Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odparzenia u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Witam mamusie. Piszę w sprawie odparzenia mojego 8-miesięcznego niemowlaka:(. Dzisiaj przebierałam małego z pieluchy i dokonałam masakrycznego odkrycia, tyłeczek cały czerwony z niektórych miejsc nawet trochę krwi:(. Nie miałam do tej pory problemu z odparzeniami u małego, może to przez to, że wczoraj chciałam wysprzątać dom na błysk i małego bardzo rzadko przewijałam a teraz tak ciepło w domu.... Słyszałam o maści Tormentiol i mam zamiar ją kupić ale poradźcie mi co jeszcze robić aby pupa małego jak najszybciej wydobrzała?

Gość gość
Sypać mąką ziemniaczana i wietrzyć, wietrzyć!

Gość gość
Wietrzenie pupy i mi położna polecała alantan, z tymże odparzenia zeszły całkowicie do miesiąca czasu

Gość gość
Ze swojej strony mogę śmiało polecić Ochronny krem pod pieluszkę z Motherlove:) Mój synek miał spore zaczerwienienia na pupce, za polecenia koleżanki sięgnęłam po niniejszy krem i byłam zaskoczona jak szybko odparzenia zniknęły! skład jest naturalny, ziołowy, co przyspieszają gojenie się podrażnionej skóry

Gość gość
Mąka ziemniaczana, wietrzenie i pieluchy dobrej jakości Mój dostał oparzeń po popularnych pieluchach z marketu. Nigdy więcej ich nie kupię.

Gość gość
każdy bobas ma czasem odparzenie, mniej lub więcej kłopotliwe ale zawsze się zdarza. U nas pomogło wietrzenie pupy ale niestety eksperyment z maka ziemniaczana u nas sie nie sprawdził, wrecz przeciwnie mały zaczal jeszcze berdziej mpłakać.Fajny jest linomag , kosztuje niewiele a pomaga, Co co tego kremu z motherlove to moja znajoma używa go nie tylko do pupy ale i jaka krem na brodawki, bardzo sobie chwali.

Gość gość
U nas wietrzenie pupy i sudocrem.

Gość gość
Tormentalum, nie mylić z tormentiol.