Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CammaC

On praktykujący katolik, a ja ateistka

Polecane posty

Gość gość
To powiedź to tym ludziom. Odczep sobie ogonek bo to tylko schiza;) Myślisz, że jak obetnie się facetowi jądra i zrobi się coś co wygląda jak żeńskie narządy to ten facet stanie się kobietą?

Gość CammaC
A dlaczego uwazacie, że skoro jestem ateistką to Biblii nie czytałam? Wręcz przeciwnie- czytałam, analizowałam, szukałam u źródła i dlatego wyrobiłam sobie opinię.

Gość gość
Czytałaś, ale nic nie zrozumiałaś. Pewnie nawet nie wiesz, że przeszliśmy do NT :)

Gość CammaC
No i jesteś potwierdzeniem szeroko pojętego katolickiego miłosierdzia. Ja nikogo nie szykanuję, bo uważam, że każdy ma prawo do życia wg. własnych norm etycznych(oczywiście tak aby nie krzywdzić innych).

Gość gość
14:43 Psychicznie jest kobieta a mózg jest ważniejszy niż duupa chyba że dla Ciebie inaczej. Poznaj takich ludzi to pogadamy ignorancie.

Gość gość
Uważam, że tym ludziom operacjami robi się jeszcze większą krzywdę. Obcięcie jąder nie rozwiązuje sprawy. x O jakim braku miłosierdzia mówisz? Dlaczego ateistom trzeba mówić to co chcą usłyszeć?

Kobiety są z natury mniej podatne na religie i boga niż rodzaj męski, dlatego że rodzaj męski od pierwotności ma cechy przywódzcze i imperialne stąd też tylu wymyślonych bogów przez mężczyzn którzy mają... identyczne cechy co ludzie. Niestety kobiety są też - potrafią być - na tyle głupie, że z bezsilności i lęku chwytają się religii/różnych wierzeń/wróżek itp. Nie ma zasady choć mądrość jest po stronie damskiej.

Gość CammaC
Poza jego ślepą wiarą to nie widzę w nim wad. Niemal ideał.

Gość naiwni nie muszą myśleć
Religia gubi, niszczy, i dzieli ludzi, tu dokładny tego przykład. Słabi umysłowo i zaślepieni indoktorynacją od kołyski są religijni. Myślący człowiek tylko się śmieje z większości religijnych debili powtarzających wykute wierszyki i porównyjących garderobe co tydzien w budynkach wystawianych za ich kase.

Gość gość
Dawno dawno temu jak moja stara jeszcze była młoda to też była świętojebliwa (ksiądza w pięty by całowała , nie wiem w co jeszcze) Po prawie 30-tu latach związku troche jej to przeszło ale nawet i dzisiaj ma czarne wyziewy - jednak myśle że warto wejść w taki związek jak ludzie sie kochają

Gość gość
slepa wiara to najgorszy typ wiary i ogromna wada - tacy ludzie są zdolni do strasznie okrutnych czynów jak im się to tylko z religią zgadza. Jak ten poseł o którym ostatnio było głośno w mediach.

Gość gość 6235
ślepa wiara jest dla umysłowych ślepot

Gość CammaC
Mam wrażenie, że cały nasz związek będzie polegał na wzajemnym przeciąganiu się na drugą stronę.

Gość gość
Jaki "wasz zwiazek"???? On zwiaze sie tylko z katolka.

Gość gość
Znęcanie się nad żoną pokłada się z katolicyzmem? Widać ile wiesz...

Gość CammaC
Ja nie utożsamiam przemocy w rodzinie z wiarą. Wiem, że Adrian (bo tak ma na imię) nigdy by mnie nie uderzył. On jest studentem medycyny i wczoraj był na Lednicy jako wolontsriusz. Ja jestem ratownikiem medycznym i wg niego powinnam jechać z nim i pomóc w punkcie medycznym, bo przecież cyt. ,, Co Ci szkodzi jechać. Jak nie wierzysz to przecież nic Ci się nie stanie jak popatrzysz i posiedzisz w punkcie medycznym albo popatrolujesz pole". W pewnej chwili naprawdę chciałam jechać. Ale przeanalizowałam wszystko i naprawdę czułabym się tam jak słoń w składzie porcelany".

Gość gość
Ja jestem niepraktykującą katoliczką.Mam wszystkie sakramenty łącznie z bierzmowaniem.Moje świadome wyzwolenie sexualnie spowodowało,że chcę być panną z dzieckiem. I jestem. Z badań prowadzonych przez TNS wynika , że większość ludzi pracujących w międzynarodowych korporacjach,a nawet prostytutki i ludzie niewykształceni to niepraktykujący katolicy. Ale takiego praktykującego katolika wolałabym unikać.Więcej tematów do rozmów znalazłabym z 80 letnim ateistą niż z 20,30 letnim praktykującym fanatycznym katolem.