Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy znacie jakies mądre strony w internecie ,które rozwijają intelektualnie?

Polecane posty

Gość gość

bo mam wrazenie ze wszyscy wchodza tylko na pudla i inne tego typu rzeczy ..a ja szukam czegos co mnie ubogaci intelektualnie ..czy znacie cos takiego ?moze byc z zakresu psychologii ,socjologii itd..

Gość gość
Kafeteria

Gość gość
Słownik języka polskiego :P Polecam zacząć od książek, bo szukając "psychologicznych mądrych stron" to nie będziesz w stanie zweryfikować jakości danego źródła i będziesz ślepo wierzyć w pierdoły. Dodatkowo jeszcze wywyższając sie od tych co czytają jedynie pudelka :D A od jakich zacząć to poszukaj sama, jak tak bardzo chcesz się ubogacić intelektualnie to powinnaś się wysilić choć minimalnie.

Gość gość
Jak dla mnie psychologia i socjologia tez nie rozwijają intelektualnie, ten sam poziom co kundelek... Co innego jakieś naukowe strony, technika, fizyka itp, to jest prawdziwa nauka, a nie jakiś psychologiczny belkot.

Gość Tajemniczy_boy
Książki

Gość gość
Zbiornik.pl

Gość Alicjaahaa
Internet to kopalnia wiedzy i ja postanowiłam zaczać od szybkiego czytania (wiecie, im szybciej tym bede mądrzejsza :P) Ale zamiast technik szybkiego czytania, zaczęłam trenować zgodnie z zasadami efektywnego czytania. Efekt jest super!!! No i kurs jest darmowy;) Tu jest to wszystko fanie wyjaśnione: thatsthethink.pl/kurs-dobrego-czytania-czyli-jak-wyciagac-z-ksiazki-jak-najwiecej/ Potem mozesz przyswajac każdą mądrość nawet z Wikipedii :)

Gość gość
Wg mnie autorko powinnaś najpierw podać przybliżoną dziedzinę która by dawała odczucie że daje tobie jakiś pożytek, bo wiesz słownik języka polskiego czytany bez konkretnego celu to da ci jedynie wrażenie chaosu i może nawet bardziej utraconego czasu, ponieważ nie będzie prowadzić do czegoś konkretnego

Gość gość
Na zbiornik.pl znajdziesz zebrane najlepsze zbiory rozwijające wyobraźnie.To prawdziwa kopalnia wiedzy. Z innych polecam Roksa.pl to strona dedykowana dla kobiet o tym pieknym imieniu .

Gość gość
Proponuję związać się z mężczyzną i regularnie współżyć. W s*****e są geny mądrości. Za każdym wytryskiem jesteś mądrzejsza, a za połyk liczy się potrójnie!

Gość gość
Ja akurat nie inyeresuje sie psychologia, tylko czym innym, ale dobrą metodą jest wstukanie w f-b chocby slowa psychologia, psychology itd - mozesz dolaczyc do roznych grup, sa tam tez najnowsze artykuly z roznych krajów, mozesz wymieniac sie informacjami, zadawac pytania, slowem - byc aktywna, co jest o wiele lepsze niz bierne czytanie.

Gość gość
4.06, 9:29,alez oczywiście,że psychologia / socjologia / nauki spoleczne / itp poszerzają inteligencję i otwierają umysl. Jeśli jestes ograniczony gosciu,to nie możesz / nie chcesz tego wiedziec. Proste.