Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce uciec z domu mam dość!!

Polecane posty

Gość gość

Mam dość tego domu. Zrób to zrób tamto przynieś to,tamto. Moi rodzice pracują i nie ma ich całe dnie. Moja matka wybrała dla mnie szkole i co? Właśnie ja rzucilam bo sobie nie radze. Oni sie z nim pogodzili i kazali mi wybrac papiery. Nie szanują mnie i traktują jak śmiecia . Mam 18 lat a mój chłopak 22. Pomaga mi jak może,odciąża mnie od wielu obowiązków. O 15 wracam do domu,sprzątam,gotuje i musze zająć się moim 7 letnim bratem. Pomagam mu w lekcjach i nauka ciężko mu idzie. Poświęcam mu dużo czasu przez co nie mam czasu na naukę. Moja matka wmawia mi,że sprzątanie,gotowanie,pomaganie bratu to żadne obowiązki. Nie wspiera mnie,nie pomaga. Nie robi nic! W sobotę mam okazje wyjechać do Anglii do pracy. Wszystko mam tam załatwione. Tylko,ze nie mam odwagi uciec a rodzice nie puszcza mnie tam za to,ze zrezygnowałam ze szkoly. Chce im pokazac,ze beze mnie zginą. Chce,żeby w końcu mnie docenili. Co powinnam zrobić?

Gość gość
rozumiem cie,ja tez tak mialam,matka nie akceptowala mojego ukochanego i tez wybrala mi szkole,ktorej nie chcialam.ucieklam z domu ale wtedy to byly inne czasy.nie bylo to tak niebezpieczne jak dzisiaj.uwazaj na siebie,pelno teraz bydla roznej masci,ktore poluje na mlode dziewczyny.mieszkam teraz w Niemczech.moge dac ci jedna rade:trzymaj sie w Anglii od Polakow z daleka i kontrolnie nikomu nie ufaj.trzymam kciuki

Gość gość
jesteś głupią smarkulą, i dobrym materiałem do sprzedania do burdelu. Tutaj chroni cię rodzina, poza domem będziesz skazana na obcych, którzy na pewno będą chcieli cię wykorzystać. Nie chce ci się uczyć, a praca jest o wiele trudniejsza. Szkoda słów, weź się do nauki, bo zostaniesz ćwokiem, pustakiem i prostakiem na całe życie. Mądrzejsze od ciebie sobie nie poradziły same w świecie, a chłopak tez durny i smarkaty.

Gość gość
ale jaki czas na naukę tobie jest potrzebny jak do szkoły nie chodzisz ?

Gość gość
A w Anglii to jak niby robota, pewnie pranie, sprzątanie, zmywanie 10 godzin dziennie. Trzeba to umiec robić bo wyleja na bruk. Lepiej uczyc się i zostać kimś, mieć jakiś zawód. Jesteś za młoda i za głupia do pracy , na takie poluja handlarze żywym towarem, nie słyszałaś?.

Gość gość
Tak naprawdę, przejęłaś obowiązki matki w tym domu.

Gość gość
Ale kiedy ona miała się uczyć, jak po szkole uczyła brata, gotowała i sprzątała? Jako matka powiem, że ciężko jest się z takimi obowiązkami wyrobić, a jak ktoś jeszcze ma własną szkołę to już w ogóle.

Gość gość
Ona najpierw nie uczyła się, a potem przestała chodzic do szkoły, a teraz chce uciec z domu, co dalej?

Gość gość
Szkoda, że matka nie wspiera cię w nieuczeniu, w lenistwie i nicnierobieniu, toksyczna jest i tyle. Powinna dawać ci kasę i wygnac z domu do pracy!

Gość gość
Gotowac mozna na 2-3 dni a calego mieszkania tez nikt nie sprzata codziennie, tylko po kolei. Jakiej wielkiej pomocy moze potrzebowac 7-letni uczen, co ma wypracowania i calki? Sama sie nie uczylas i nawet 7-latkowi trudno ci pomoc. Sama piszesz, ze rodzice do pozna pracuja, rowniez na was, dzieci. Nikt cie sila nie zatrzyma, jestes peloletnia. Wiec powiedz rodzicom ze chcesz wyjechac, sprobuj na czas wakacji. Zobaczysz jaki to latwy chleb, jak na wszystkie oplaty bedziesz musiala zarobic sama.

Gość gość
Sama tam jedziesz? z kims? Do kogo tam jedziesz? znasz ta osobę? Jaka praca załatwiona? legalna, widziałas dokumenty?