, jak zniknelo MY to zostalas nagle z niczym (w twojej percepcji) wiec glowa z doopy i zacznij odbudowywac JA

Gość gość
Ja nie wiem czy poważnie, ja jestem pod wrażeniem :)

Gość gość
A wraże, wrażenie! :))

Tajemniczy przylazles tu z goscia hejtowac ? :D czytaj i się ucz bo zs dobrze prawi, polać mu :)