Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mieliście kiedyś niedobór żelaza?

Polecane posty

Gość gość

bo ja myślę że mam ...słabo się czuje ..

Gość gość
ja miałam :( kiepsko się czułam i miałam zawroty głowy.. zaczełam łykać żelazo i przeszło po 2-3 dniach.Zawsze tak się dzieje po okresie bo się traci krwi dużo.

Gość gość
ja mam. od 10 dni zazywam tabletki. puchly mi nogi, stan wlosow sie pogorszyl oraz oczy mnie piekly. poszlam do lekarza i po badaniach wyszlo, ze mam anemie. juz sie lepiej czuje.

Gość gość
ja po ilu dniach brania żelazo Ci pomogło?

Gość xsxsx
ja miałem i też brałem z tydz no ale po 3 dniach było ok

Gość gość
zelazo szybko mi pomoglo. jak u poprzedniczki - 2 czy 3 dni. troche gorzej z wlosami. dopiero dzisiaj zauwazylam poprawe. znowu zaczynaja byc lsniace, a nie jak siano.

Gość gość
a miałaś też bóle głowy i zwroty?

Gość gość
nie odczuwalam bolu glowy czy zawrotow. chodze na silownie 2 razy w tygodniu i potrzebowalam wiecej czasu na regeneracje. normalnie 1 dzien wystarczy. przy braku zelaza 3.

Gość gość
no każdy ma inne objawy... ale pobierz pomoże..

Gość gość
Żelazo przepisuje lekarz na receptę .Najpierw skierowanie na badania krwi, jak wyjdzie anemia to dają receptę. Od żelaza mogą niszczyć się zęby.

Gość gość
bierz zelazo i tyle

Gość gość
może faktycznie pij też soki z buraków.Podobno na wszystko działa.

Gość gość
Dziwne ze komus z anemia poprawia sie samopoczucie po 2-3 dniach,kiedy ten proces trwa do 3miesiecy I kazdy lekarz want to powie.

Gość gość
niedobór żelaza to nie od razu anemia jełopy...

Gość gość
Przecież mierzy się poziom ferrytyny a nie żelaza. Żelazo z krwi to wyjdzie na takim poziomie ile w pzoywieniu się go znalazlo w ostatnich dniach. A ferrytyna to są jego zapasy tkwnkowe i one są ważniejsze

Gość gość
Żelazo jest bardzo ważne, zresztą jak inne witaminy. Trzeba dbać o ich odpowiedni poziom w organizmie. Ludzie zapominają, że brak któregokolwiek to poważny problem w prawidłowym funkcjonowaniu. Jeśli chodzi o niedobór żelaza to bardzo fajnym rozwiązaniem jest dicofer, gdzie wystarczy zawartość saszetki wsypać do.ust.

Gość gość
a czzy dicofer nie brudzi zebow?

Gość gość
Zamiast zrec gowniane tabletki to codziennie szklanka soku z buraka z pęczkiem natki pietruszki i po kilku dniach poczujecie sie jak nowonarodzone

Gość gość
tak? rano pije duze latte. myslisz ze szklanka buraka pomoze?

Gość gość
dicofer nie brudzi zębów. Jest bezpieczny i świetnie uzupełnia braki żelaza w organizmie. Samą dietą możesz próbować uzupełnić ten minerał, ale efekty będą mizerne. Po to są suplementy, żeby nam pomagały

Gość cozykoza

Dieta to jedno i jeśli nie masz żadnych problemów zdrowotnych to pomaga Ci utrzymac ciało w dobrej kondycji, ale czasami samo odżywianie sie to za mało. Najważniejsze sa badania bo wtedy tylko się wie, czy ewentualne braki żelaza da sie uzupełnic dietą, czy może są potrzebne naturalne suplementy, jak soki rabenhorst na przykład (mają taki sok z żelazem, moja mama piła) czy potrzebne będą lekarstwa i żaden naturalny suplement nie pomoże. Zamaist zgadywac co nam jest lepiej od razu isc na badania, bo może się okazac ze leczysz sie na cos, na co wcale nei musisz! (mój przypadek neistety...)

Gość atttt

Dobry środek to Captafer – sprawdza się świetnie w praktyce bo poprawi przyswajalność żelaza i tym samym jeśli będziesz miał dobrą dietę to będziesz miał poprawione wyniki.