Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zmienić córce przedszkole ?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Chciałam się Was poradzić. W ubiegłym roku przenioslam się z córką z jednego miasta do drugiego - wiązało się to ze zmianą przedszkola gdyż córka miała wtedy 4 lata. Dostała się do przedszkola oddalonego od nas 20-22 minuty pieszo. Nie mamy samochodu ( jestem w trakcie rozwodu). Córka świetnie się O dziwo w nim zaadaptowala. Ojciec mi pomaga z zona druga w odbiorze jednak non stop naciska bym składała papiery i przeniosła córkę w tym roku do przedszkola obok. Tłumacze mu ze to dla mnie nie problem ale dla nich mimo że mają samochód :/ Szczerze mówiąc nie wiem co robić tym bardziej ze za rok córka idzie do oddziału przedszkolnego tuż obok domu i znowu najprawdopodobniej zmieni środowisko. ...

Gość gość
Nie zmieniaj, takie zmiany są stresujące dla dzieci. Pomysl jak to jest jak miałabyś co rok zmieniać pracę? Nowi ludzie, nowe zasady. Są ludzie dla których to nie problem ale tak czy siak to może być duży stres.

Gość gość
Nie zmieniaj. Przemyśl też czy nie zostawić jej tam w zerówce. Rozwód, przeprowadzka, nowe przedszkole- to i tak za dużo dla takiego malucha, jak będzie znowu zmieniać placówkę to straci grunt pod nogami. I co to jest 20 min na piechotę? Sama tyle synka zaprowadzałam i uważałam że to blisko, dłużej byśmy jechali samochodem bo to centrum i o tej porze mega korki były. Mąż też nie woził tylko szedł z nim na piechotę.