Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża czy zachwiania miesiączki?

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam 19 lat, przez 5 miesiecy brałam tabletki o nazwie lesiplus, jednak potem ginekolog wykrył u mnie PCOS i przepisał atywię, po 5 miesiącach stwierdził, iż jestem całkowicie zdrowa - kazał odstawić tabletki na 2/3 miesiące by mój organizm spróbował sam zadziałać. Moje obawy są spowodowane tym, iż pierwszą miesiączkę (cały cykl 28 dni) dostałam po odstawieniu zgodnie z datą (01.01.17r)!!!! Kolejną miałam dostać 29.05, niestety do dzis jej nie ma... współżyłam z chłopakiem 10 i 26.05 (ok. 2 minuty bez prezerwatywy następnie z zabezpieczeniem, na pewno nic nie pękło). w dniu przewidywanej miesiaczki strasznie bolala mnie glowa, dzis boli mnie brzuch na dole, w poludnie bylo mi słabo, ogolnie zle sie czulam (miesiac temu w dniu miesiaczki o malo nie zemdlalam), piersi mnei nie bolą, jedynie sutki dzis zaczely. Panikuje i widze u siebie ciagle nowe objawy, prosze o opinie i pomoc.

Gość gość
Panikujesz , poczekaj jeszcze trochę, a tak po za tym to trudno zrobić test ?

Gość Cleo1976
Myślę, że mogą to być objawy odstawienia leku plus stres."Spóźnianie" się miesiączki w granicach do 7 dni nie świadczy ani o ciąży ani o żadnych zaburzeniach nawet u kobiet, które zazwyczaj miesiączkują jak w zegarku.Pamiętaj jednak, że każde "wejście bez zabezpieczenia" podpada już pod definicję stosunku przerywanego.A on nie jest pewną metodą antykoncepcyjną, nawet jeśli wydaje się, że do wytrysku było jeszcze bardzo daleko.Dlatego 14 dni po tym stosunku możesz wykonać test ciążowy.

Gość Cleo1976
Ps.Jeśli nie chcesz/nie umiesz obserwować swego ciała, stosuj chociaż przestarzałą metodę kaledarzykową.Początek dni płodnych: długość najkrótszego cyklu z co najmniej 3 (lepiej sześciu lub dwunastu) ostatnich cykli-21 dni.Koniec: cykl najdłuższy-10 dni.Jeżeli zazwyczaj masz cykle 28-30 dni, to początek dni płodnych przypada u Ciebie 7 dnia cyklu, a koniec-20 dnia.Wygląda więc na to, że stosunek z 26.05 był już w "bezpiecznej" fazie niepłodnej, natomiast 10 maja jak najbardziej mogłabyś zajść w ciążę.W takim wypadku jednak test pokazałby już dwie kreski.Zrób test.