Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co znaczy określenie lalka?

Polecane posty

Gość gość

o dziewczynie. bo często tak mówią o mnie, a nie jestem typem barbie? :o

Gość gość
widocznie jesteś bardzo ładna

Gość gość
może świecisz się jak woskowa lala :) albo masz takie usta czerwone O jak ta lala :)

Gość gość
lalka, ładna na zewnątrz a pusta w środku

Gość gość
A Łęcką znasz? :D

Gość gość
do autorki Ja kiedyś lata temu, smarowałam się takim specjalnym fluidem, właśnie takim gdzie pisało baby doll coś tam , i wtedy kilka osob tak mnie określiło. :P wyglądało to jak porcelain doll

Gość gość
Lalka z definicji oznacza kobietę ładną, wystrojoną, ograniczoną i próżną, sztuczną i bez wyrazu. W życiu codziennym lalka, laleczka to określenie pięknej twarzyczki jak u lalki lub osoby zadbanej do granic możliwości niczym porcelanowa lalka z wystawy sklepowej. Dla mnie lalka jest synonimem czegoś niedostępnego i nieosiągalnego... Dlaczego? Jako małe dziecko często bywałam w domu niezwykle ciepłej i serdecznej Cioci. Ciocia Adelka nie mogła mieć dzieci, dlatego adoptowała chłopca z domu dziecka, a też chętnie opiekowała się mną. W jej wysokim mieszkaniu była ogromna biblioteka pełna książek i na tej bibliotece stała przepiękna duża lalka, która bardzo mi się podobała. Ilekroć byłam u Cioci w odwiedzinach, stałam przed biblioteką i wpatrywałam się w tę lalkę. Marzyłam, by Ciocia mi tę lalkę podarowała albo chociaż pozwoliła ją potrzymać i się nią pobawić. Ciocia zawsze mnie zbywała, że jak troszkę podrosnę to mi tę lalkę sprezentuje. Naturalnie w międzyczasie podrosłam, choć do dziś pozostałam infantylna, a lalka nigdy nie trafiła do moich rąk. No cóż, marzenia nie zawsze się spełniają...

Gość gość
Takich naturalnie pieknych kobiet z buzia jak u lalki prawie nie ma.

Gość gość
Np ada daniel, adriana lima

Gość gość
A co znaczy masz knage jak gruba Berta, masz lage pasna jak kasztanka Piłsudskiego..

Gość gość
Że hemoroidy ci widać