Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pracujące mamy dwójki i więcej dzieci macie czas na sport?

Polecane posty

Gość gość

Mam dzieci 2 i 4 lata, pracuje 8h od pon do pt, zawsze byłam aktywna przez co miałam świetną sylwetkę. Ż jednym dzieckiem jeszcze dawalam radę iść pobiegać itp Ale teraz? Tydzień mija za tygodniem a ja nie umiem nawet ż godziny znaleźć na jakąś aktywność :o czy są tu mamy które znajdują na to czas przy pracy i dzieciach?

Gość gość
Ja mam drugie w drodze i boję się, że mimo nie pracowania, nie znajdę już czasu. :(

Gość gość
Ciezko. Ja mam 2.5 i 1.5 . Jestem tak wykonczona, ze czasem nawet nie mam sily prania zlozyc. Najgorzej jak przytrafiaja mi sie noce bezsenne.

Gość gość
ale głupie baby, rodzić drugie dziecko po to aby zapieprzać, nie mieć czasu dla siebie, ja pieprzę, gdzie my żyjemy

Gość gość
niestety nie mam :( a chcialabym, ale nawet jak mam chwile to wole brzydko mowiac pasc na pysk i przespac sie chwile, bo nie mam sily jeszcze na biegi i podskoki

Gość gość
2-3 razy w tygodniu na godzinke lece na basen, dzieci 2 i 4

Gość gość
Ja jestem pracujaca i mam 2 dzieci. Nie mam na razie czasu na zaden sport. Dzieci poszly spac o 21. Wykapalam sie.Przygotowalam rzeczy na jutro i wlasnie usiadlam na 15 minut na kafeterii i kładę sie spac. Rozumiem Cie autorko. Miejmy nadzieje, ze jak dzieci podrosna to będzie latwiej cos wygospodarowac.

Gość gość
A przepraszam bardzo, gdzie są ojcowie tych dzieci?

Gość gość
Mam dwoje 8 i 2 lata. Nie wiem czy jest łatwiej gdy dzieci są starsze - szkoła pochłania sporo czasu i wymaga zaangażowania. Też zawsze byłam aktywna. Teraz staram się ćwiczyć kilka razy w tygodniu w domu. Weekendy spędzamy aktywnie - wycieczki, rowery itp. Ale o wyjściach typowo np. na siłownię nie ma mowy, mimo że mąż udziela się na równi że mną. Ale z drugiej strony nie mam problemów z sylwetką - stosownie do swojego wieku i statusu rzecz jasna;-)

Gość gość
Ja sie pocieszam ze im dzircko starsze tym latwiej. Ja na przyklad marze o tym ze jak kestem w domu to mam mozliwosc usiąść z kubkiem kawy w fotelu i wypic ja. To od dawna nie wydarzylo. Mam dziecko 20 miesięczne. Trzeba bezustannie pilnowac zeby nie wchodzilo na stol, parapety, meble, itd. Na spacerze pilnować non stop. W tym sensie pozniej jest latwiej.

Gość gość
W takim sensie oczywiście tak. Okres przedszkolny jest fajny, pomijając choroby. Ale szkoła znowu narzuca szereg obowiązków, więc i czasu mniej...

Gość gość
dziś A przepraszam bardzo, gdzie są ojcowie tych dzieci? x o tych ojcach to piszesz w każdym wątku który dotyczy dzieci...

Gość gość
22:32 co? Ja pisze? Ha ha ha. Widocznie nie jestem jedyna, ktora uwaza, ze ojcostwo rowniez zobowiazuje. Zwlaszcza, kiedy matka jego dzieci rowniez pracuje.

Gość gość
Jak nie masz dzieciaków to uciekaj stąd. Moze nawet facet nie masz.... :(

Gość gość
Uciekaj uciekaj bo to tajemna wiedza i rozumieją to tylko męczennice z dziećmi. Nienawidzą one szczęśliwych dziewczyn bez dzieci wiec u-cie-kaaaaj!!!! :)

Gość gość
22:56 żałosna istoto :) nawet faceta pewnie nie ma... bo to takie osiągniecie: dać się facetowi zapłodnić on ma w nosie zmęczona żonę, No ale męża masz a jakiś damski przegryw nawet tego FACETA pewnie nie ma :)

Gość gość
Znów ta psycholka od "znienawidzonych przez matki biednych bezdzietnych" wmawia sobie, że ktoś się interesuje jej życiem. :D Mój mąż jest często poza domem, niestety chcąc cokolwiek ze sobą robić muszę prosić o opiekę nad dziećmi babć. :(

Gość gość
Mam 1,5 godziny przerwy "obiadowej" w pracy - akurat, żeby wyskoczyć na siłkę (mam o niecałe 10 minut od pracy).

Gość gość
Ja nie rozumiem. Co te bezdzietne maja do kobiet - matek. Ja nawet nie bedac w ciazy nie wchodzilam na takie tematy, bo wnogole mnie to nie interesowalo. Niby bezdzietna szczesliwa ale wszystkie tematy o macierzynstwie pochlania i sie udziela. Skoro jestes taka bezdzietna szczesliwa to po co tu zagladasz i udzielasz sie. Ja sie w singlach nie udzielam, bo to mnie nie dotyczy.

Gość gość
Serio szkoła waszych dzieci zajmuje wam tyle czasu? To nic w tej szkole nie uczą i musicie robić to za nauczycieli?

Gość gość
Też nie rozumiem, bo póki nie założyłam rodziny i nie zaszlam w ciążę, nawet nie myślałam żeby siedzieć na forach o macierzyństwie. Zakładać tematy, kłócić się skarżyć... myślę, że to kompleksy. Dzieci w wieku szkolnym to super czas dla mamy na sport. Mogą już zostawać w domu same. Największy problem z małymi, które muszą mieć zapewnioną opiekę.

Gość gość
Dwójka dzieci, praca, biegam i mam czas na inne hobby.

Gość Fajnie jest
Przy dwójce dzieci, 2,8 miesięcy i 16 miesięcy mam gimnastykę w domu.Raz w miesiącu mam spotkanie z koleżankami, mąż wtedy zostaje z dziećmi.

Gość gość
Tak, mam dwójkę dzieci 4,5 i 3 lata, pracuje na pełen etat i cwiczę w domu rano, po południu i wieczorem, razem to wychodzi z 30 minut dziennie, czasami ide po pracy pobiegac na biezni przez pół godziny, to w takie dni mam 1 godzinę sportu na dzień.