Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wiek ma znaczenie?

Polecane posty

Gość gość

Czy prawie 20letniej dziewczynie Bedzie łatwiej zajść w ciążę?

Gość gość
Jasne,ze wiek ma znaczenie,20 lat , mniej i trochę więcej to czas gdy w ciążę zachodzi się najszybciej i to niezależnie od tego co nam się wydaje na temat dni płodnych i niepłodnych.Im kobieta starsza tym trudniej może być z ciążą.

Gość gość
Tak.U ludzi młodych (do 35 roku życia) płodność jest wyższa, niż u nieco starszych.Stąd zarówno większa zawodność metod antykoncepcyjnych w tej grupie wiekowej, jak i większa łatwość zachodzenia w ciążę.Z czysto biologicznego punktu widzenia najlepszy czas na pierwsze macierzyństwo dla kobiety to 18-25 lat.Na pewno nie warto tego odkładać na czas po 35 roku życia bez poważnej przyczyny.

Gość gość
Kobieta jest najbardziej plodna w wieku dwudziestu dwudziestu kilku lat. Tak czytalam. Po 30 plodnosc zaczyna spadac. Jajeczka kobiety maja tyle lat co ona.

Gość gość
Wiek nie ma w ogole znaczenia ! Ale Wy bzdury piszecie ! Znam mlodsze dziewczyny od siebie wiek ponad 20 lat i starają się od lat ! Ja mam 32 lata i zaszłam w ciążę w tym samym cyklu co zaczęliśmy się starać o kolejne dziecko , i tak samo bez problemów zaszłam jak miałam 20 lat , wszystko zależy indywidualnie od organizmu kobiety i od spermy też!

Gość Cleo1976
Gość 19:49: jeżeli, jak twierdzisz, wiek nie ma W OGÓLE znaczenia, to czemu zasadniczo nie wykonuje się in vitro u kobiet w wieku powyżej 45 lat? Słyszałaś o czymś takim, jak "rezerwa jajnikowa"? U mężczyzn płodność również spada po 35-40 roku życia, chociaż nie tak znacząco, jak u kobiet.Dlatego dosyć częste są przypadki, że 50-60-letni mężczyzna ma dziecko z kobietą o 20-30 lat młodszą.:) W odwrotną stronę to by raczej nie zadziałało.:)

Gość gośćlaura
Jasne,ze nie,ale jest duzo przypadkow rodzacych kobiet w wieku40-50lat zdrowe dzieci,szok,tak,ale pozytywny,nawet dla tych kobiet,nie potepiajcie ja jestem tym dowodem mama w 40 mnie urodzila zdrowa i wychowala zyje do dzis