Marta18x 0 Napisano Maj 31, 2017 Witam. Od dawna borykam się z trądzikiem. Przechodziłam juz kuracje antybiotykami, niestety po odstawieniu leków problem wrócił. Lecz nie az tak nasilony jak przed leczeniem. Z czasem zaczęło być gorzej, wiec zdecydowałam sie na tabletki antykoncepcyjne Syndi 35, które stosuje sie do leczenia trądziku, na dodatek zależy mi na antykoncepcji. Tabletki biorę od 12 dni a moja twarz... to masakra! Wysypalo mnie na twarzy, poza tym problemy mam tez na plecach i dekoldzie. Pryszcze są uciazliwe i ciezko mi sie ich pozbyc. Moje pytanie jest takie, czy taki wysyp po Syndi 35, tabletkach które przeciez miały mi pomoc, to normalna rzecz? Muszę to przeczekać zanim moja cera sie poprawi? Nie mam już siły do niej, nie moge patrzeć w lustro. :( napiszcie mi o swoich doswiadczeniach z syndi i leczeniem trądziku tabletkami antykoncepcyjnymi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cleo1976 Napisano Maj 31, 2017 O rany.Czy lekarze naprawdę muszą zapisywać tabletki antykoncepcyjne na WSZYSTKO?! Doustna antykoncepcja została stworzona do unikania niechcianej ciąży.Koniec, kropka.Reszta zastosowań to jak się uda.U jednej kobiety zadziała tak, u innej całkiem przeciwnie.Pigułka symuluje w organizmie kobiety objawy ciąży, a wiadomo, że wiele kobiet w ciąży ma problemy z cerą.Reasumując: po zakończeniu tego cyklu idź do lekarza i opowiedz mu o swoich objawach.Być może trzeba zmienić środek na inny.Niektórzy jednak radzą odczekać 3 cykle, aby organizm się "przyzwyczaił" do hormonów.Wybór należy do Ciebie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cleo1976 Napisano Maj 31, 2017 Doczytałam też-podaje to w ulotce producent-że "choroby skóry" mogą być skutkiem ubocznym tego środka.Kto wie, może tak właśnie jest u Ciebie? Należy też unikać wystawiania się na słońce i niektórych leków, np.dziurawca i antybiotyków.Na Twoim miejscu skonsultowałabym leczenie z ginekologiem-endokrynologiem lub z dermatologiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość decydujaca Napisano Czerwiec 1, 2017 Szukając suplementów na poprawę skory trafiłam na te stronę http://www.himalayaherbs.pl/ Jest to sklep indyjski który proponuje produkty oparte na bazie ziół bez dodatków chemii. Zobacz sobie ich propozycje. Może ktoś już korzystał z tego sklepu i zna ich produkty? Myślę że dużo się nie ryzykuje, bo chyba zioła nie mogą nikomu zaszkodzić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 1, 2017 ziola sa naturalne wiem ze na niektore trzeba uwazac- nie po wszystkich mozna wyjsc na slonce bo moga byc plamy. ale zerkne na te Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach