Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wydałam 350zł w Rossmanie a mąż zrobił mi dziką awanturę.

Polecane posty

Gość gość
Może ich rodzice nie klepali biedy jak autorka z mężem córka i kolejnym dzieckiem w brzuchu - zaraz pójdzie na macierzyńskie i wychowawcze i już kaska nie taka sama będzie...

Gość gość
Wg mnie w Rossmannie jest dość tanio, poza tym tam się kupuje w trakcie promocji. Chyba większość tak robi. I raczej zawsze jest tam w promocji coś z rzeczy, których się używa. Sorry, ale taniej niź w makro i nie musisz od razu tony tego kupować. A 1800 netto to nie jest minimalna

Gość gość
Mysle ze wszystkie zgodzimy sie że autorka zachowała się niepoważnie, chciała zabłysnąć ile ona to wydaje w Rosmannie mimo iż zarabia g****o kasę, a tu jednak ładnie ja wypunktowałyśmy!

Gość gość
przy takich zarobkach zdecydowaliście sie na drugie dziecko ?

Gość gość
A ja się tak zastanawiam ile z was ma w domu 12-14 latka w okresie silnego wzrostu? Takie dziecko potrafi "jeb/ać" potem bardziej niż dorosły facet po treningu na siłowni, tylko i wyłącznie dlatego, że dojrzewa. Antypespirant nie zawsze pomaga, mycie nie pomaga. Trzeba to przeczekać. Dzieciaki zazwyczaj maskują swój smród dojrzewania właśnie perfumami. No i oczywiście jak ktoś tutaj zauważył, standardem kafe jest osobna kasa i utrzymywanie dzieci z wypłaty matki.

Gość gość
gość dziś Mysle ze wszystkie zgodzimy sie że autorka zachowała się niepoważnie, chciała zabłysnąć ile ona to wydaje w Rosmannie mimo iż zarabia g****o kasę, a tu jednak ładnie ja wypunktowałyśmy! x Ale co wypunktowałyście? Weź się nie ośmieszaj. I chyba czytać nie potrafisz, bo połowa z udzielających nie zgadza się z twoim zdaniem. Gdyby autorka napisała, że mąż ją zostawia dla ładniejszej, to byście napisały, że miała o siebie zadbać. Makijaż, fryzura etc. A jak napisała, że wydała na siebie 50-70 zł to wielkie halo, nie stać cię!

Gość gość
Mój były szef mawiał, że człowiek, który nie potrafi zarobić nawet miliona rocznie jest idiotą :) Mając te 3800 też się jakoś nie wybijasz ponad szarych ludzi, więc nie wypada pouczać, że 130 zł na prezent, to za dużo. Zaraz się dowiemy, że przy dochodach autorki powinno się dawać w prezencie stare gazety. Swoją drogą dziwne - jak są tematy o prezentach na komunie, chrzty itd to zawsze lecą absurdalne kwoty, a tu się okazuje, że 100 zł dla jedynej córki, to ekstrawagancja.. Te argumenty o książkach są doprawdy genialne i chyba piszą je osoby, dla których książka jest czymś na co się wpada od święta, bo jakby miały w domu stosy wypożyczonych z biblioteki książek w każdym kącie, to może by rozumiały, że może od święta, to lepsze są pierdółki typu perfumy czy gra komputerowa

Gość gość
Paradoksy kafe. Kobieta powinna być ekstra laską. Zawsze zadbana, pachnąca, subtelny makijaż, nienaganna sylwetka i ubiór, żadne dresy po domu, gotować zdrowo i smacznie, a to wszystko z własnej pensji i prawie nic nie wydając, i powinna jeszcze tysiaka minimum odkładać. A mąż to w tym wszystkim jest nie wiem od czego, chyba żeby go obsługiwać :) Jak sobie z tym nie radzi, to jest niedojdą i pasożytem:)

Gość gość
Przypominam wam że za 130 nie kupujcie perfum tylko wody toaletowe...

Gość gość
300 zł to takie pieniądze dla was ? To sie wydaje od tak, jedno wyjście do centrum, kilka rzeczy lub jedna i juz 300 zł nie ma. Ale tu biedota siedzi :O:D

Gość gość
Autorko nie przrjmuj sie glupimi wpisami. 350 zl to jest normalna kwota. 130 zl za wode toaletowa to nie jest duzo. Ja rez zarabiam najnizsza i sporo z tego wydaje na kosmetyki.

Gość gość
Mi mój mąż zawsze powtarza "Zarabiasz mniej ode mnie, to bierz moją wypłatę i się nią naciesz". Wiem, wiem szok dla was :P. A swoją drogą 350 zł na chemię i jeszcze w tym prezent to wcale nie jest dużo. To ile wy zarabiacie, że dla was to takie pieniądze? Po autorce jeździcie, że mało zarabia a same co macie... pewnie jeszcze mniej albo w ogóle nie pracujecie i za każdą wydaną złotówke mąż robi wam awanturę i dlatego dla was to coś nienormalnego robienie zakupów w drogerii. Co za kocmołuchy zaniedbane tu siedzą.

Gość gość
17.12 mój mąż też taki jest :). Jesteśmy szczęściarami :). Co nie oznacza, że wydaje na siebie całe wypłaty, bo potrafię odłożyć i to nie mało, bo planujemy budowę. Ja szczęśliwa i mąż zadowolony, że ma szczęśliwą żonę :)

Gość gość
17:12 Dokładnie. Pewnie używają mydła Biały Jeleń :D Jak facet nie rozumie co ile kosztuje to zabrać do drogerii, malować i nie malować sie na zmianę to zrozumie. :P

Gość gość
jedna mądra wypowiedź dziewczyny 17.12 i jak wszystko ucichło. A podobno takie bogaczki zadbane tutaj siedzą... a 350 zł na chemie dla trzy osobowej rodziny to dla was taki majątek...:P wychodzi jakie zamożne jesteście i jakie macie super prace...:P

Gość gość
To nie autorka jest nienormalna tylko jej mąż. Niech sam robi zakupy to zobaczy co, ile kosztuje.

Gość gość
22:48 Facet nie rozumie jak jego matka, kobiety w rodzinie to kocmoluchy

Gość gość
Nic tylko bić brawo autorce że zarabia grosze a wydaje jak hrabianka. Zastaw się a postaw się...żenada...Saa czuje że coś jest nie tak bo inaczej by się nie pytała na forum! Zacznij kobieto szanować pieniądz a nie przewalasz go w drogich sklepach! Coś czuję że ostro pijesz autorko....

Gość gość
"17:12 Dokładnie. Pewnie używają mydła Biały Jeleń smiech.gif" Coś ci się nie udało, bo Biały Jeleń ma bardzo dobre naturalne mydła, o wiele lepsze od tego co jest sprzedawane przez inne firmy. Doucz się trochę

Gość gość
dziś Nic tylko bić brawo autorce że zarabia grosze a wydaje jak hrabianka. Zastaw się a postaw się...żenada...Saa czuje że coś jest nie tak bo inaczej by się nie pytała na forum! Zacznij kobieto szanować pieniądz a nie przewalasz go w drogich sklepach! Coś czuję że ostro pijesz autorko.... xxxxxxxxxx Hrabianka wydała uwaga 350 zł :P, no rzeczywiście straszna kwota. Widać na jakim poziomie żyjesz, że dla ciebie to takie straszne pieniądze a rosman to drogi sklep. Fuj, ale flyja z ciebie skoro uważasz, że kupienie szamponu to takie dziwne...

Gość gość
Dlatego ja kupuje przez internet, zeby nie widział i paczki zamawiam do pracy

Gość gość
Ale macie mężów haha co za nieudacznicy. Ja kupuje za 400 miesięcznie kosmetyków, a jestem kawalerem, lekarzem. Ale ja z dwóch dyżurów mam Wasze pensje, na kontrakcie dostaje 120 na godzinę razy 48 godzin, to sobie policz. Biorę 6-8 dyżurów na miesiąc, a gdzie reszta. poz, szpital.