Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam cykle 28-29dniowe. Robiłam test w 27 dzień cyklu z porannego moczu i wyszedł negatywny. Dziś maksymalnie jutro powinnam dostać miesiaczke. Od kilku dni pobolewa mnie brzuch. Dziś rano mierzylam.temp. w pochwie i jest 36,4. Mogę być w ciąży czy nie?

Gość gość
Dodam jeszcze że jak włożyłam palca do pochwy to mam wrażenie jakby była opuchnięta i taka ciasna bardzo i twarda

Gość gość
Ktoś coś?

Gość Cleo1976
Tak niska temperatura w pochwie (plus twardość i zamknięcie szyjki) raczej nie wskazuje na ciążę.Ludzki zarodek, aby mógł się rozwijać, musi przede wszystkim mieć ciepło.:) Warto też wiedzieć, że temperatura mierzona w pochwie lub w pupie jest z reguły o jakieś 0,2 stopnia wyższa od tej mierzonej w ustach.A zatem 36,4 w pochwie to tak, jakbyś miała 36,2 w ustach.:) Ja dziś rano miałam 36,4 w ustach i też w ciąży nie jestem.No, ale żeby to wiedzieć na pewno, musiałabyś mierzyć temperaturę przez cały cykl.Żeby wiedzieć, jaki jest Twój normalny poziom temperatury.Po miesiączce (oraz w jej trakcie) jest zazwyczaj niższa (zwykle poniżej 36,6)-po owulacji lekko wzrasta (i wtedy normalne są nawet temperatury w okolicach 37 stopni)- a przed miesiączką lub w trakcie znowu opada.Jeżeli temperatura utrzymuje się na wyższym poziomie ponad 21 dni, kobieta prawdopodobnie jest w ciąży.Jeżeli jednak miesiączki nie ma, a temperatura jest cały czas niska, nie świadczy to o ciąży (nawet jeśli cykl trwa już bardzo, bardzo długo)-tylko raczej o braku owulacji.

Gość gość
Nie jesteś w ciąży