Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Róża87

stres na początku ciąży

Polecane posty

Gość Róża87

Witajcie Kochane. Jestem w 6 tygodniu ciąży, niestety od samego początku byłam narażona na różnorakie stresy w pracy + doszły też stresy związane z wypatrywaniem ciąży (wiecie jak to jest). Niestety na początku tygodnia miałam niezwykle stresującą sytuację w pracy (konflikt personalny ze wspólniczką) do tego stopnia, że wróciłam do domu cała roztrzęsiona, w nocy oka nie zmrużyłam, do dziś czuję się fatalnie. Naprawdę tamta noc była koszmarna, na pewno hormony stresu nieźle podskoczyły. Dziś znów przeszła duży stres w ciągu dnia, byłam zestresowana jak bym czekała na ważny egzamin... I teraz STRASZNIE się zamartwiam, że mogło to zaszkodzić dziecku bo przecież od 5 tygodnia kształtuje się mózg. Boję się też, że mogło dojść do najgorszego... Niestety moja nerwowa sytuacja nie unormowała się i podejrzewam, że będę jeszcze narażona na odczuwanie zwiększonego stresu. Bardzo proszę o słowa otuchy :( Najlepiej od mam zdrowych dzieci, które też przechodziły stres na początkach ciąży. Lęk o zdrowie dziecka nie daje mi spokoju i podejrzewam, że dziś znów nie zasnę zamartwiając się.... Błagam o słowa wsparcia!

Gość gość
Pociesze Cię,ja ogólnie mam bardzo wybuchowy charakter A w ciąży irytowalo dosłownie wszystko ( szczególnie tesciowa) ,miałam kilka spięć z nią,pracowałam do 8 miesiąca ciąży,a też mam stresujacą pracę,po prostu czasem wróć do domu,zrób ze kakao albo dobrą herbatkę połóż się z nogami w górze,i pełen relaks,spacery mi bardzo pomagaly się uspokoić,dobrą książką,urodziłam zdrową córeczkę 4,5 kg okaz zdrowia,w niedzielę kończy rok

Gość gość
Nic się nie stało, nie martw się już. Jeśli w pracy jesteś narażona na duży stres to poproś lekarza o L4.

Gość gość
To co koleżanka wyżej radzę,spacer,czytanie,kino z mężem,też miałam pełno stresów A 2 dzieci zdrowa,głowa do góry autorko

Gość Róża87
Dzięki dziewczyny. Niestety nie poproszę o L4 bo prowadzę własną działalność i nie jest to takie proste :( Teraz się mega martwię bo dziś zmniejszył mi się ból piersi, który towarzyszył mi od kilku tygodni i boję się, że doszło do poronienia przez te głupie stresy :(

Gość gość
Ból piersi u mnie nie był stały, raz bolały bardzo a na drugi dzień w ogóle i to w trzech ciążach:-) możesz sobie pozwolić na melisę, mi lekarz nakazał wręcz pić dwa razy dziennie:-) mam nerwicę lękową i uwierz że bardzo ciężko bywało, zdarzały się ataki paniki ale już jest dobrze. Faktem jest natomiast że moje dzieci miały kolki co przepowiedział mi gin już w pierwszej ciąży że ma to niby związek z moim stresem ale kolki minęły a dzieci zdrowe i piękne:-)

Gość gość
U mnie jednego dnia piersi bolały strasznie A kolejnego w ogóle

Gość Róża87
A myślicie, że jeśli nie mam żadnych plamień ani krwawienia to do poronienia nie doszło? :(

Gość gość
Oczywiscie ze stres ma wpływ na ciąże. Na kazdym etapie ciazy.