Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Michalka95

Proszę o poradę

Polecane posty

Witajcie, drogie czytelniczki i czytelnicy portalu, Jestem 28 mieszkanką Szczecina. Ostatnio zaobserwowałam, że demony mojej przeszłości nie dają mi spokoju. W dzieciństwie doświadczyłam molestowania przez ojczyma, później wpadłam w bulimię, a temu wszystkiemu do 18 roku towarzyszyło znęcanie się psychiczne przez moją rodzicielkę. Przez wszystkie lata nabawiłam się nerwicy, specyficznego stosunku do mężczyzn, a także niemożności bycia asertywnym. Ostatnio podejrzewam, że rozpoczyna się u mnie depresja. Czytałam o tym dużo w internecie i wszystkie objawy pasują. Niestety od lat boję się wizyty u psychologa, jednak przez fakt coraz gorszego samopoczucia na tle psychicznym, jestem coraz bliżej zdecydowanie się na profesjonalną pomoc. Z tego to względu szukam porady od osób, które może przeżyły coś podobnego, i odważyły się na ten krok i poszły do lekarza specjalisty. Moje pytanie brzmi czy owszem lekarz specjalista pomógł? Po ilu sesjach czułyście się lepiej?

Gość gość
Idź koniecznie.Sama jeszcze nie korzystałam,ale planuję.Po ilu sesjach to sprawa indywidualna niektórzy chodzili rok inni 2,jeszcze inni 4.Tylko wybierz dobrego.

Gość gość
ja miewalam depresje, nerwice tez mam, ostnio lekowa. u specjalisty wczesniej nie bylam, czego zaluje i radze tobie tez jak najszybciej sie udac. sprawdz sobie opinie na temat poszczegolnych psychologow w miescie i udaj sie do ktoregos. z tego co wiem, to czasami trzeba trafic na kilku, zanim bedzie ten wlasciwy, zaangazowany. powodzenia :)

Boję się wyśmiania przez lekarza, pomimo świadomości, że spotykał się z różnorakimi osobami i ich problemami...nawet nie wiem jakby owa rozmowa wyglądała; "dzień dobry, dotykał mnie, wymiotowałam, matka wyśmiewała, a teraz mam depresje" ? Przez całe życie nie ma odwagi powiedzieć tego najbliższym, a co dopiero obcemu człowiekowi...

Gość gość
Dobry psycholog powinien Cie osmielic, tak poprowadzic rozmowe, zebys sie przed nim otworzyla. To prawda, on mial juz tylu pacjentow, z duzo gorszymi problemami, nasluchal sie niejednego. To tak jak przed wizyta u ginekologa. Dla lekarza to rutyna. Bedzie wiedzial, ze to Twoj pierwszy raz i pewnie odpowiednio poprowadzi rozmowe.