Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmonia

karta ciąży

Polecane posty

Gość gośćmonia

witam jestem w 9 tyg. ciąży i do tej pory nie posiadam karty ciąży. Lekarz przez którego byłam dziś badana odpowiedział mi że kart sie nie zakłada bo i tak w razie przyjęcia do szpitala robią wywiad,wiele dziewczyn , które widziałam w przychodni przyszpitalnej posiada takie karty wiec moje pyt. brzmi czy to widzi mi się lekarza czy takie nowe zasady z góry dziękuję Monika

Gość gość
Moj zaklada,wiec raczej widzi mi się lekarza

Gość gość
Musisz miec zalozona karte,przed 10 tyg ciaży bo mozesz miec problem z becikowym.Poza tym,jesli trafisz do szpitala,to w tej karcie są najważniejsze informacje.

Gość gość
Ja jestem w 30 i nie mam. Dostaje na kazdej wizycie zaswiadczenie,wkladam do teczki i tyle

Gość gość
Mój założył odrazu gdy USG wykazało akcję serca dziecka. Ta karta jest potrzebna gdyby coś się nagle działo to jedziesz na izbę i pokazujesz, jak byłam na patologii ciąży to przyszła dziewczyna w 10tyg bez karty ciąży to musiała wręcz prosić żeby ją przyjęli bo bezczelna lekarka jej powiedziała że każda może przyjść z okresem i powiedzieć że jest w ciąży i ma krwawienia a oni nie mają czasu na badanie symulantki! Dziwne.

Gość gość
Dziwny ten twój lekarz chyba mu się nie chce kart zakładać, musisz mieć w szpitalu kartę ciazy potem szpital sobie robi ksero

Gość gość
Karta ciąży nie jest konieczna ale bardzo ułatwia wsyztsko bo masz wpisane wszystko w jednym miejscu. Lekarz w razie potrzeby od razu wie jakie miałaś badania czego brakuje itp mam ciążę wymagająca wielu konsultacji i każdy lekarz na starcie mówi kartę ciąży proszę.

Gość gość
Mój zakłada w 12-13 tygodniu ciąży. A zaświadczenie ze było się przed 10 tygodniem pod opieka lekarza daje po porodzie.

Gość gość
W karcie ciazy sa wszystkie wyniki badan i inne wazne informacje i w szpitalu pierwsze co to o nia prosza. Poza tym do becikowego jest potrzebna tzn przed 10 tyg powinna byc zalozona. Lekarz dziwnie sie zachowuje ze nie chce ci zalozyc

Gość gość
Powinien dac Ci karte ciazy przecoez to w sumie taka mala historia wagi cisnienia i tetna. Do becikowego musisz miec zalozona przed 10 tyg ciazy

Gość gość
Do becikowego wystarczy zaświadczenie a nie karta. Karta nie jest obowiązkowe, Ale ułatwia wiele spraw.

Gość gość
Karte ciazy masz miec zawsze przy sobie!!!! Nie wiesz co sie stanie i w ktorym momencie. Jak mozna byc tak nieodpowiedzialnym?????????

Gość gość
Są lekarze, szczególnie na nfz, wychodzący z założenia, że "do 12 tygodnia to nie ciąża, można jeszcze poronić" i nie zakładają karty, ale to widzi mi się lekarza. Kartę powinnaś mieć zawsze przy sobie, nawet jak idziesz po bułki do sklepu, bo nigdy nie wiesz czy coś się nie przytrafi na środku ulicy.

Gość gość
Mnie w szpitalu za każdym razu prosili o kartę ciąży

Gość gość
Mi położna kazała nosić przy sobie non stop w razie czego, są tam wszystkie podstawowe dane o Tobie i ciąży. Jak trafisz z bólami do szpitala to nie pamiętasz jak się nazywasz a co dopiero kiedy ostatnia miesiączka itp.

Gość gość
Mi wystawiano zaswiadczenie na podstawie karty ciazy.