Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sukienka w kolorze cielistym na ślub kolezanki.Szwagierka uważaże to wpadka.tak?

Polecane posty

Gość gość
Tutaj co niektóre przyszłyby w czerwonych sukniach z gorsetem, niż w koktajlowce w bieli. ;) Boże. :D

Gość gość
Po waszych wypowiedziach widać wasz poziom mentalny. Ubierajcie się nawet w ślubne na wesela swoich kolezanek ze wsi

Gość gość
Mieszkam za granica i niestety muszę się zgodzić tutaj z osoba powyżej, bo nawet z ciekawości sprawdziłam na stronie w języku kraju w którym mieszkam i piszą ze kolory pastelowe ale nigdy biały i ecru

Gość gość
Ja bym nie założyła białej bo to po prostu brak kultury ale jak chcesz to załóż.

Gość gość
Mowie ze nie biała a ecru. Ta powyżej konfabulantka bo dziwnym trafem na ekskluzywnym ślubie mojej koleżanki która wyszła za doktora z UK i druhny i koleżanki były w ecru. Nie tylko one. Na ślubie samej księżnej Kate niektórzy byli w ecru!

Gość gość
17:17 pochwal się tym krajem, pewnie Ukraina albo inna Białoruś :D

Gość gość
Moja teściowa przyszła na nasz ślub w kremowej, rozkloszowanej sukni z gorsetem. Suknia była do kostek z małym trenem do tego założyła dużą tiarę. Było mi przykro.

Gość gość
Oglądałam zdjecia slubne i widziałam ze matka panny młodej była w bielutkiej sukience i dodam ze sa to ludzie na stanowiskach,b kulturalni z duzego miasta.A na zdjeciach widzialam więcej kobiet w białych sukienkach.

Gość gość
Można być "na stanowisku" a słoma z butów wystaje. Poczytajcie sobie rady stylistek.

Gość gość
Nie pitol kafeteryjne wywłoki znają się lepiej od stylistek i pozjadały rozumy na wszystkie tematy. Szkoda tylko ze jakoś tego nie widać w realnym życiu

Gość gość
Pamiętam, że na ślubie Kate i Wiliama Pippa była ubrana w białą sukienkę. Ale zaraz będzie, że to nie wypada i histeryczki z Kafe będą twierdziły, że to kradzież show panny młodej. :P

Gość gość
Lepiej wyglada kobieta ubrana w cielista sukienkę niz w seledynowa :O

Gość gość
Jak dla mnie jest duża różnica między krótką koktailową beżową sukienką a białą suknią ślubną, nikt nikogo nie pomyli i nie "skradnie show". Równie dobrze wszystkie jasne sukienki i dodatki do nich można byłoby wykreślić z listy tego co wolno założyć na ślub bo teraz wiele młodych zakłada suknie wpadające w błękit, kremowy, żółty itp. i nie daj boże jakaś gwiazdeczka by się obraziła że na zdjęciach ze ślubu wasz jasny żakiet gryzie się z jej suknią.

Gość gość
Ło matko,to jeszcze ktoś sie zastanawia czy biel na slub wypada czy nie wypada. Stare zabobont i wiejskie przesady jakies.

Gość gość
Baby chcą jak najlepiej wyglądać i maja gdzies ze to będzie wpadka na całej linii. Kiedyś nosiło się pokarbowane kudły i tonę lakieru i nikt nie mówił ze to bee. baby założyliby kufer z klejnotami na łeb byleby tylko bardziej rzucać się w oczy i świecić. Ale niestety brzydoty się nie przykryje żadnymi świecidełkami i makijażem.

Gość gość
Ale kolor cielisty i ecru to 2 różne kolory. http://img.zszywka.pl/1/0611/thb_1362/ekskluzywna-sukienka-nude-illuminat.jpg https://foto.sukienkowo.com/files/assortPhoto/20b1596.jpg x I moim zdaniem nie powinno się ubierać sukienek udających ślubne i tyle. A jak ktoś to robi to jego sprawa - moze panna młoda będzie miała w d***e, a może nie - kazdy sam decyduje co jest dla niego ważniejsze. x "Stare zabobont i wiejskie przesady jakies. " Sprawdź w słowniku co oznaczają te słowa. Zabobony i przesądy to by były gdyby biała sukienka u gościa miała zwiastować nieszczęście etc. A to jest po prostu jakiś element dress codu.

Gość gość
Tu autorka tematu. No to w takim razie żaden z powyższych linków nie odzwierciedla dobrze koloru jaki ma moja sukienkienka. Ten 0iwrwszy to nie jest cielisty. Moja sukienka jest ciemniejsza niż opcja druga, to jest tak jakby taki ciemniejszy ecru, kremowy.

Gość gość
Panie twierdzące ze to wpadka prosi się o wklejenia linków do stron z savoir vivre ślubnym gdzie jest to wyraźnie napisane. Bo na razie to wasze wiejskie cebulackie polskie biedne mundrosci. No i co, na dworze angielskim.jak siostra księżnej Kate miała biała sukienkę to tez wtopa? :D zarzucacie pastuchy brak rozeznania samej rodzinie królewskiej? Poza tym przecież druhny często są na jasno poubierane na weselach u ludzi z wyższych sfer

Gość gość
I moim zdaniem nie powinno się ubierać sukienek udających ślubne i tyle. A jak ktoś to robi to jego sprawa - moze panna młoda będzie miała w d***e, a może nie - kazdy sam decyduje co jest dla niego ważniejsze. Xxx Sukienek udających ślubne!!!! A teraz idź i zobacz jak wyglądają suknie ślubne. To tak jakby mała czarna robiła konkurencję zakonnicy, bo habit czarny. :O

Gość gość
Wpisz sobie w wyszukiwarkę "jak się ubrać na wesele" a pipa miała biała ale niosła biały welon wiec musiała się stopić z suknia i welonem siostry. Co innego gość weselny. Tak jak ktoś napisał wyżej, ale wy nawet nie wiecie co znaczy dress code, skoro nie rozumiecie słowa zabobon. Żal mi was I waszego braku ogłady.

Gość gość
Ale według dress code biała sukienka u świadkowej to większy nietakt niż u gościa. Ja byłam w białej sukience, krótkiej sukience na poprawinach. :)

Gość gość
"Sukienek udających ślubne!!!! A teraz idź i zobacz jak wyglądają suknie ślubne. To tak jakby mała czarna robiła konkurencję zakonnicy, bo habit czarny. " Ale o czym Ty krzyczysz, frustratko? :P Nie napisałam o białych sukienkach, jasnych etc. tylko wyraźnie o takich "udających ślubne" - i tu odcień nie ma już znaczenia większego. http://2.bp.blogSPAM.com/-rfC8bd-n7bE/T8ALsFancPI/AAAAAAAAERA/FDd8tDgoV64/s1600/cannes9.jpg Te sukienki na festiwalu były super, ale na weselu gdzie nie mamy pewności co do panny młodej nie powinno się tak ubrać (w linku zamiast "SPAM" trzeba wpisać "spot". I to jest moje zdanie - o czarnych nigdzie nie pisałam, wiec wyluzuj bo Ci żyłka pęknie. x A pierwszy kolor jest cielisty ( z linków z 10:48) :P Wpisz sobie buty/lakier/torebka i dodaj słowko cielista to większośc jest własnie w okolicach tego koloru - czasem ciut jaśniej, czasem bardziej w brzoskwinię, ale pi razy oko podobnie.

Nie zgodzę się z tym zbieraniem talerzy na kupkę dla kelnerki ,dlatego że na weselu kelnerka właśnie układa na stole talerze na kupkę a potem zabiera...

Gość gość
Właśnie że na wesele pasują tylko czarne sukienki!!

Gość gość
Ja ostatnio miałam dopasowaną małą czarną na weselu i koralowe szpilki i generalnie wszystkie panie były w czarnych, beżowych, białych i granatowych sukienkach, jedna była w takiej fajnej czerwieni. Wszystkie kiecki w miarę dopasowane. Już chyba tylko plebs na zadu/piu przyodziewa te chińskie oczo/jeby cięte z koła :P

Gość gość
Hahaha,jednak Polki to prawdziwe cebulinki. Bylam na weselu niedawno i pelno kobiet i dziewczyn bylo w bialych i jasniutkich sykienkach,zadna nie przypominala sukni slubnej,wiadomo nie ten krój. Tylko jedna osoba była zbulwersowana białymi kreacjami na tym weselu,pieprzyła mi na ucho ciagle,a sama wygladała ze pożal sie Boże,ale ona z głebokiej wsi,wiec nie prostowalam juz nic,bo to typowa cebulaczka,a na zmiane butow gumowe klapki miala.

Gość gość
13:21 widać w jakich kręgach byłaś skoro ktoś miał klapki na przebranie, a inni białe sukienki

Gość gość
Byłam na weselu w najlepszym hotelu w mieście, menu nie na moje swojskie podniebienie :O, stoły jak u Rozenek i tysiące widelców. :O Wszystkie laski jeszcze przed północą wyskoczyły z zabojczych szpilek. Królowały baleriny. :D Największa dama ubrała kapciuszki a la Kardashian, takie wlochate. Nikt nie robił z niczego problemu, bo jednak nie było to wesele lady von, der itd. :(:P

Gość gość
To chyba cay czas jedna i ta sama osoba wymyśla gdzie to nie była i czego tam nie widziała

Gość gość
Nie, ja o 17'22 tylko raz pisałam. Wesele było na ostatnim pietrze wypasionego hotelu nad morzem. Wszystkie skończyły w balerinach, a ta jedna w takich włochatych kapciach. Widziałam takie na Pudlu u Kardashianek, bo nawet po ulicy w nich chodziły. :D pani mieszka w USA więc mozer tam to normalka. Białe sukienki też były. A ja skończyłam na bosaka, ale zespół był cudowny. Pewnie dlatego. ;)