Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy są tu mamy niemowląt u których zdiagnozowano trwały niedosluch? Potrzebuje z

Polecane posty

Gość gość

Okazało się ze moja malutka 5 tyg.córeczka nie słyszy, badania abr na wysokich czestotliwosciach..wynik trwały niedosluch. Na nastepnej wizycie bedzie reszte badan. Jestem załamana..świat mi się zawalił. To moje drugie dziecko, syn słyszy perfekcyjnie.nikt w rodzinie ani mojej ani męża nie miał problemów ze słuchem. Ciąża przebiega bardzo dobrze, czułam się świetnie i dałam o siebie. Żadnego alkoholu papierosów czy narkotyków, żadnych leków. Poród szybki i bez komplikacji. Mała 10 w skali apgar. A tu taki szok..2 na 1000 dzieci rodzi się z niedosluchem i patrze na nią i nie mogę uwierzyć że to ja spotkało. Przeplakalam kilka dni..z nerwów prawie straciłam pokarm bo i mało jadłam. Wiem ze medycyna poszla do przodu ze sa gorsze rzeczy ale to mnie nie pociesza bo kazdy chce miec zdrowe dzieciatko. Czy są tu mamy które to przechodziły? Chciałbym porozmawiać. .:(

Gość gość
jezu, bardzo Ci współczuję :(

Gość gość
Pozostaje mi się modlić żeby miała jak najmniejszy niedosluch albo o cud:'( patrze na nią jest taka radosna, ma takie rezolutne spojrzenie i po prostu łzy same napływają mi do oczu, dlaczego taka która ćpa pije rodzi zdrowe a tu czlowiek chucha i dmucha na siebie by kryszynka była zdrowa i dostaje taka wiadomość.

Gość gość
Czy to jest niedosluch obustronny ?

Gość gość
Oprocz modlitwy to polecam jeszcze zalatwienie skierowania do Kajetan na patologie słuchu jak najszybciej.

Gość gość
Tak obustronny:'( do tego wysiekowe zapalenie ucha wewnetrznego,co do skierowania pod warszawe to mieszkam za granicą.

Gość gość
Mysle ze z powodu tej kwestii warto przyjechac do Polski i zlozyc skierowanie do Kajetan. W przypadku niedosluchu wazne jest rozpoczecie dzialan natychmiast. Im wczesniej tym lepiej. Na nic nie czekac.

Gość gość
Rozumiem ze w tej chwili jest szok i niedowierzanie i chcialoby sie usiąść i plakac i rozmyslac dlaczego dotknelo to mojego dziecka. To jednak nie pomoze Twojemu dziecku...Postaraj sie skupic teraz na dzialaniu. Zalatw cala niezbędna diagnostykę i skierowania do specjalistow. To jest najlepsze co teraz mozesz zrobic dla dziecka. Nie wiem niestety jak to wyglada zagranica ale w Kajetanach sa naprawde innowacyjne metody. Mozesz pomoc swojemu dziecku funkcjonowac normalnie przez cale zycie tylko trzeba jak najszybciej skontaktowac sie ze specjalistami.

Gość gość
To odrazu jest pewne, że to trwały niedosłuch? Skoro ma też wysięki. Mój syn miał niedosłuch przewodzeniowy, miał też wysiękowe zapalenie ucha (obustronne)

Gość gość
W opisie dostałam ze badania wykazały trwały niedosluch na wysokich częstotliwościach. Przeprowadzili tez badanie nie wiem jak się nazywa ze przyłożyli taka słuchawkę za uchem żeby ominąć ten wysiek i wtedy wysyłali sygnały do ślimaka i nie było reakcji. Zanim pojadę do polski to musze czekać na jej paszport to jakieś 8 tyg. Wtedy chciałabym w Polsce też potwierdzić diagnozę. .ale chyba czekam na cud. Tu gdzie mieszkam dość szybko aparatują bo jak dziecko ma kolo 3 miesięcy

Gość gość
Trzeba byc dobrej mysli. Jesli w ostatecznosci okaze sie ze potrzebny bedzie aparat to naprawde nie koniec swiata. Mozna z tym zyc i to nie zdyskwalifikuje dziecka i będzie ono moglo normalnie funkcjonowac w swoim zyciu. Nie mozna podchodzic do tematu jakby dziecko bylo kaleka bo to nieprawda.