Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przyprawic tofu zeby smakowalo??jadl ktos tofu??doradzcie

Polecane posty

Gość gość

kupilam pierwszy raz czyste zwykle tofu bo chcialam sprobowac..i nie mam pojecia jak to przyprawic zeby mialo smak:) ma mowi ,że powinnam smazyc na patelni i w przyprawach.... doradzcie mi jakie przyprawy moge dac zeby bylo smaczne? nie ma niestety imbiru ani kolendry.. mam tylko TAKIE PRZZYPRAWY W KUCHNI kurkume ,czili ,papryke wedzoną,,bazylie ,koperek,ziola prowansalskie i majeranek.NO I SOL I PIEPRZ :)MAM TEZ SOS SOJOWY W LODÓWCE:)

Gość gość
Sos sojowy i papryka wędzona plus chilli i ciut miodu (zrób z tego marynatę) będą OK. Zasadniczo rzecz biorąc tofu samo w sobie smaku nie ma, więc wdzięcznie przyjmie wszystko, w czym je utaplasz ;)

Gość gość
te przyprawy ktore masz to gowno..nic z tego nie wyjdzie.

Gość gość
Robię bardzo podobnie jak koleżanka powyżej - sos sojowy, wędzona papryka, daję jeszcze kmin rzymski i w tym marynuję. Z takim tofu robię sałatkę. Nawet mój mąż, który się sroży na wszystko co wegańskie domaga się od czasu do czasu żebym ją zrobiła i zjada całą michę.

Gość bangs
Bardzo smaczną posypkę do sałatek mam kupowaną ze sklepu NMR ( http://nmr.com.pl). Często używam różnych mieszanek przypraw z marketów do sałatek, ale żadna mi tak nie podeszła jak ta od NMR. Nie czuć w niej w ogóle chemii, smak jest dużo bardziej naturalny i pewnie to jest ta przyczyna, że mi tak podchodzi.