Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

RWANIE ZEBA stan zapalny

Polecane posty

Gość gość

czy rwanie zeba po zaleczeniu stanu zapalnego moze bolec? w czwartek bylam u dentysty na rwaniu ktore nie doszlo do skutku bo znieczulenie przestalo dzialac..okazalo sie ze jest stan zapalny teraz lecze to antybiotykiem, zab juz strasznie naruszony..bol okropny. Czy po zaleczeniu stanu zapalnego znieczulenie moze nie zadzialac?

Gość gość
Po antybiotykach bedzie ok, po to je dostalas. Bedzie ok.

Gość gość
a jezeli sie nie zaleczy? robilam rtg wiec skoro byl stan zapalny dlaczego mi zaczeli rwac.? :( teraz sie boje ze bedzie tak samo, dalej stan zapalny albo co jeszcze i mi beda na zywca rwac..

Gość gość
nikt mi nie powie?

Gość gość
ile leczy sie taki stan zapalny?

Gość Daria956
Ja nie rozumiem jednej rzeczy , dlaczego dentysta chciał usunąc ci zab i nie zrobił odpowiedniego prześwietlenia . Poza tym co tzn zaleczony ząb ? to nie dał ci antybiotyku przed usuwaniem juz wtedy ? ja jak miałam ropę pod zębem , najpierw antybiotyk dostałam , Dalacin C . Lekarz dał mi to zamiast Clindamycinum 600 bo wielu ludiz sie skarzy na bół żołądka , wzięła do końca i tyle . A moja droga gdzie Ty wgl chodzisz do dentysty ? skąd jesteś ? Jak z okoic warszawy to świetnym gabinetem jest Ratyńscy Dental Clinic . Klinika jest na pograniczu Bielan i Żoliborza .

Gość Karolina Tuora
W Ratyńscy Dental Clinic miałam usuwana ósemkę zatrzymaną . Rana ładnie zaszyta i wygojona. Co do stanu zapalnego to prawda :/ nie wolno usuwać zęba jeśli jest ropa :/

Gość Anikka55
Stan zapalny zazwyczaj leczy się tydzien czasu .A zeba pod ropą usuwac nie można , bo może dojść do zakażenia całego organizmu . W takiej ropie przecież sa bardzo wstrętnie bakterie. Też usuwałam w ratyńscy dental clinic . Gabinet jest 5 minut drogi ode mnie więc to miejsce uwazam za dogodne pod wzgledem lokalizacji i oczywiście pod względem profesjonalizmu .

Gość Zofia Kotek

Musi byc antybiotyk bo inaczej nie ma szans. Nie powinno sie tak usuwać zęba. Co do gabinetu to ja bardzo polecam gabinet Centrum demed na Woli. Swietna chirurgia, bardzo miła atmosfera no i ceny też w porzadku.