Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boje sie ze pies zlapie kleszcza

Polecane posty

Gość gość

Mam szczeniaka to moj pierwszy pies. Mieszkam miescie duzo tu terenow zielonych piesek uwielbia hasac po trawie tarzac sie w niej. Rozmawialam z osobami z okolicy,ktore maja psy i mowia ze jest duzi kleszczy i psy lapia mimo zabezpieczenia. Moj ma 3 mc i jedyny preparat jaki zalecil wet to frontline w sprayu, mowi ze na obrozke za młody. Nie wiem czy zabronic psu chodzic po trawie i prowadzac go tylko po chodniku, boje sie ze sie zarazi i zdechnie:(

Gość gość
Nie przesadzaj,to straszne,twoje zachowanie

Gość gość
Zabezpiecz go i niech szaleje, mój ma obroże i mimo to złapał kleszcza, wyjelam gada i po sprawie.

Gość ElciaMelcia12
to kup mu jeszcze póki nie ma jakąs obroże. chyba te na pchly tez troche odstraszają kleszcze. ja na wszelki wypadek kupiłam taką obroże ze sklepu marlazoo.pl i jetsem zadowolona jak na razie :)

Gość Fnter12
Jak nie chcesz żeby pies złapał kleszcza to polecam ci lek w tabletkach o nazwie nexgard. w tedy możesz być spokojna. Pies nie będzie miał żadnego kleszcza

Gość DDK11
Najlepszym preparatem na kleszcze są tabletki o nazwie nexgard spectra

Gość gość
Musisz dobry preparat kupić od kleszczy najlepsza jest wzmożona ochrona, ale musisz o tym pogadać o tym ze swoim weterynarzem! Ja chodzę do melwet w Krakowie i weterynarz dostosował ochronę przed kleszczami do mojego psa.

Gość gość
No przecież nie uchronisz psa przed chodzeniem po trawie… to niedorzeczne. Spróbuj najpierw naturalnie z olejkiem lawendowym albo czymś takim, a jeślin nie pomoże, to my kupujemy fiprex i wystarcza taka ochrna na kilka miesięcy, a tym bardziej polecam bo mieszkamy pod lasem i naprawdę jest ok, zero kleszczy

Gość gość
a czy fiprex jest dla piesków takich jak sznaucery miniaturowe? bo szukam czegoś dla mojego psiaka

Gość poli35
ja mam dwa yorki i zakraplam je co trzy tygodnie takim płynem firmy Fiprex i nigdy nie złapały kleszcza a kropię je już 5 lat,także polecam :)

Gość poli35
pewnie,że fiprex może być dla sznaucerka miniaturowego...po prostu musisz kupić taki fiprex który będzie odpowiadał wagowo do wagi twojego pieska...myślę,że to będzie taki ze zdjęciem jamnika,ja taki kupuję dla moich yorków

Gość gość
nic mu nie będzie, nie przesadzaj, tylko musisz się zatroszczyć i być uważna. mój też na początku łapał kleszcze, ale jak zakropisz fiprexem i będziesz oglądać regularnie sierść to zobaczysz, że wszystko będzie w porządku

Gość gość
Obroża może nie wystarczyć, jeśli już podrósł to lepiej wypróbuj jakieś krople, coś jak fiprex :)

Gość gość
Obroża foresto i po sprawie