Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Syn ma 16 lat i zostanie ojcem jak się ustosunkować do tego

Polecane posty

Gość gość

Jestem załamana. Nawet dobrze nie znam tej dziewczyny a mój syn zrobił jej dziecko. Szok dla mnie i to wielki bo zawsze był taki grzeczny, spokojny, tyle mu tłumaczyłam o antykoncepcji bo wiedziałam że ma powodzenie u dziewczyn. Nie wiem co teraz zrobić. Mąż mówi że powinniśmy wspomóc finansowo tamtą rodzinę, tzn dać jej pieniądze na leki, badania, ubrania ciążowe, wyprawkę dla dziecka a ja z kolei najpierw wolałabym zrobić testy DNA czy to na pewno dziecko syna. Jestem załamana, będę babcią przed 40 bo syn zawiódł mnie ogromnie

Gość gość
zanim dasz kasę na wyprawkę lepiej daj najpierw kasę na badanie DNA z krwi, można je wykonać koło 10 tc. z krwi cieżarnej, wcale nie trzeba czekać do porodu jak kiedyś

Gość gość
Ja też mam syna w tym wieku,boję się że zostanie ojcem.Dla pani jest problemem że pani zostanie babcią w tym wieku???? to nie problem .problemem jest to że opieka nad dzieciątkiem spadnie na rodziców młodych bo przecież młodzi muszą szkoły pokończyć.,czy sobie z tym poradzą ,czy będą razem??czy WY JAKO RODZICE POMOŻECIE IM W TYM BY TO JAKOŚ WSZYSTKO PRZEJŚĆ??? WAM JEST TRUDNO ,MŁODYM TEŻ.ŻYCZĘ ROZWAŻNYCH I MĄDRYCH DECYZJI .

Gość gość
Dlaczego macie wszystko fundować? Po równo z rodzicami dziewczyny myśle - opieka medyczna i wyprawka. A co do testów DNA - byłoby mi bardzo przykro, gdyby ktos mnie z góry potraktował jak latawice, co każdemu daje. Bardzo możliwe, ze syn był dla niej pierwszym partnerem.

Gość gość
Jesli jestescie majetni zrob ten test dna. Bo kto wie moze chce was wrobic. Z drugie strony jak zazdasz testu a okaze sie ze jest ojcem Twoj syn urazisz ta dziewczyne i jej rodzicow i moze nigdy Ci tego nie wybacza. I tak na nia spadnie wieksoc obowiazkow. Zapewnie Twoj syn bedzie sie bawil dlalej a dziewczyna utknie w pieluchach. Pewnie jestes z tych jebnietych mamusiek co uwazasz ze synalka owa dziewucha zbalamucila a on taki niewinny zostal zmuszony do stosunku. A znajc zycie to bylo odwrotnie.

Gość gość
Mój wiek faktycznie nie ma tu nic do rzeczy tylko chodzi o to że nie jestem psychicznie nastawiona na wnuki. Tzn ma być wnuczka. Z jednej strony to wiadomo chętnie pomogę i na pewno pokocham z drugiej jestem przerażona. Dziewczyna ma 18 lat i urodzi w październiku będąc w klasie maturalnej. I my i tamci rodzice pracujemy więc ciężko będzie z opieką nad dzieckiem. Testy DNA na pewno będą ale z drugiej strony twierdzą że zapomnieli się w sylwestra i stało się.

Gość gość
autorko. Moja mama tez sobie tego nie wobrazala jak moja siostra starsza zaszla w ciaze. Tez ma dziewczynke i malutka jest zakochana w babci (czyli mojej mamie)po uszy. Nasladuje ja, robi wszystko tak jak ona, a kiedy chce wyjsc juz od mojej siostry, to mala chwyta ja za noge i nie chce puscic. Moja mama tez sobie z tym poradzila nawet smialysmy sie ze beda wszyscy mysleli ze jest mama a nie babcia. Bedzie dobrze trzymaj sie.

Gość gość
z tym testem DNA to totalne chamstwo.ja bym czegos takiego mlodej dziewczynie nie zaproponowala.

Gość gość
Jakie to przykre, że w takich sytuacjach dziewczynę zawsze traktuje się jak dziwkę. Z tego, co piszesz syn nie mam wątpliwości co do swojego ojcostwa, więc dlaczego Wy macie?

Gość gość
On sie przejmuje a co maja powiedziec rodzice tej dziewczyny. To na nia i na nich spadnie opieka nad dzieckiem. Wy cwani Twoj maz propnuje kupic wyprawke oplacic badania itd w sesnie chcecie umyc rece nad obiwiazkiem dajac kase ale wychowaniem niech sie zajmuja oni.

Gość gość
No tak jest z dziewczyny robi sie najgorsza a znajac zycie to synalek lowelas i pewnie ja zbalamucil.

Gość gość
Zrób badania,ja bym to zrobiła w pierwszej kolejności.Lepiej wiedzieć czy to napewno dziecko Twojego syna. Współczuję Ci,sama mam syna 17 lat ma,i nie wyobrażam sobie że mogłabym usłyszeć taką wiadomość. No ale cóż.. jak to się mówi - trzeba wypic to piwo ktorego się nawarzyło :/

Gość gość
Ja myślę, że ani ona nie jest pierwszą lepszą, ani on lowelasem. I nikt nikogo nie bałamucił. Ot, dwójce dzieciaków wydawało się, że są dorośli. Seksić się chciało, o konsekwencjach nie pomyśleli i wyszło jak wyszło. Wina zapewne leży po obu stronach, ale natura tak nas stworzyła, że to kobieta w większości ponosi konsekwencje.

Gość gość
Wiem że to chamskie i okrutne ale przecież 100 pewności nie mam. Przecież nawet pojęcia nie miałam że syn ma dziewczynę, nawet nie wiem i się nie dowiem czy w ogóle byli parą czy zabalowali razem. Już rozmawialiśmy o tym z tamtą rodziną i wytłumaczyłam że absolutnie nie oceniam tylko jestem w takim szoku, że nie mogę uwierzyć. Jestem nastawiona przyjacielsko i nawet mi wstyd za syna bo w większości to jego wina

Gość gość
Autorko moze zaproponuj tamtej dziewczynie aborcje i nie bedzie problemu. Bezsensu zeby to dziecko mialo takie zycie, Twoj syn ja zostawi to jeszcze dzieciak nie beda ze soba do konca zycia, a ta jego dziewczyna bedzie sprowadzac sobie badboyow do domu i dziecko bedzie to wszystko widzialo i tez bedzie patologia. Dzieci nie powinny miec dzieci!

Gość gość
Przecież to dziecko syna i jego dziewczyny, niech sobie sami radzą. Dorosłość to odpowiedzialność. Dach nad głową dajcie,ale niech syn idzie do pracy nawet na parę godzin w tygodniu. Trudno, skończyło się dzieciństwo.

Gość gość
Syn sam sie ustosunkowal juz...

Gość gość
O aborcji nawet nie ma mowy. Pomożemy na ile damy radę. Żal mi ich bardzo

Gość gość
Jak syn zdecydował się na współżycie, to przecież liczył się z możliwością bycia ojcem. To 16 latek nie 6 latek.

Gość gość
gość dziś Dlaczego macie wszystko fundować? Po równo z rodzicami dziewczyny myśle - opieka medyczna i wyprawka. xx Szkoda, że tak ochoczo nie wspominasz o tym, by po równo podzielili się także nieprzespanymi nosami, zarwanymi dniami w szkole a potem pracy, porankami, popołudniami, weekendami i wakacjami spędzonymi z dzieckiem :o Idiotka 🖐️

Gość gość
ja bym zrobiła testy, bo po co masz płacić na nie swojego wnuka całe życie. jak w sylwestra się zapomnieli to poród chyba powinien być pod koniec września a nie w październiku??

Gość gość
o, zlot wróżek kafeteryjnych. Zaraz ci powiedzą jakiej płci wnusia będziesz miała :D

Gość gość
Testy dna? Autorko czy ty sie dobrze czujesz? Tobie tez ktos mówił ze masz robic testy dna jak bylas w ciąży? Tez ktos z gory zakladal ze puszczalas sie na prawo i lewo ? Czy was juz calkiem na leb wali? Na miejscu tej laski mialabym was w d***e .

Gość gość
Do idiotki z 15:43 jeb sie k***o :)

Gość gość
sytuacja wygląda tak, że nie znasz jej, nie są nawet małżeństwem, a twój syn jest nieletni... testy konieczne. panienka 18 lat to już pewnie pukała się z niejednym

Gość gość
Dobra z Pani mama. Chce Pani pomoc, a nie zostawia syna z problemem. No coz, mlodosc, hormony, zdarza sie.. Beda i ciezkie chwile, przez kilka lat to Wy dziadkowie bedziecie utrzymywac to dziecko.. Teraz jeszcze musi Pani wlozyc wysilek w przygotowanie syna do samodzielnosci i doroslego zycia bedac juz ojcem. Szczerze podziwiam. :) Ja choc zawsze bylam "grzeczna", ambitna, to i tak moi rodzice ciagle wymagali, bylam najgorsza, a przy niepowodzeniach zamiast wsparcia byly pretensje..

Gość gość
Tak testy. Ciekawe jakby twoja córka zaciazyla i rodzina chłopaka rzadalaby testów na ojcostwo hahaha

Gość gość
no i co z tego? to normalne bo chodzi o dużą kasę i zmarnowane życie. z czasów szkolnych pamiętam takie damesy co pozachodziły w ciążę, z ojcami swoich dzieci nie są i zmarnowaly życie ogólnie

Gość gość
Boże te mamy synalków! Testy DNA! Kompletny brak obiektywizmu. Nic dziwnego że takich mężczyzn jest teraz na pęczki - nieodpowiedzialnych, bez honoru i odwagi.

Gość gość
18latka z 16latkiem? Dziwne, zazwyczaj dziewczyny w tym wieku lubuja sie w starszych. Testy bym zrobila. I pomoc oczywiscie trzeba.