Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ukrainki zabieraja prace polkom.

Polecane posty

Gość gość
tak sobie tłumacz

Gość gość
To gdzie Ty pracujesz, że Ukrainki zabierają Ci pracę hahaha? :D

Gość gość
Ukrainki są bardzo ładne, a te polki, które są akurat brzydkie, są zazdrosne. Autorko, Tobie chyba faceta Ukrainka zabrała, a nie pracę :D A Polacy to może nie wyjeżdżają za chlebem do Anglii czy Niemiec? U mnie na osiedlu jest sporo rodzin z Ukrainy i ja na ich miejscu też bym uciekła z rodziną z takiego kraju, w którym byłoby zagrożenie życia dla moich dzieci. Rozumiem ich.

Gość gość
Kiedyś wybrałam się z dziećmi na spacer. Była zima, nie wzięłam sanek. Dotarliśmy do górki saneczkowej i starsze dziecko uparło się by tam wejść (3 latka). Byłam też z mniejszym (rok). I jedyną osobą, która sama z siebie zaczęła nam pożyczać swój mega fajny i wielki talerz do zjeżdżania była właśnie Ukrainka!!! Wszystkie Polki standardowo z muchami w nosie i ślepe na innych, a ta Ukrainka zauważyła, że my tam na górce bez niczego jesteśmy i zaczęła się z nami dzielić swoim sprzętem. Ja tam nic do nich nie mam i na ich miejscu też bym uciekła z Ukrainy.

Gość gość
00:38 Pewnie na produkcji hahaha

Gość lysyznysy
Polki są zazdrosne i mają tępe kamienne twarze. Oby jak najwięcej Ukrainek zatrudniali a polskie baby wyjazd do podcierania niemieckich i angielskich tyłków.

Gość gość
Polki wyjezdzaja do DE i UK , wiec Ukrainki do Polski

Gość gość
akurat z tą asymilacja to kogoś wyobtaźnia poniosła ..oni żyli w Polsce 600 lat i jakoś sie nie zasymilowali ,wręcz przeciwnie ...doświadczenia II RP są znamienne a jak ktos sądzi że obecnie za 1300 pln wypłaty sie zasymilują to ma bujną fantazję .

Gość gość
1300 to chyba jako cieć za spanie na obiekcie.

Gość gość
Kupują karty pobytu z offshoreidcardscom i dorabiają się w Polsce.

One psują mi w firmie wsyzstko bo im każą pracować 12 h dziennie one pracują ja pracuje max 6 wyjątkowo 8 - 10 raz w miesiącu i co? Czemu o E są takie czemu nic nie powiedzą potem odemnie wymagają więcej ale już chyba wiedza żeby odemnie nie wymagać bo ja muszę mieć wygodnie a jak mi dają coś strasznego to potem będę obrazona

Gość gość
To co mówisz mija się z prawdą. Sama zobacz https://www.polrab.pl/pracownicy-z-ukrainy/ , wyraźnie jest napisane, że mimo zatrudniania Ukraińców , pracowników nadal brakuje. To Polacy nie chcą pracować i stąd taka sytuacja na rynku.

Gość edek

Dobre warunki nam zaproponował Worksol, mają duże doświadczenie w rynku pracy, wiedzą jak pozyskiwać pracowników z Ukrainy żeby i oni sami na tym dobrze wyszli i my jako pracodawca. Trochę o dokumentach i o tym co trzeba załatwić zatrudniając obcokrajowca do pracy w Polsce jest informacji na ich stronie worksol.pl.

Gość Gosc

Smieszne to jest.  To samo mowia o Polakach w Angli, taka glupia nagonka.  Spedzilam sporo czasu za granica i wiem, ze emigranci biora prace taka, ktorej nie chce nikt inny ruszyc tak samo jak i w Polsce.  Traktujcie Ukraincow jakbyscie sami chcili byc traktowani za pracujac za granicami.  Nie sluchajcie glupiej propagandy- to jest klamstwo napedzane polityka.  

Gość mmkkoo
24 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Smieszne to jest.  To samo mowia o Polakach w Angli, taka glupia nagonka.  Spedzilam sporo czasu za granica i wiem, ze emigranci biora prace taka, ktorej nie chce nikt inny ruszyc tak samo jak i w Polsce.  Traktujcie Ukraincow jakbyscie sami chcili byc traktowani za pracujac za granicami.  Nie sluchajcie glupiej propagandy- to jest klamstwo napedzane polityka.  

owszem, Polacy za granica biora prace jakich "nikt" nie chce, ale to nie jets tak do konca prawda.

Wielu Brytyjczykwo wykonuje proste prace. A jest sporo Polakow I innych imigrantow ktorzy maja dobre prace I nawet wysokie stanowiska.

Ja I moj maz tez zaczynalismy od prac typu sprzatanie, sklep.  Minelo sporo czasu, duzo sie wydarzylo, obecnie oboje mamy prace umyslowe  I ja nie zarabiam duzo, ale maz owszem ,sporo.

Poza tym, znam imigranta -Litwin- ktory jest zastepca kieorwnika oddzialu firmy ubezpieczeniowej ...  ma niewiele ponad 30 lat a zarabia ok 60,000 funtow rocznie.

Gość Bimba

1godzin stycznia Niemcy otwierają rynek pracy dla Ukraińców, więc problem się rozwiąże - będzie mnóstwo pracy dla Polaków.