Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sukienka w kolorze cielistym na ślub kolezanki.Szwagierka uważaże to wpadka.tak?

Polecane posty

Gość gość

Powiedziała ze takie kolory albo czerń, są na wesela zakazane i to wpadka i brak szacunku. Serio? Moja sukienka jest przed kolano, kolor ecru tudzież cielisty.

Gość gość
Szwagierka ma racje. Kolor biały i jego odcienie są zarezerwowane dla panny młodej. Przecież to podstawa dobrego wychowania i okazania szacunku parze młodej.

Gość gość
Suknie ślubne tez są ecru. Mogłaś wybrać beżowy jeśli już tak strasznie upadłaś się na jasny.

Gość gość
Bzdura. Moja ciocia zawsze chodzi na biało na wesela i.nie jest to wsiura patrzaca na konwenanse.

Gość gość
cielisty to nie biały, to raczej beż

Gość gość
Dajcie spokój. Ugielam się pod naciskiem opinii publicznej także na Kafe. Pytałam wtedy czy mogę iść na wesele w prostej sukience koktajlowej, krótki rękaw, przed kolano, barwy białej. Zjechali mnie to nie poszłam. Miałam jeszcze w zapasie mała czarną i też, że nie... k****, mała czarna to przecież klasyka. Kupiłam zupełnie nową sukienkę, a na miejscu okazało się, że wiele osób przyszło w bardzo jasnych, a nawet białych, bo było lato. Były też czarne. Normalnie to wyglądało i nikt nie robił pannie młodej konkurecji, bo sukienki były koktajlowe, a suknia panny mlodejdługa, z gorsetem, a la syrenka dół. Tylko w ydalam pieniądze niepotrzebnie.

Gość gość
Mała czarna pasuje na każdą okazję.

Gość gość
Na moim weselu było kilka pan w białych sukienkach i jakoś nie obraziłam się z tego powodu na nie

Gość gość
Moim zdaniem też, ale na Kafe dowiedziałam się, że czerń to obraza dla państwa młodych. ;) A tak ogólnie to cielisty to beż, więc też nie wypada? :O

Gość gość
Owin sie przescieradlem i idz

Gość gość
Bo tylko plebs się o to obraża i poyeby.

Gość gość
oczywiście ze pasuje, zeby przyćmić młodą to musiałabys przyjśc nago lub w sukni ślubnej!!!!!! na lato jasna sukienka jak najbardziej, gdzieś słyszałam by nie chodzic w białej-uważam to za totalna bzdurę, ale że w jasnej nie to pierwsze słyszę, byłam na weselu rok temu i wszystkie były w jasnych kolorach, ja ślub brałam dawno ale jakbym teraz brała to w zyciu by mi ne przeszkadzało nawet jakby wszyscy przyszli na biało

Gość gość
Na moim weselu były naprawdę różnie ubrane kobiety, w białych i w czarnych i jakoś mnie nie uraziły. Jak ktoś ma się poczuć urażony to obojętnie co zrobisz to będzie źle.

Gość gość
Dla mnie cielisty i ecru to dwa zupełnie (no może nie zupełnie) inne kolory.

Gość gość
Dajcie spokój, już chyba na wsiach tylko została moda ta te paskudne żarówiaste kolory. Na większości wesel teraz kobiety są ubrane klasycznie, czerń, odcienie beżu, panny młodej i tak nikt z gościem nie pomyli i nie widziałam jeszcze żeby ktoś się o głupi kolor sukienki obraził.

Gość gość
To tylko bieli nie powinno się.A ecru jak najbardziej czy nude.Inne czasy są.Jest też taka teoria,że nie powinno lepiej od panny młodej wyglądać.Bzdura to jest.

Gość gość
chodzi o zasade, klase. Niektorych wyzwiesz od dziwek i tez sie nie obraza. Ale nie o to tu chodzi. Ja bym nie zalozyla. Zapytajcie doradzcy lub dobrej stylistki to wam powie.

Gość gość
O k***a kupiłam kremową sukienkę na wesele brata. A kupowałam ją razem z przyszłą bratową. I ona mi taki kolor doradziła. Pewnie zrobila to żeby poczuć się urażoną...

Gość gość
biala sukienka to faux-pas. Ludzie ze wsi ktorzy nie mala pojecia o takich zasadach sie nie obraza, ale ludzie na poziomie pomysla swoje. Oczywiscie nikt ci glowy za to nie urwie, idz w czym chcesz

Gość gość
zalezy z jakich jestescie kregow. Jesli wiekszosc to prosci ludzie, nie maja pojecia, ze biala sukienka to nietakt, albo, ze nie zbiera sie talerzy na kupke dla kelnerki. Ale jesli nie byli nigdy w ekskluzywnej restauracji to przeciez nie maja pojecia jak sie zachowac.

Gość gość
tak, to wpadka

Gość gość
Ale to.nie jest biała sukienka, ile razy mam powtarzać ze to nude/ cielisty/ bardzo jasny losiosiowy

Gość gość
jesli nie jest to odcien bieli to ok. Ecru jest tez daremna, ale jak bardziej wpada w beige to ok.

Gość gość
Czarny kolor jak najbardziej Nie wszystkim pasują pastele :O

Gość gość
gość dziś zalezy z jakich jestescie kregow. Jesli wiekszosc to prosci ludzie, nie maja pojecia, ze biala sukienka to nietakt, albo, ze nie zbiera sie talerzy na kupke dla kelnerki. Ale jesli nie byli nigdy w ekskluzywnej restauracji to przeciez nie maja pojecia jak sie zachowac. x Ale ty jesteś głupia. Właśnie prości ludzie prędzej zachowają się taktownie odnośnie białej sukienki, niż snobki z kasą, bo przecież im wszystko wolno. Co do zbierania talerzy, nie bądź śmieszna. Pozbieranie talerzy na kupkę przy takiej imprezie, to tak naprawdę ułatwienie pracy kelnerowi, a nie nietakt. A porównanie wesela do obiadu, czy kolacji w eksluzywnej restauracji również jest zabawne. Na weselu masz się bawić, żreć, śpiewać sprośne piosenki i jeszcze chlać jak masz ochotę. Tego w eksluzywnej restauracji nie zrobisz.

Gość gość
14:56 uderz w stół a nożyce się odezwa. Odezwała się chłopka, która uraziło ze jej napisali ze nie potrafi się zachować. A przy tym ma kompleks biedaka, bo ludzie zamożni to dla niej zaraz "snobki" Hahah. Do tego ten mądry argument rodem z zerówki "jesteś głupia" Hahaha.

Gość gość
U mojego brata polowa kobiet na weselu miała jasne sukienki . Ja jako świadkowa miałam biała . Matka panny młodej jasna kremowa , Siostra panny młodej biała z paskiem fioletu . Mysle ,ze tylko na wsi został ten głupi zwyczaj "biel zarezerwowana tylko na panny młodej " . Idac tym tokiem myślenia to zaden facet nie powinien przychodzić w garniturze w takim kolorze jak pan młody .

Gość gość
Ja też uważam, że to właśnie wiejski zwyczaj , zaściankowy "biel dla panny młodej". Wystarczy przejrzeć zdjęcia ze ślubów wyższych kręgów, gdzie większość jest ubrana w jasne kolory, w tym w biel.

Gość gość
15:31 a od kiedy to ludzie zamożni mają ten "dobry gust" i smak i pochodzą z tych właściwych kręgów? Zaskoczę cię. Moja rodzina jest bardzo zamożna, od pokoleń a mimo to zdarza się komuś przyjść w bieli na czyjś ślub. Chyba to w tobie odezwał się kompleks biedaka i Dzwone wyobrażenia o ludziach zamożnych.

Gość gość
Kto uwaza ze ecru, biel i bardzo jasne sa zarezerwowane dla panny mlodej to wiesniak mentalny. Dobrze ktos wyzej napisal, obejrzyjcie zdjecia z Zachodu, cebulary