Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapalenie oskrzeli a wyjście na dwor ?

Polecane posty

Gość gość

Dodam że nie ma gorączki. Bierze 2 dzień antybiotyk mogę puścić ja na dwór ? Na rolki ma 6 lat

Gość gość
Chyba żartujesz!

Gość gość
Nam pediatra mówiła że jeśli dziecko nie ma gorączki i dobrze się czuje, to jak najbardziej wietrzyć. Tylko unikać przy kaszlu wysiłku fizycznego (te rolki bym odpuściła) i nie brać go w skupiska ludzi, na place zabaw itd. I do tego się stosowałam. Skąd antybiotyk? Zapalenie oskrzeli przeważnie jest wirusowe...

Gość gość
Lekarz nam przepisal i na dwór pozwolił wychodzić ale chce wiedzieć co wy i tym myślicie

Gość gość
Mozesz na dwor ale unikaj slonca, bo przy antybiotyku moga wyjsc plamy na skórze po ekspozycji na slonce. Poza tym jesli mieszkacie w domu, to na podwórko, raczej nie w skupiska ludzi, bo bierz pod uwage, ze pewnie ona jeszcze zaraża.

Gość gość
A po co antybiotyk? Przecież zapalenia oskrzeli to praktycznie zawsze wirusówki!

Gość gość
Na dwór, tak ale...nie na rolki a na spomojny spacer i nie w upał tylko poznym popoludniem....moje zdrowe a siedza w domu bo na dworze powietrze burzowe, duszno...

Gość gość
W czoraj na dworze córka nie była. Ale wiecie co ? Po niej nie widać nic kompletnie nic nawet kataru nie ma. Dziś mam wolne i ani razu nie widziałam żeby córka smarkala tak samo nie kaszle. Noc stop mnie męczy o spacer i o rolki chociaż na chwilkę. Ale u nas 19 stopni i okropnie wieje. A poza tym czy ten antybiotyk był wgl potrzebny? Juz nigdy nie pójdę do lekarza z katarem i 1 dniowym kaszlem

Gość gość
Córka miała 3 dni taki zielony katar było słychać ze jej to spływa... I oczywiście polecialam do lekarza i hop zapalenie oskrzeli ale tak od razu ? Kaszlala tylko 1 dzień ale tak okropnie ciężko. Ale antybiotyk i tak musze jej dać do końca

Gość gosc

Ze swojej strony to podpowiem włoskki Novama Familino Pro. Nie jest to kolejny chiński gadżet jakich pełno na rynku ale atestowany europejski sprzęt z gwarancją dożywotnią. Cichy, nie zajmuje dużo miejsca, mało waży więc w razie jakiegokolwiek przenoszenia nie trzeba się tutaj jakoś super nadźwigać.

Gość gość
Dnia 20.12.2018 o 11:48, Gość gosc napisał:

Ze swojej strony to podpowiem włoskki Novama Familino Pro. Nie jest to kolejny chiński gadżet jakich pełno na rynku ale atestowany europejski sprzęt z gwarancją dożywotnią. Cichy, nie zajmuje dużo miejsca, mało waży więc w razie jakiegokolwiek przenoszenia nie trzeba się tutaj jakoś super nadźwigać.

Też mam ten inhalator i w 100% polecam.