Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem jak zyc

Polecane posty

Gość gość

Pierwszy raz korzystam z takiego forum i pisze publicznie o tym co mi dolega, może ktoś mi pomoże i podpowie co mam zrobić . W tym roku skończę 20 lat i każdego dnia czuje ze umieram, potrafię iść do pracy , wrócić po 14 , pójść spać i obudzić się następnego dnia i tak cały czas. Aktualnie jestem w Niemczech i boje się ze jak tak dalej pójdzie to zwariuje, jak już nie zwariowałam. Cały czas trzęsą mi się ręce, glowa, dochodzą ściski w głowie, drętwieją mi ręce, nie mam siły by wstać i wyjść do ludzi, wszystkiego się boje i wszystkim się przejmuje, 4 dni temu zabrała mnie karetka z pracy bo straciłam przytomność, do tej pory nie wiem co mi było, nie mogłam się wysłowić, cała się trzęsłam, nie mogłam złapać oddechu, jak wstałam to padłam, zrobili mi badania i wszystko jest w porządku, myślałam ze może przez anemię bo jakiś czas w Polsce miałam z tym problem. dodam ze mam bardzo stresująca prace bo pracuje na lotnisku z ludźmi, koło godziny 12 nie jestem w stanie rozmawiać z ludźmi bo już nie mam sił. Czasami jak tak sobie o tym wszystkim myśle, jak czuje się każdego dnia , zaczynam płakać, boje się ze kiedyś nie wytrzymam i sobie coś zrobię. Chciałabym normalnie żyć, bez strachu, bez przejmowania się wszystkim, mieć siły żeby wyjść z Domu. Jedyne co pomaga mi na chwile to alkohol , napije się i przestaje myśleć o tym wszystkim. A wiem ze nie jest to dobre , bo na drugi dzień jest jeszcze gorzej.. jestem tutaj sama, cała rodzina i znajomi są w Polsce, zastanawiam się nad powrotem bo boje się ze stanie się coś niedobrego.. mieszkam w dużym domu, gdzie mieszkają tez inni Polacy ale nie umiem zbudować z nikim normalnej relacji. Dodam jeszcze ze od 6 lat choruje na hashimoto i niedoczynosc tarczycy i wiem ze ma to tez jakiś wpływ na psychikę bo już kiedyś miałam stany depresyjne ale aktualnie czuje ze jest coraz gorzej, mam prawie 20 lat a czuje się jakbym nie miała już nigdy być szczęśliwa i lepiej byłoby po prostu odejść albo nigdy się nie obudzić. Trochę się rozpisałam ale mam nadzieje ze ktoś odczyta i mi pomoże.

Gość gość
Nie smuć się. Nie przejmuj się. Będzie dobrze.

Gość gość
A i alkoholu unikaj. To nie rozwiązanie. Będzie dobrze.