Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

za tydzien jest komunia chrzesniaka..czy jak dam 500 zł to mnie obgadają?

Polecane posty

Gość gość

mam komunie chrzesniaka i nie mam kasy. powiedzialam siostrze i matce ,że dam do koperty 500 zł a za reszte kupie biblie i kolczyki lub lancuszek. wysmialy mnie i powiedzialy ,żebym dala tysiac zamiast 500 zł bo mnie obgadają ,że sknera itd.. nie mam kasy bo zarabiam malo i jestem samotna.

Gość gość
U mnie się tyle daje.

Gość gość
Prawo.komunie sa w maju a mamy czerwiec

Gość gość
No i? Ja mam komunie corki 11 czerwca, ostatni komunijny termin przed Bozym Cialem. Autorko wspolczuje rodziny. Moja od chrzestnej dostanie rolku, od tesciow zegarek. Lepszy prezent od kasy, bo dziecko sobie przynajmniej zapamieta. A biblua i lancuszek to faktycznie smiech na sali. Lancuszki dzieci maja juz poswiecone dawno i maja zalozyc na uroczystosc a biblie dostana od ksiedza razem z pamiatka. Wiec nie rob jaj.

Gość gość
U mnie w okolicy ostatnia komunia jest 11 czerwca,daj ile uważasz,to jest sakrament nie pokazowka

Gość gość
Nie wszędzie dostają dzieci biblię od księdza. Myślę że 500zl jest ok. Jeśli chodzi o łańcuszek sama nie wiem może zegarek albo inny jakiś gadżet

Gość gość
to ja autorka.jestem z wrocławia i tu komunie sa tez w czerwcu ,więc nie prowokuje. ale mi chodzi o złoty łancuszek z jakąs fajna zawieszka albo kolczyki ,a nie taki zwykly swięcony przez księdza z krzyzykiem.

Gość gość
Weź kredyt przecież komunia jest jak super słodkie urodziny. Macie już limuzynę i dobry aparat? Po imprezie trzeba zrobić dziecku sesję z pieniędzmi. Jak dasz mało to będzie wstyd na insta, tumblr i fb :(

Gość gość
Po co dziecku Biblia? I tak nie przeczyta. Wy czytaliście?

Gość gość
No masakra. Wczoraj szlam z corka do kosciola na pierwsza spowiedz. Dziewczynki wystrojone jak na wesela, piekne sukienki i fryzury. A matki juz cykaly fotki choc ksiadz mowil, ze takie zachowanie jest nie na miejscu. Sama gosciom mowilam, by nie robili drogich prezentow i nie dawali duzo kasy. Mysle ze dziecko ucieszy sie wlasnie z jakiegos zegarka, rolek a nie z lancuszka. Chrzestna mojej corki w zeszlym roku muala komunie pierwszego chrzesniaka i tam rodzice zazyczyli sobie dla niego smartwatcha za 1300 zl... Brak slow.

Gość gość
Rok temu dala 380zl swojej chrzesnicy i mam to w d***e ze mnie obgadali. Moja siostra dostala mieszkanie od strych za free ja mam kredyt hipoteczny na 30 lat do tego oplacam opiekunke do dziecka ktora sama oplacam a mojej siotrze dzieckow za free pilnuja moi rodzice. A Ty jestes sama to co masz byc sponsorem. Olej. Ja olam cala moja rodzine bo mi nie pomaga wiec ja sie na nich wypielam.

Gość gość
Chłopiec w złotym lancuszku z zawieszką raczej nie będzie chodził. Daj te 500 zł do koperty a za resztę pieniędzy podpytaj może jego rodziców co kupic, co by chciał jakiś gadżet może być może jakaś fajna gra albo książka z dedykacją od chrzestnej coś na pamiątkę żeby miał.

Gość Opilska12
to jest chore. Ludzie dają tyle na ŚLUBY! Kurcze opanujcie się ludzie! Ja np. swojej chrześniaczce kupiłam rolki czerwone ze Spokey i przyznam, że mała się ucieszyła bardziej niż z pieniędzy. Dziecko nawet tych pieniędzy nie zobaczy, a tak przynajmniej ma mocne, fajne, designerskie rolki dobrej marki.

Gość Fajnie jest
Na komunie kasy bym dziecku nie dała na pewno.Kupiła bym dziecku rower, są w promocji całkiem względna cena i bombonierkę.Uważam ze to wystarczy.Teraz w sobotę idę z mężem na wesele i w kopertę damy 500zł..