Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mitkaa

imie dla dziecka

Polecane posty

Dziewczyny, czym kierowałyście się przy wyborze imienia dla waszego dzieciątka? Patrzałyście tylko na to jakie wam sie podoba czy moze patron, jakie dziecko moze byc ( przy opisie imienia zawsze taka regulka jest)? Wybralam imie dla swojej corki, jednak moi rodzice nie sa zadowoleni. Wyczytali, ze dajac dziecku to imie czeka ją cięzki los, meczennicy itd. Wiem, ze to nie ich wybor, ale sama zaczelam sie nad tym zastanawiac...

Gość gość
Kierowałam się wieloma czynnikami: jak imię brzmi (czy mi się podoba), czy pasuje do nazwiska, czy się z nim dobrze komponuje, czy nie oznacza czegoś, co mi się nie podoba (raz z tego powodu odrzuciłam ładne imię, ale oznaczało właśnie coś przykrego), jak się zdrabnia, jak jest odbierane na całym świecie, no i sprawdzałam też czy nie trafia na szczyty popularności więc czy nie staje się pretensjonalne (oczywiście nie dotyczyłoby to imienia klasycznego, literackiego).

Gość gość
Ale akurat na "patronów" miałam kompletną zlewkę. Zdaje się że to dotyczy jednego wyznania, prawda? Równie dobrze mogłabym śledzić losów wszelkich osób o tym imieniu. :D Choć... jedno było dla mnie ważne, a kiedyś śmiałam się w tego czynnika. Otóż gdyby w bliskiej rodzinie zmarło dziecko o tym samym imieniu, nie chciałabym go nadać. Chyba wyczerpałam temat.

Gość gość
tym, czy imie nie jest 'modne', bo te modne imiona najszybciej staja sie niemodne i obciachowe. Tak jak kiedys Kasia tak za kilkanascie lat beda Leny i Maje