Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chodzikowa

Chodziki tak czy nie?

Polecane posty

Gość Chodzikowa

Czy chodziki są bezpieczne o zdrowe dla dzieci? Czy rodzice kupują je myśląc o wygodzie dla siebie? Czyje dziecko używało chodzika a czyje zdezydowanie nie? Córka starsza nie chodziła w tym,zaczęła sama chodzić w wieku 16 miesięcy, syn kuzynki chodzil w chodziku a sam w wieku 10 miesięcy. Czy chodzik Jemu pomógł? Czy to nie ma nic do rzeczy? Czy rzeczywiście Chodziki są szkodliwe jak niektórzy uważają?

Gość gość
Nie.

Gość gość
Tak

Gość gość
Są szkodliwe. Tak mowili fizjoterapeuci jak latalam z dzieckiem na rehabilitacje. Mój wcześniak z chodzika nie korzystał i ruszył sam zaraz po roczku.

Gość gość
Moje nie używały chodzika. Córeczka zaczęła chodzić w wieku 18 miesięcy a synek 11 miesięcy.

Gość gość252
Chodziki są złe i każdy lekarz Ci to powie. Koślawią biodra, kolana i stawy skokowe, zmuszają stopę do nieprawidłowej postawy. Rodzice to olewają, a potem jest płacz, bo trzeba rehabilitować w wieku kilku, czasem kilkunastu lat. A co do chodzenia to każde dziecko wstanie i pójdzie w swoim czasie, jedno pierwsze kroki postawi w wieku 9 miesięcy inne 15 czy 18 wszystko jest w normie :)

Gość gość
A na co wam ten chodzik. Wymysl glupca. Mam dwoje dzieci. Zaczely chodzic bez chodzika w swoim czasie. 10 miesiecy i 11 miesiecy.

Gość Chodzikowa
Mam druga córkę i w rodzinie namawiaja na chodzik ale pierwsza obyla się bez więc i druga też da radę bez. Jestem zdania jak niektórzy, że rodzice kupują chodziki z wygody. Żeby mieć spokój, więcej wolnego.

Gość gość
Tak! Muj syn śmigal w chodziku od 4 mies. Teraz ma dwa latka i nic mu niejest. Polecam karzdej madce chodziki som super!

Gość gość
Fizjoterapeutow nie sluchaj bo nie skonczyli medycyny i nie sa lekarzami chociaz by chcieli ale nie dostali sie na studia bo mature zle zdali i sa glupi niestety. Moje dzieci lataly w chodzikach i nic im nie bylo. To Twoj wybor.

Gość gość
A to juz dorosli postarzeli sie i poumierali ze nic im nie bylo? Jestes pewna? Posluchaj jakiejs idiotki na kafe ktora wyzywa rehabilitantow bo ona wie lepiej. Zapytaj lekarza. On na pewno ci doradzi lepiej niz jakas szarowa .

Gość gość
Chodzik pozwolił mi napisać pracę magisterską. :D Dzięki Bogu za chodziki. Syn miał 9miesięcy i trzy tygodnie jak zaczął chodzić sam. Dziś ma 13 lat i nie ma problemów ze stawami i kręgosłupem, pływa, uprawia lekkoatletyke, bardzo wysoki. :)

Gość gość
Gość 16:43 U mojej kuzynki było podobnie. Było, bo problemy zaczęły się po 25 r. ż. Obecnie jest po trzech operacjach. Pierwsze pytanie jakie zadał lekarz było, czy we wczesnym dzieciństwie korzystała z chodzika. Oczywiście, a jakże... No to ma pani odpowiedź na źródło swoich problemów z kręgosłupem - powiedział lekarz.