Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

siostra wprost powiedziala przy stole ,ze nie chce dzieci z wygody..mam zal o to

Polecane posty

Gość gość

mielismy komunie ostatnio i moja siostra lat 32,która zyje bez slubu wiele lat i nie ma dzieci zapytana przez moją tesciową kiedy w koncu wezma slub ze swym facetem i pomysla o dziecku ,bo lata juz ma spore odpalila na caly glos i przed cała rodzina : "wie pani co,wydaje mi sie ,ze to brak kultury zadawac tak prywatne pytania ,tym bardziej ,że jestem dla pani obcą osobą ,ale jesli juz pani taka ciekawska to powiem prawde ,bo nie lubie klamać.otóz nie chce dzieci i nigdy nie chcialam ,bo jestem za wygodna i egoistyczna i nie poswiecilabym swego zycia dziecku.na szczescie idealnie sie dobralismy z tomaszem w tym temacie i to nasz wybór i nie zyczymy sobie wtrącania się do naszego zycia" tesciowa zbladła i ogolnie wszyscy byli w szoku..ja mam zal do siostry ,że tak chamsko sie zachowala i zniszczyla mi atmosfere na komunii.cala rodzina męża potem obgadywala jaką mam chamską siostre ,a moja tesciowa tez mi sie zalila ,że bardzo ja to dotknęło i ,że dobrze ,że ja jestem inna niz siostra i mam mądrze w glowie poukladane.

Gość gość
Bez kultury to jest Twoja teściowa, która wypytywala o życie prywatne. I rodzina męża też kultury nie ma skoro obgadują za plecami.

Gość gość
E tam nie przejmuj się. Twoja tesciowa spieprzyła tą komunię a nie siostra.

Gość gość
ale ta twoja teściowa tępa dzida :D

Gość gość
Mogla tej Twojej tesciowej jeszcze powiedziec zeby się zajęła swoją dupą. Jak można być tak chamskim! Co ludzie to się nigdy nie nauczą. A Ty też jesteś glupia jak ta baba. Twoja siostra przynajmniej wie czego chce.

Gość gość
AUTORKO TWOJA SIOSTRA POKAZALA BRAK KLASY. TESCIOWA MOŻE I WŚCIBSKA ,ALE STARSZA I NALEZY SIE JEJ SZACUNEK. Twoja siostra nie uszanowała ,ze to twoje i twego dziecka święto i zachowała się nietaktownie.Widać ,że boli ją prawda,a prawda jest taka ,że to dziwoląg.Ma tyle lat i żyje jak pies,a nie czlowiek. Na starośc się opamięta ,ale będzie za pózno.Ja tez bym sie dziwiła ,że w takim wieku kobieta żyje jakby była sama na świecie.EGOISTKA.

Gość Edziaaaaaaaa
Popieram tych wyżej Teściowa wścibska i chamska, twoja siostra tylko jej to wytknęła, a ty moglabys z nią być solidarna, ale najwyrazniej nie masz na tyle odwagi.

Gość gość
coraz głupsze te prowokacje, pewnie ich autorzy też coraz głupsi

Gość gość
Znam kilka par, które mają po 50 i nie mają dzieci. Żyją sobie szczęśliwie. Nie wiem jak można nazwać kogoś egoistą tylko dlatego, że nie ma i nie planuje dzieci. Co trzeba mieć za sieczke zamiast mózgu.

Gość gość
a mnie mogą nazywać egoistka :-) kogoś musza tak nazywać żeby było im lepiej ,a że po mnie spływa kazda opinia niech sobie gadają na zgromadzeniach kwoczek o moim egoizmie

Gość gość
Abstrahując od tego, że mierne prowo, to czemu człowiek lat 32 nie może żyć jakby był sam na świecie? Przecie jest i za nikogo oprócz siebie nie odpowiada. Autorka tego wpisu pewnie myśli, że ciąży na niej szczytny obowiązek przyczynienia się do rozwoju ludzkości. Otóż ludzkość radzi sobie lepiej niż szczury, absolutnie nie potrzebuje zebyś dorzuciła do puli swoje unikalne geny na miarę laureatki Nobla. Jak się rozmnażasz, to robisz to dla siebie, więc nie dorabiaj sztucznej ideologii

Gość gość
autorko na głowę upadłaś? powinnaś mieć pretensje do teściowej! nie wyobrażam sobie żeby jakaś obca baba komentowała moje życie słowami "masz już tyle lat, że może czas pomyśleć o ślubie i dzieciach" to jest chamstwo, a nie to, że Twoja siostra dosadnie odpowiedziała prawdę wrednej babie!

Gość gość
Noo...teściowa z*******a.A co ją to.

Gość gość
to ja autorka. nie rozumiem czemu na mnie naskakujecie. siostra wg mnie nie musiala tak nerwowo reagować i pokazywac ,że jest chamska.mogla spokojniej odpowiedziec itd. Moja tesciowa to starsza kobieta i pochodzi ze wsi ,więc zrozumcie ją i to ,że na wsi inaczej sie patrzy na zycie i tam zycie bez dzieci i slubu postrzegane jest jako wynaturzenie.

Gość gość
Tym swoim komentarzem potwierdziłaś że to prowokacja.

Gość gość
a myslisz ,że mi zalezy na tym co myslisz?mysl sobie ze prowokacja ..malo mnie to obchodzi..wy uwazacie ,że ja bede trzymac tylko strone siostry bo jest siostrą a taka prawda ,że tesciowej wiecej w zyciu zawdzięczam niz wlasnej siostrze.a wy chcialybyscie ,żebym zaatakowala tesciową /

Gość gość
Przykro ze siostra tak zareagowała na komuni ale teściowa zachowała się chamsko. A co jakby od 10 lat się strala o ciążę ... Pytania o dziecko na forum są niestosowne bo niewiedomo jaka jest prawda. Cóż siostra mogła zlac pytanie i tyle.

Gość gość
"Ma tyle lat i żyje jak pies,a nie czlowiek." X przecież psy mają dzieci na kopy ty psi móżdżku :D

Gość gość
szacunek to sie nalezy akurat kazdemu a nie tylko starszym! to raz...po dwa to brak taktu wykazała twoja tesciowa wchodzac do macicy twojej siostry

Gość gość
to niech wiejskie kwoki zderzają się z innym światopoglądem bo inaczej będą następne wieki niewolnicami swoich wizji i będą je przekładac na innych,że niby starośc uprawnia do dominacji i słuszniejszych racji? miała swoje życie i je przeżyła jak chciała i już koniec jej działalności

Gość gość
spierrdalaj dobrze ci ktoś napisał :D

Gość gość
należy głośno wyrażać swój bunt na zakwaszone naciski kokoszy ,podobnie jak na wizje samczyków które nie chciałyby stracić dominacji ,skończyły się dobre czasy dla tych dwóch grup społecznych ,a i jeszcze na narzucanie jak żyć płynące z nakazów religii,nastają wielkie czasy wolnego wyboru

Gość gość
jeszcze z arabusami trzeba zrobić porządek i wyrzucić telewizornię

Gość gość
siostra miała racje, bo wam matkom to już całkiem odpieprza, bo tylko idiotkii myślą, że kobieta żyje po to aby się rozmnażać.

Gość gość
Szacunek obowiązuje obie strony i wiek nie ma tu nic do rzeczy - teściowa nie ma pojęcia o zasadach kultury osobistej, a do takich osób nie da się dotrzeć inaczej jak waląc prawdę między oczy jak obuchem siekiery. Niestety delikatne odpowiedzi można zastosować w odniesieniu do osób, do których taki delikatny komunikat dotrze. Twoja teściowa do nich nie należy, bo inaczej nie zadawałaby tak prostackich pytań.

Gość gość
Autorko twoja siostra się tak bardzo obruszyła bo po prostu nie może mieć dzieci....

Gość gość
Prowo aż bije po oczach 0/10

Gość gość
Twoja siostra REWELACYJNIE odpowiedziała teściowej w 100 %. Wstydzić to Ty się powinnaś za teściową ! Nie rozumiem takich ludzi takich jak Ty. Wścibska baba zapytała się to dostała odpowiedź. Jest akcja jest reakcja. Aha to jak stara babka ze wsi nie ma taktu, to Twoja siostra musi być grzeczna? Proszę Cię.

Gość gość
Moja córka lat 34 leczy się, żeby zostać mamą, moja synowa lat 30 też się leczy. Być może tak samo jest z twoją siostrą i teściowa swoim pytaniem tylko ją rozdrażniła. Uważam, że dobrze powiedziała. Mogła jeszcze powiedzieć twojej teściowej, że pracują nad dzieckiem na wszelkie możliwe sposoby, a może ona jako starsza doradziłaby jak to robić.

Gość gość
Masz wścibską teściową, Twoja siostra utarła jej nosa i super! Co ją obchodzi, jak żyją inni?