Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od kiedy można dziecko wkładać do bujaczka?

Polecane posty

Gość gość

Można włożyć kilku dniowe dziecko do bujaczka czy lepiej poczekać miesiąc lub dwa?

Gość gość
Jak masz leżaczek rozkladany na płasko to tak, wiadomo że nie na godzinę czy dwie, ale jak chcesz np. obiad pomieszać czy w ogóle zrobić cokolwiek rękami a dziecko z tych które muszą być stale przy mamie. Jak masz wątpliwości to wsadź na chwilę do fotelika samochodowego, ja używałam w pierwszych dnich fotelika właśnie jak jeszcze leżaczka nie miałam.

Gość gość
Ja próbowałam wkładać po kilku tygodniach, naczytałam się jak dzieci super usypiają w leżaczkach z wibracjami ale moja mała leżała taka biedna i skulona, nie lubiła tego. Dopiero jak zaczęła się interesować zabawkami to spędzała tam mnóstwo czasu.

Gość gość
Nigdy. Fizjoterapeuci odradzają bujaczki , poczytajcie o tym.

Gość gość
Szczerze mówiąc, pierwszy raz o tym słyszę- kto dokładnie i z jakich powodów odradza? O wibracjach już słyszałam że nie są zdrowe, ale zwykłego leżaczka używam już przy kolejnym. Piszę bez ironii, chętnie dowiem się czegoś więcej na ten temat.

Gość gość
Na szkole rodzenia mówili nam ze do 2 godzin dziennie można trzymać dziecko w lezaczku bujaczku, to zaburza postawę kręgosłupa bo dziecko jest zgiete