Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Hejka, jestem tu pierwszy raz i nie za bardzo wiedziałam do jakiej kategorii dać ten temat więc nie gniewajcie się na mnie

Gość gość
Nie wiem czemu nie dalo mi wszystkiego co napisałam :/ musiałam coś źle kliknąć

Gość gość
Ksioncchrabonszcz nawet nie napisałam tego co chciałam a już krytykujesz :) i tak wiedziałam ;)

Gość gość
Problem w tym że jak chce dać cały tekst to dodaje tylko 2 pierwsze zdania a reszty nie :( nie wiem czemu, tak jak powiedziałam pierwszy raz coś tu dodaje :/

Gość gość
To spróbuję jeszcze raz może się uda

Gość gość
No cóż nie udaje się

Gość gość
a ktoś ci kazał uprawiać seks nie uprawiaj to nie za ciążysz

Gość gość
Dobra już wiem w czym rzecz chyba..., W sumie możecie się trochę pośmiać ze posta nie umiałam dodać hehe, a więc jestem tu pierwszy raz i nie za bardzo wiedziałam do jakiej kategorii dać ten temat więc nie gniewajcie się na mnie . A więc jestem zielona w tym temacie dlatego właśnie pisze tutaj, chodzi o to że boję się że mogę być w ciąży mimo że mam okres (chyba okres) i pierwsze pytanie to czy jest to możliwe? Wraz z moim chłopakiem sypialiśmy razem bez zabezpieczenia, bardzo rzadko z. Raz miałam jakieś jedno-dwudniowe krwawienie takie skąpe, ale od tego czasu mam okres, przynajmniej mi się wydaje. Miesiac temu dostałam okres inny niż zwykle, przyszedl prawie 2 tyg wcześniej, był skąpszy przeplatany z brązowym śluzem i miałam wrażenie że trwal krócej o 1-2 dni. Teraz dostałam tydzień wcześniej, z tym że jest mocniejszy od poprzedniego. Boję się narazie zrobić test, bo w sumie i tak nie można mieć okresu w ciąży, przynajmniej tak czytałam. Może poprostu panikuje.. chciałabym żeby ktoś mi doradził czy wgl może być taka możliwość była bym bardzo wdzięczna, a dla osób które lubią krytykować czy coś podobnego to darujcie sobie takie zbędne komentarze, z góry dziękuję za odpowiedź ! :*

Gość gość
już w tak młodym wieku się puszczasz nie wstyd ci ?

Gość gość
Namazalas tego co nie miara ale żadnych konkretów. Kiedy ostatni stosunek? czy było do końca? Ile dni trwa to niby krwawienie?

Gość gość
Zrób badanie beta hcg i będziesz wiedziała na sto procent, idź do prywatnego laboratorium i powiedz że chcesz te badanie , pobiera krew i w ten sam dzień będziesz mieć wynik 100% , ja tylko powiem na poprawę humoru że ja zeszła w ciążę 5 dni przed planowanym okresem ! :D

Gość gość
Po pierwsze nawet nie wiesz ile mam lat więc nie mów że puszczam się w młodym wieku :)

Gość gość
Byłam z chłopakiem jakieś pół roku i przez cały ten czas nie zabezpieczalam się z nim i za każdym razem do końca i we mnie. Ostatni raz kochaliśmy się jakieś 2 miesiące temu i teraz nie jestem pewna czy 2 czy 3 miesiące temu tydzień może dwa po stosunku dostałam te jedno-dwudniowe krwawienie/plamienie. Ten miesiąc temu okres przyszedł 2 tyg wcześniej i trwał jakieś 5 dni, był skąpy i mieszany z śluzem, a teraz okres który mam przyszedł tydzień wcześniej ale jest mocniejszy od poprzedniego. Dodam że miałam regulne miesiączki, zazwyczaj różnica 2-3 dni. Aha i naprawdę jak ktoś ma głupie komentarze to naprawdę sobie darujcie, forum jest po to żeby komuś doradzić a nie ubliżyć :)

Gość gość ciekawski pro
A dlaczego zawsze się spuszczał w tobie? Planujesz dziecko z chłopakiem? :)

Gość gość
Prawda taka że nie planuje, tak jakoś po prostu wyszło, tak wiem nieodpowiedzialne zachowanie :/ ale nie krytykujcie bardziej chciałabym dostać jakąś poradę albo wysłuchać kogoś kto miał cos podobnego :)

Gość gość ciekawski pro
Tak po prostu wyszło mówisz? Ile masz lat dziewczynko? :)

Gość gość
pewnie z 19 lat gimbusiara

Gość gość
Sorki za to że będę teraz nie miła, ale to już chyba nie twój interes? :) Powiedziałam że chce jakiejś porady a nie ankiety na mój temat :) wiek jest ci póki co nie potrzebny :)

Gość gość
Bóg cie pokarze za te seksy przed ślubem

Gość gość
Może jesteś niezorientowany ale 19 lat to już szkoła średnia a nie gimnazjum :')

Gość gość
co z tego ale 19 latki zachowują się jak gimbusiary i jeszcze tak wyglądają

Gość gość
Dostanę tu jakiejś sensownej porady czy tylko będę czytać wasza krytykę? Bo sory ale forum jest po to żeby się czegoś dowiedzieć a nie..

Gość gość
To jest forum katolickie tutaj się robi to po bożemu i po ślubie

Plamienia bądź lekkie krwawienia w ciąży mogą się zdarzyć, a jeśli aż przez pół roku uprawiałaś seks bez zabezpieczeń to zwiększa prawdopodobieństwo, że jesteś w ciąży. Jednak zanim zaczniesz panikować najlepiej po prostu idź po test do apteki. Jak się wstydzisz kupić to poproś starszą siostrę lub koleżankę, albo jakąś, która wygląda na starszą. Wnioskuję po unikaniu tematu i po całej sytuacji, że jesteś dość młoda więc im szybciej wyjaśni się sprawa tym lepiej.

Gość gość
19.09, czyli do autorki. W ciąży nie jesteś, ale z tego co opisujesz to,albo jakiś cud albo, któreś z was ma problem z ewentualnym zapłodnienie. Żadna zdrowa para uprawiajaca seks bez zabezpieczenia nie uniknela ciąży. Coś jest nie tak.

A forum nie jest po to żeby się czegoś dowiedzieć, nie wiem skąd ten pomysł, od tego jest google, wikipedia itp. Forum jest do dyskusji i rozmowy i akurat na tym forum każdy może sobie pisać co chce i to jest zarazem fajne a czasem nieprzyjemne, deal with this.

Gość gość
W końcu sensowne wypowiedzi <3 troche się naczytałam opowieści innych że w ciąży mieli krwawienia przypominające okres więc zaczęłam w końcu panikować :/ tym bardziej że ja nie sądzę żebym miała problemy z zajściem nie wiem jak chłopak.. jeszcze dla mnie nie pora na maleństwo więc obawy są raczej zrozumiałe :) wielkie dzięki <3 w najbliższym czasie wybiorę się do apteki :)

Gość gość
Psychodelirium chodzi dowiedzieć w sensie z czyichś doświadczeń :) racja że jest do dyskusji ale jednak krytykę można zostawić dla siebie nie sądzisz? Tym bardziej że ktoś ocenia po jednym jedynym wpisie :)

Krytyka może być konstruktywna jeśli się umie z niej wyciągać to co wartościowe, dlatego uważam, że komentarze nie powinny być zarezerwowane tylko dla tych, którzy chcą napisać coś ze współczuciem i pomocą. Ocenami się nie trzeba przejmować, prawo mają, to piszą co chcą. Takie jest moje zdanie.

Gość gość
Widać braki w edukacji. Moze występować plemienie w ciąży, które kobiety biorą za okres. Nie chcesz mieć dziecka - antykoncepcja. Pigułki najtańsze kosztują pare złotych. Nie chcesz sie truć - facet gumki kupuje. Masz moim zdaniem jakieś 16 lat. Test i bedzie jasne. Nikt Ci nie tu nie wywróży czy to ciąża, czy byc moze jakieś zaburzenia hormonalne, stad nagle nieregularne miesiączkowanie/plamienie.