Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile kosztowaly was chrzciny?

Polecane posty

Gość gość

I czy muszę je wyprawiac?

Gość gość
Nie nie musisz, możesz ochrzcić dziecko jeśli chcesz i zaprosić rodziców chrzestnych na obiad. U mnie byli chrzestni i najbliższa rodzina w sumie osiem osób dorosłych i troje dzieci, po obiedzie kawa i tort, jakąś sałatkę zrobiłam trochę soków itp. Kosztowało nas to jakieś 500zł z pamiątką.

Gość gość
9 osób restauracja, wszystko razem jakiś 1ooozł.

Gość gość
Robiłam i w domu i w restauracji. W domu się umordowałam 15 gosci dorosłych i 5 dzieci. Przy 2 chrzcinach robilam w restauracji. Obiad 2000 tys zl. Strój córki 400 zl. Foto 600 zl, tort 280 zl. Tez 20 osób z dziecmi. Nie licze ubrania dla starszego, a ja i mąż juz mieliśmy stroje. Nie musisz wyprawiac jak nie chcesz.

Gość gość
To jest bardzo trudne pytanie. Nic nie musisz robić a koszt wszystko zależy od tego co chcesz zrobić na ile osób i gdzie. Ja miałam na chrzcinach 31 osób dorosłych i 11 dzieci (przy czym w wieku do pół roku była 5 dzieci) właśnie ze względu na te maluchy wybrałam opcje dom (mieszkamy w domku piętrowym na dole było jedzenie na górze były dzieciaki) koszt poniżej 2 tys. ze wszystkim (jedzenie tort alkohol) Gdy szukałam restauracji to ceny w naszych okolicach wahają się od 90-130 zł od osoby plus napoje tort alkohol. Liczyliśmy ze wyszło by pomiędzy 5-7 tys. Także różnica zasadnicza.

Gość gość
U nas było 38 osób. W restauracji. Koszt 5200 zł. Prezenty prawie 7000zł także sie zwróciło. Nie musisz robić, ja nie chciałam, robiłam w sobotę, ale taka tradycja.

Gość gość
Restauracja na 9 osób??? hahaha Ale jesteś leniwa...

Gość gość
U były 22 osoby i robiłam w domu. Nigdy nie kupowałam dzieciom specjalnych strojów na chrzest tylko były ubrane w biały kaftanik i białe śpioszki. A córeczka w białą sukieneczkę którą dostałam od kuzynki.

Gość gość
i chrzciłam w becikach

Gość gość
Tak, restauracja na 9 osób- mieliśmy wynajętą małą salę. Raczej z wygody, chcieliśmy cieszyć się razem z gośćmi i celebrować święto naszego Maleństwa. Jeśli Ty musisz stać przy garach to współczuję, ale to twoje wybory( lub nie). Pozdrawiam.

Gość gość
Nie wyobrażam sobie nie organizować przyjęcia nawet kameralnego dla najbliższych. Nas cenowo nie wyszło dużo, udało nam się znaleźć miejsce poprzez www.ChrzcinyiKomunie.pl zadzwoniliśmy tam i bezpłatnie pomogli nam dobrać lokal do naszych kryteriów cenowych.

Gość gość
0, bo nie chrzciłam :)

Gość gość
Faktycznie trzeba byc leniem by zrobic chrzciny dla 9 osob w restauracji. Zeby byl czas na "celebrowanie". Wygodnictwo, najlepiej jak podadza pod nosek:-)

Gość gość
Dla,9 osob,,to w,domu bys zrobila,za 500zl