Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nietradycyjna suknia ślubna

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z pań miała nietradycyjną suknię ślubną? Kolor inny niż biały/kremowy, ciekawy krój itd?

Gość gość
Kroje obecnie są baaardzo różne, nawet garnitury damskie występują, suknie od bardzo skromnych po bardzo bogate ale nie wszystkie pasuja do danej sylwetki, warto kierować się własnymi wymiarami i komfortem. Przy slubie koscielnym kroluja jednak tradycyjne odcienie. Widziałam odcienie tez szampanskie sukni ale przy ślubie cywilnym widziałam przeróżne kreacje. Ja wybrałam pod siebie śnieżna biel.

Gość gość
Dobra, ale nie nie mowię o nudnych, tradycyjnych sukniach w których ktoś trochę zmienił krój tylko naprawdę ciekawych. Jakb ym chciała zwykłą, białą kiecke (dla mnie "szampańki", "kość słoniowa" i "biały" to biały albo brudny biały).

Gość gość
Forów o tematyce ślubnej jest w cholerę. Masz bana na google?

Gość gość
to sobie po prostu uszyj, nie wiadomo co Ci chodzi po głowie, chociaż dostępnych krojów jest multum (każda firma ma przynajmniej kilka nowych kolekcji co roku) a nie jakieś dwa tradycyjne wzory jak mniemasz (a szampański to nie żadna biel, szybciej różowo-złoty :) )

Gość gość
uciekło mi kawałek zdania: jakbym chciała zwykłą białą to nie byłoby tematu

Gość gość
Mnie się szampański trochę kojarzy z firanami w domu palaczy :P Akurat tego koloru nie lubię. Myślałam raczej o pannach młodych które miały kolorowe suknie, do kolana, asymetryczne...a nie o kroju A, bezy albo syrenki w odcieniach bieli i spranego żółtego :P

Gość gość
Ale mi bardziej pasuje czerwona a nie jakiś szampański 😠

Gość gość
Czerwone są ładne, moja znajoma miała taką na ślubie i pięknie wyglądała

Gość gość
tradycyjnie to większosc dzieci powtarza błędy po swoich rodzicach tyle życie większosci ludzi mówi

Gość gość
trochę nie na temat

Gość gość
Tak, miałam. Kolor najbledszego, rozbielonego seledynu. Fason greckiej tuniki, tiulowej, związanej w pasie atlasową, w tym samym kolorze, szarfą. Do tego kremowa , koronkowa narzutka , w stylu lat 20tych, atlasowe kremowe pantofelki na średnim obcasie.

Gość gość
musiałaś ślicznie wyglądać!

Gość gość
Ja zdecydowałam się na suknię w stylu boho i do tego etniczne dodatki. Była robiona na zamówienie, dosłownie szyta na mnie (bardzo podkreślała figure). W rodzinie słyszałam ciągłe narzekania, że firankę na siebie narzucam zamiast sukni, zupełnie nie mogli sobie wyobrazić tego jak wszystko będzie wyglądać. Było ciężko, nawet trzy tygodnie przed ślubem teściowa zaproponowała że jeśli sobie daruję swoją ,,firankę'' to kupi mi jakąś niedrogą tradycyjną suknię. Postawiłam na swoim i jestem bardzo zadowolona. Suknia pasowała do mnie i do klimatu wesela w plenerze, nad jeziorem

Gość gość
ja mam w planach czarną suknię, asymetryczną, z gorsetem i do tego kozaki na koturnie :)

Gość gość
Nietradycyjna suknia ślubna pasuje do nietradycyjnej panny młodej. W przeciwnym wypadku można odnieść wrażenie, że młoda się w suknię nie ubrała, ale przebrała. Wszystko musi mieć swoje uzasadnienie, a więc dla niebanalnej młodej niebanalna suknia. Dla tradycyjnej pary, tradycyjny strój. Wtedy wszystko pasuje i goście nie komentują ekstrawagancji.

Gość gość
a jaka to jest tradycyjna panna młoda?

Gość gość
jestem za:D

Gość gość
Mnie zastanawia co sprawia, że panna młoda jest nietradycyjna jako osoba

Gość gość
Od puszczalstwa im się rypie w dyńkach, resztki sumienia nie pozwalają im założyć białej :-) Ma w planach czarną, ciekawe czy znajdzie frajera z takimi samymi planami ;-)

Gość hamesh
Miałam suknię w kolorze kawy z mlekiem, z odrobiną pudrowego różu. W ogóle, to był bardzo dziwny kolor, ale urzekła mnie już na wystawie i musiałam ją mieć.

Gość gość
gość dziś 01:12 - białe suknie nie są symbolem dziewictwa, welon nim jest :) Nie wiem z kim ty jesteś, że szukałaś frajera, ale ja szukałam mężczyzny (i znalazłam), suknia mu nie przeszkadza...podobnie jak mój brak cnoty :D

Gość gość
Dziewczyny, nie zwracamy uwagi, pustactwo trafią się wszędzie. Czarna suknia..do jakiego ślubu? Do cywilnego może być, jak kto lubi. Do kościelnego..trąci satanizmem.

Gość gość
Czarna suknia do ślubu to dopiero pustactwo kretynko... jak na pogrzeb :-P

Gość gość
Koleżanka miała taką: gołębi popiel a na gorsecie czarny tiul... Masakra i tyle. Niebanalna ale paskudna jak noc.. Dr***ny miały koszulki poloszare i tiulowe spódnice różowe. Masakra! stara baba po 30. Chciała być wyjątkowa. I była, tak wyjątkowa że aż śmieszna...

Gość gość
gość dziś - ślub cywilny, ale gdybym była wierząca pewnie też chciałabym czarną suknię gość dziś - może sprawdź co znczy określenie "pusty", niestety twój post w ogóle nie ma sensu.

Gość gość
myślę, że oba punktu pasują do osoby która "pustą" ocenia osobę która chce założyć czarną suknię ślubną :) Wolę nie wiedzieć jakie wartości musi mieć ktoś taki, ale wyczerpiania intelektualnego tej osoby jestem pewna

Gość gość
W takim razie, składam "szczere" kondolencje.

Gość gość
a mnie ciebie jest naprawdę szkoda skoro wartości doszukujesz się w kolorze sukni ślubnej. Samo to nie ma żadnej wartości, można iść nawet w jeansach jak ktoś ma taki kaprys.