Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciemieniucha poradźcie cos

Polecane posty

Gość gość

Właśnie robi się mojej 5 tyg.córeczce, nie mieszkam w Polsce wiec nie piszcie naz polskich kremow czy maści, może znacie dobre skuteczne domowe sposoby?

Gość gość
Postaraj główkę dziecka grubo oliwka na 1-2 godziny, nałóż bawelniana czapeczke, potem wyczesz i zmyj podczas kąpieli. I tak codziennie. Zwróć też uwagę na brwi.

Gość gość
* posmaruj

Gość gość
A Bepanthen możesz kupić? Posmaruj tym główkę, nałóż czapeczkę na jakąś godzinę, wyczesz miękką szczotką i umyj dokładnie główkę. Mi po jednym zastosowaniu wszystko pięknie zeszło i już nie wróciło.

Gość gość
Oliwka a potem szczoteczka do zebow zetrzec. Tak nam polozna zalecila. Jezeli masz dostep do Rossamanna to mozna tanio kupic specjalny sprej na ciemieniuche. My tego uzywalismy. Wcierasz w skore glowy przed kapiela na 15min potem myjesz normalnie glowe. Ja mylam szamponem Emolium i po dwoch, trzech razach zniknelo bezpowrotnie :-)

Gość gość
Niemożliwe, żeby w aptece nie było żadnych specyfików na ciemieniuchę. Nie możesz zapytać farmaceuty, żeby Ci doradził? Jeśli faktycznie nic nie ma, to polecam zwykłą oliwkę. Pamiętam, że mama stosowała u mojej siostry i pomagało.

Gość gość
Jeszcze nie byłam w aptece, ale oczywiście ze pójdę zobaczyć.

Gość gość
Bardzo duzo dzieci przechodzi ten etap, ciemniechu moze dotknac takze dosroslych. Bardzo dobrze pozbyc sie jej w sposob: Natluscic glowke olejkiem parafinowym i delikatnie gabeczka lub miekka szczoteczka do wloskow dla dzieci ja zdejmowac.

Gość gość
W zadnym wypadku oliwki, jedynie ciekly olejek parafinowy gdyz ten nie zawiera zadnych dodatkowych skladnikow zapachowych itd...

Gość gość
U mojej dwojki rewelacyknie sprawdzila sie mustela pianka na ciemieniuche

Gość gość
u nas też ta pianka-szampon na ciemieniuchę z MUSTELI- przy dwójce dzieci- warto, koszt niewielki

Gość gość
Moja corka miala ciemieniuche po oliwce, zmienilam na 2w1 szampon i plyn do kapieli nivea od 1 mc i w zasadzie z dnia na dzien ustapilo.

Gość gość
U nas super poradził sobie Emolium emulsja do kąpieli, kupowałam w Melissie. Warto spróbować, może u Was też się sprawdzi. :)

Gość gość
nasze babcie używały do natłuszczenia zwykłego masła. Nigdy nie próbowałam bo nie miałam z tym problemu.