Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwne objawy

Polecane posty

Gość gość

Witam, 13 kwietnia odstawilam tabletki, 17kwiwtnia miałam krwawienie z odstawienia, 17maja miałam już okres normalny, niepamietam dokładnie kiedy ale jakoś po 20maja pękła podczas stosunku prezerwatywa (nie wiem jak to jest z dniami plodnymi po tabletkach) a wczoraj od popołudnia strasznie bolał mnie brzuch jak podczas miesiaczki plus krzyż i jajnik, aż mnie mdlilo, a dziś boli mnie lewy jajnik, ciagnie w piersiach i pachwinach, zastanawia mnie czym jest to spowodowane, okres niby ma być 15maja, czy ktoś może miał podobnie po tabletkach? Czy to mogło być zagnieżdżenie? Czy mogłam mieć dni płodne po miesiaczce? Już sama niewiem..

Gość gość
A i przy każdym wstawaniu mam mocne mroczki i zawroty glowy

Gość gość
I pojawiła się biegunka od rana

Gość Cleo1976
Nie wydaje mi się, aby w cyklach popigułkowych płodność wracała aż tak szybko (normalnie 3-4 dc jest dniem niepłodnym) -normą są raczej cykle przedłużone lub bezowulacyjne, ale nigdy nic nie wiadomo.Opisywane objawy raczej nie wskazują na ciążę, ale 14 dni po stosunku możesz wykonać test.

Gość Cleo1976
Doczytałam, iż w pierwszym cyklu po odstawieniu należy przyjmować za możliwie płodne wszystkie dni na początku cyklu (bo krwawienie z odstawienia NIE było prawdziwą miesiączką!) aż do 4 dnia podwyższonej temperatury- lub do 4 dnia po zaniku śluzu płodnego.

Gość gość
Właśnie problem polega na tym że jest to drugi cykl po odstawieniu tabletek.

Gość gość
Źle zinterpretowalam odpowiedź :) no juz miałam normalny okres także jest możliwość że mogłam mieć dni płodne, ale czemu takie objawy wczoraj.. I dzis

Gość gość
Chwila, dobrze wcześniej zrozumiałam, że zaraz po odstawieniu tabletek i po krwaeieniu z odstawienia mogą być dni płodne, a w następnym cyklu ciekawe jak sprawa wygląda. Czy normuje się wszystko, czy nadal dni płodne mogą być chwilę po okresie, czy przed miesiączka. Już glupieje

Gość Cleo1976
W następnym (drugim) cyklu można już uznać pierwszych 5 dni cyklu za niepłodne.I obserwować czy i kiedy pojawią się objawy płodności-mokry przejrzysty śluz.Początek dni niepłodnych jest 4 dni po zaniku tego śluzu lub/i 4 dni po wzroście temperatury o co najmniej dwie kreski.

Gość gość
w razie wątpliwości co do faz cyklu zawsze można zawsze sięgnąć po testy lh albo mikroskop owulacyjny, choć moim zdaniem to drugie jest nawet lepsze, bo wielokrotnego użytku.