Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Siostra męża chce pożyczyć pieniądze na wakacje wstydzę się

Polecane posty

Gość gość

Od dłuższego czasu namawia mnie na A wakacje do Chorwacji lub do bułgarii. Jej mąż nie chce o tym słyszeć. Zreszta mój też. Ja jej odmawiam bo nie mamy na to pieniędzy dopiero dzisiaj się przyznałam. Powiedziała żebym się nie martwią ona wszystko załatwi byle bym się zgodziła i namówiła męża. Ale nawet nie wie ile taka wycieczka może kosztować ? Mamy na wakacje 2 tys. Juz zarezerwowowlam nocleg 90 zł doba nad naszym polskim morzem. Na 6 dni. Męża siostra chce lecieć na 7 dni. Tylko kwestia zastanowienia w które miejsce. Ile musiałabym pożyczyć ? Orjentujexie się może ? Trochę wstyd... ale mamy świetny kontakt przecież jej oddam... Sama nie wiem... Tak ciepło słońce a u nas ? Wieje zimno a jeszcze jak będzie lało ? To już całkiem. My nie mamy teraz kasy bo spłacamy kredyt 1.5 tys miesięcznie

Gość gość
Przepraszamy lecialaby jeszcze nasza 6 letnia córka czyli 2 dorosłe i dziecko. Na 7 dni. Ile potrzebujemy pieniędzy ?

Gość gość
Jeszcze drugie tyle i starczy.

Gość gość
Naprawdę ? Nie za mało ? Ja nie mam pojęcia ile takie wakacje mogą kosztować

Gość gość
Ty odmawiasz i mówisz na jakie wakacje w tym roku Cie stać, a ona nadal Cie namawia, ale, ze za was założy, a potem oddasz, nie proponuje... Myśle, ze mimo świetnego kontaktu moze mieć obawy i nie pożyczyć. A moze sama na tyle nie ma?

Gość gość
Jesli masz takie obciążenie kredytem to ja bym wolała nie pakować sie w kolejne długi. Posprzeczacie sie, cos pójdzie nie tak i siostra męża w nerwach bedzie Cie pytać kiedy jej pieniądze oddasz:/ ja nigdy nie pożyczałam od kogoś i nie lubię pożyczać innym -

Gość gość
Możecie na kwatery prywatne pojechać, wspólnie wynająć mieszkanie itp to o wiele taniej wyjdzie niż biuro podróży - może dlatego tak namawia bo razem to łatwiej. Ale jak Wasi mężowie nie chcą no to bez sensu trochę.

Gość gość
Kiedyś, a było to dobre pare lat temu, kolega proponował mojej bliskiej kumpeli wyjazd - był juz wynajęty dom i koszt na osobę to 1.500 za 2tygodnie - tyle, ze to wiadomo na większa ilośc osób. Do tego utrzymanie i dojazd. Kiedyś mi sie obiło, ze jesli chodzi o zywnosc to najtaniej tam nie jest. Teraz tak sobie myśle, ze taniej by było przez biuro i to sporo taniej.

Gość Jedynaczka4
Nie pożyczała bym kasy, zwłaszcza że mąż nie wyraża zgody.Macie już dług i chcesz pakować się w następny? Z czego potem oddasz? Łatwo się pożycza, trudniej oddaje.Nie znoszę pożyczania innym i od innych.

Gość gość
Twój maż wie o wszystkim?Bo ja bym nie chciała wakacji wiedząc ze przez nie będę miec awanturę w domu

Gość gość
2 tys macie dla 3 osób nad polskim morzem?90 zł dzien?za 1 osobe czy 3?Ja jade z chlopakiem nad morze i kazdy placi za siebie,2 tys mam dla samej siebie i to mi na styk wychodzi

Gość gość
Nie,nie,nie.Podstawowe pytanie-pracujesz czy tylko twój mąż pracuje?Bo jak tylko on,do tego kredyt,i on na wyjazd sie nie zgadza to podziękowałabym.Po co kolejne długi i złość męża?

Gość gość
Oboje pracujemy dodatkowo mamy pole. Wiec nie będzie problemu. Mówiła ze poczeka. Ale ile M pożyczyć

Gość gość
Pożyczanie bez zgody męża jest chamstwem i brakiem lojalności z twojej strony. Do tego nie masz pojęcia ile to kosztuje, a kasą nie śmierdzicie. Z przelotem na 3 osoby potrzebujesz 6 tysięcy PLUS wydatki na miejscu. Nie stać cię na to, skoro na wakacje planowałaś tylko 2 tysie.

Gość gość
"Jej mąż nie chce o tym słyszeć. Zreszta mój też." Ja widze ze tylko oni tu są rozsadni.

Gość gość
Skąd ktos ma wiedziec ile pozyczyc,przeciez mozecie miec tanią kwaterę albo drogą,na miejscu tez jeść musicie i zalezy co to będzie,na pewno kilka tysięcy,sąsiad np z żoną i 2 dzieci dał za takie wakacje 8 tys,nie wiem ile dokładnie był,ale chyba tez tydzien,ale fakt ze oni są majętni i raczej sobie nie żałują niczego.

Gość gość
Jednej rzeczy pojąć nie mogę-szwagierka cię tak strasznie namawia,sama mówi ze pożyczy,więc czemu się jej nie spytasz ile ten wyjazd będzie kosztował?Niech ci powie i wtedy zobaczysz ile musisz pozyczyc...a ty sie nas pytasz ile za wakacje za granicą.przeciez to zależy,czy będziecie mieszkac w 5-gwiazdkowym hotelu czy w baraku

Gość gość
Nie masz kasy- niejedziesz. Dobry zwyczaj nie pożyczaj. Ja do nikogo po pieniądze nie chodzę i nie lubię jak ktoś chce pożyczyć ode mnie.

Gość gość
Monika ze 5 tys spokojnie wystarczy. Juz z nią rozmawiałam ale macie racje nie pożycze. Zacznę odkładać na za rok ☺ Powaznie 90 zł za dobę za 3 osoby. Jest to kwatera prywatna na zdjęciach w miarę ładne pokoje i łazienki. Trochę się obawiam ze asciclelka zrobi nas w konia w jakiś sposób. Jak dzwoniłam po kilku noclegach to 150 -180 wybierałam takie wieciesśrednie....

Gość gość
Hm ale podejrzewam ze w pokoju łazienki nie macie,tylko jedna dla całego pietra?Bo własnie 90 zł za 3 osoby w sezonie to bardzo tanio

Gość gość
Dla mnie też robienie kolejnego długu jest niepoważne, jesteście już obciążeni, a pożyczanie pieniędzy na wakacje- czyli czyste rozrywki- nie ma sensu i tyle. To nie jest pilna potrzeba tylko zbytek, jak chcesz w bardziej komfortowych warunkach to jedziesz na krócej, albo odkadasz jeszcze i w lutym łapiesz last minute w egzotycznych krajach, jeśli ciągnie cię tak koniecznie do ciepła.

Gość gość
Słyszałam właśnie ze zimowa pora jest dużo taniej w takich krajach. Wiec może ja zacznę ja namawiać na ferie ☺☺ he. Wiem wlasnie ze bardzo tanio. Pytałam dokładnie czy mamy swoją łazienkę w pokoju odpowiedziała ze tak. Wszystkie pokoje i Łazienki są prawie identyczne. Na zdjęciach wyglądają całkiem nie źle. Na stronie właścicielki jest napisane że 30 zł osoba w czerwcu. W lipcu od 45. Dzwoniła właśnie ta siostra męża i jej powiedziała ze za pokój 2 osobowy za 35 osoba.