Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce się rozwieść niecały miesiąc jestem mężatką...

Polecane posty

Gość gość

6 maja był ślub i wesele. Było cudownie...ale już teraz wiem że popełniłam bład...mam 22 lata chce się wyszalec jeszcze, spotykać się z ludzmi, isc na kolejne studia i poimprezowac troche...Do tego czulam presje mamy mojej i mojego faceta abysmy sie pobrali...Czy do 3 miesiecy od zawarcia malzenstwa moge sie rozwiesc bez zadnych konsekwencji? Jak uniewaznic w kosciele to malzenstow?

Gość gość
Jesteś głupia autorko, bo mogłaś to wcześniej przemyśleć. Przecież nikt Cię nie związał i nie zmusił do małżeństwa. Ślub kościelny bardzo trudno unieważnić i to na pewno nie na widzi mi się jakiejś małolaty.

No rzeczywiście trochę za wcześnie wzięłaś ślub ,22 lata,hmm.. mi w tym wieku nawet nie było małżeństwo w głowie.. ale skoro już podjęłaś świadomie taką decyzję to uważam że nie powinnaś się rozwodzić co powie na to twoja rodzina twój mąż.? Jaki byś podała powód rozwodu! że pośpieszyłaś się zzamążpójściem ?No chyba że to prowokacja.. ślubu kościelnego nie da się w twoim przypadku unieważnić.

Gość gość
A to ze rodzina naciskala? To nie sa powody? Czylam sie zmuszana zastraszana

Gość gość
Do pewnego momentu można małżeństwo unieważnić, ale ten cywilny. Nie wiem ile jest na to czasu, wiec nie napisze. Ale z kościelnym jest duży problem, także większość ludzi rozwodząc sie, zwykle wobec kościoła wciąż jest małżeństwem. Żeby wziąć rozwód z kościelnego trzeba mieć naprawdę bardzo ważnym powód.

Gość gość
A właśnie ze na unieważnienie kościelnego jest szansa:) powodem niedojrzalosc żony i brak rozeznania oceniajacego co do istoty praw i obowiązków małżeńskich. Tylko to procedura długotrwała i kosztowna. Gorzej z rozwodem cywilnym bo tam konieczny jest brak więzi ekonomicznej, fizycznej i duchowej.

Gość gość
Kur....a. kolejna prowokacja idiotki, zapewne starej panny, która chce udowodnić że ludzie się żenić pod czyjąś presją a że powinni szaleć, imprezowa itp. Po pierwsze małżeństwo nie przeszkadza w wyszuamieniu się a po drugie jesteś stara, samotna i twoje życie jest żałosne. Przestań zazdrościć innym że mają mężów, rodziny i dzieci.

Gość gość
Kościelnego ślubu nie da się unieważnić. Można natomiast stwierdzić nieważność takiego ślubu, czy stwierdzić, że w chwili zawierania ślubu były powody, które już od tego pierwszego momentu czyniły go niewaznym.

Gość gość
Ja wyszłam za mąż w wieku 20 lat a pierwsze dziecko urodziłam jak miałam 25 lat. I wiesz co? Przez pierwsze 4lata małżeństwa imprezowaliśmy z mężem każdy weekend. W tygodniu pracowaliśmy ale też czasem gdzieś wyskoczyliśmy. Porozmawiaj z mężem, przecież nikt Ci nie karze już rodzić dzieci i pakować się w niewiadomo jakie obowiązki. Chyba że poprostu nie kochasz męża tylko miałaś taki kaprys? Bo jeśli tak to mentalnie masz góra 16lat.

Gość gość
Jeżeli nie uprawiałas seksu z meżem jeszcze to dostaniesz rozwod koscielny.

Gość gość
Jezeli bylas zmuszana,czulas presje to tez jest powod do rozwodu.ale lepiej nie czekaj.zacznij natychmiast sprawy rozwodowe.