Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie krępujecie się brać ciuchy z lumpa? Nosić coś po kimś z chorobą skóry?

Polecane posty

Gość gość
22:17 Ta znowu z ta karyna.... jednego słowa sie nauczyłaś patologio ? :D

Gość gość
Nareszcie ktoś też zauważył ten trudny temat ;/ zbiera mi się na samą myśl o tych chorobach, brudzie wszach i pchłach. Ludzie niestety sobie nie zdają sprawy co mogą przynieść z takimi łachmanami do chaty. Popieram to że nie wiadomo co kto z tymi ciuchami wcześniej robił (np. na pewno chodził w nich do ubikacji) i że jest prawdopodobne, że mogły zostać też zdjęte ze zmarłych osób ;/ np. po wypadkach komunikacyjnych gdy nie zostały mocno zniszczone czy zabrudzone ;/

Gość gość
Tak, śmiej się z łuszczycy. Zobaczymy czy ciebie kiedyś to nie spotka i jak się wtedy będziesz cieszyć. Zważywszy, że choroba uaktywnia się po 30 r.ż i dotyczy 16 osób na 1000. Także tym co się śmieją z cudzej choroby, życzę żeby poczuli na własnej skórze co to znaczy.

Gość gość
gość dziś Sztućce dezynfekują.. zjesz, odstawiasz a nie nosisz ciuch po kimś przez cały dzień xx hahaha , akurat masz gwarancje,ze ci zdezynfekuja sztucce! Czasem ledwo przetra szmata, ktora pzredtem podloge myli. A strach pomyslec, kto taka luzke pzredtem w ustach trzaymal, zdrowia klientow restauracji nikt nie sprawdza. W zbiorowym zywieniu jest syf. Kelner moze trzymac w zupie palec , ktory przedtem trzymal w d... Spytaj kogokolwiek, kto pracowal w kuchni nawet w najlepszych restauracjach, co sie dzieje, Kaszlą, smarkają, Ciuch sobie SAMA mozesz porzadnie uprac czy wygotowac. W ogole nie ma porównania!

Gość gość
Byłam dzisiaj w lumpeksie, kupiłam córce 4 t-shirty, jeansy i leginsy. Wszystkie ubrania H&M, converse. Zapłaciłam za zakupy 20 zł. Także to jest mój patent na ładne ubieranie córki za grosze. Jak ktoś się brzydzi to jeszcze lepiej, mniejsze kolejki :D

Gość gość
Ludzie opamiętajcie się! Przecież nawet w koszu w hipermarkecie dostaniecie bluzeczkę za 5 złotych i jest nowa, przez nikogo nie zeszmacona! Szok wobec tych co kupują w lumpiarniach!!!!!!!!

Gość gość
gość wczoraj Ludzie opamiętajcie się! Przecież nawet w koszu w hipermarkecie dostaniecie bluzeczkę za 5 złotych i jest nowa, przez nikogo nie zeszmacona! Szok wobec tych co kupują w lumpiarniach!!!!!!!! xx bluzeczka za 5 zl z hipermarketu po 1 praniu nadaje sie do wyrzucenia, jest na ogol z fatalnego sztucznego materialu, barwiona chemicznymi barwnikami, zle skrojona, w dodatku szyta przez biedne dzieciaki z Azji czy Afryki ,bo CUDÓW NIE MA, z jakiegos powodu musi byc taka tania. Super nieekologiczne i nieeekonomiczne jest wyrzucac, zwlaszcza ledwie uzywane dzieciece, rzeczy i kupowac jakies gowna, byle nowe. Chyba czysty snobizm albo histeria przed zarazą- ciekawe, jak zyjesz na co dzień? otwierasz drzwi klamką? , siadasz na siedziskach w pociagu czy w samolocie, taksowce, tramwaju, kinie? A poczekalnie w urzedach, czy co gorsze u lekarza? Przynosisz ze soba krzeslo?

Gość gość
Ludzie jeżdżą do hoteli śpią na materacach, w pościeli, wycierają sie hotelowymi ręcznikami fuj ! Noszą hotelowe szlafroki, kąpia się w basenach razem z innymi ludźmi, dotykają poreczy w autobusach, siadają na siedzeniach taksówek, w poczekalni u lekarzy, jedząc na mieście korzystają ze szklanek, sztućcy.... itp itd I takich obrzydzają sklepy z używaną odzieżą.

Gość gość
jest różnica siadać po kimś na siedzeniu a nosić po kimś obcym łachy

Gość gość
w życiu, bym nie założył ciucha ze szmateksu:O

Gość Kotarbuś
nie chodze w ciuchach z lumpexu

Gość gość
nie przesadzajcie.Majtek bym tam nie kupiła,czy skarpet jak nowe kosztują czesto 2-3 zł. ale bywam w lumpach i kupilam sobie płaszcz,spodnie,sweter.:) dziecku tez bym nie kupiła uzywanych.kupuje za to sobie i mamie. juz nawet nie chodiz o to ze to jest tanie,ale poporstu angielski ełachy sa łądne,modne,inne niz nasze polske.Takie powiedzialabym ekstrawagandzkie i eleganckie.Nie kazde,wo jednak 80% łachów jest taką tandetą z lat 80 tych,ale 20 % sa fajne. Bo w moim miasteckzu mode wyznacza Bazar :( ja nie chce sie w to wpisywac.w styl bazarowy,Juz wole lumpowy. Mowicie ze ciuchy uzywane sa odkazane przed powieszeniem w sklepie.No dobrze w poniedzialek o 9:00 jest powieszone...do piątku przymierza to 1000 kobiet...:( a ty kupisz w sobote za 1zł. Zdarzało mi sie kupowac Nowe ciuchy w Tesco ,Auchan czy Leclerku. I jeszcze nigdy nie bylam zadowolona z jakosci tanich makretowych łachów pochodzacych z Chin.

Gość gość
da sie przełamać a ile radochy nie bydżta takie lumpex to raj dla luidzi z wyobraźnią malkontentom won

Gość gość
Ja nie kupuję w lumpeksach, bo przeważnie te ciuchy wyglądają na znoszone. Poza tym z jakiś powodów się one tam znalazły, mogą być niemodne itp. Wolę kupować nowe, nie muszą być markowe, bo ja często wymieniam garderobę.:)

Gość gość
Ja prawie od początku powstania lumpeksow ubieram się w nich Jestem według ludzi I najlepiej ubrana babka w okolocyWymyslilam ze dostaje ciuch z zagranicy od krewnych co niektóre rzeczy odsprzedaje W lekach kiedyś można było się ubrać za przysłowiowy grosz a teraz dobry sklep z używaną odzieżą wydatek jednorazowy ok 100 Nawet bielizna z tamtą same triumf itp zaznaczam nowe a torebek orginalna lv mam chyba z7 Co wy na to Moje dzieci to samo a mąż także Znam osoby które kupują ode mnie ciuchy i chwała ale do ciucholandu by nie poszły Zła nazwa lpekslumpeks powinno być conaniej ciuch orginalns ha ha

Gość gość
Ja lubię kupować w lumpeksach, w sieciówkach są same rozciągnięte szmaty, a w lumpach fajne, elastyczne i dopasowane ciuchy. No i oczywiście dużym plusem jest cena. Można też trafić na prawdziwe perełki, ostatnio kupiłam sukienki, sprawdziłam w internecie nazwy firmy i się okazało, że sztuka kosztuje ok 150 funtów (a ja zapłaciłam ok 10zł). Znalazłam też piękną koszulkę plażową, która pochodzi z butiku w Paryżu. Warto więc czasem zajrzeć