Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W razie utraty pracy na ile czasu wystarcza wam oszczednosci?

Polecane posty

Gość gość
My mamy z 300 tyś. Wiec pewnie na jakiś czas by starczyło. My nie jednak swoją pracę i ogólnie lubię pracować. Wiec nie wyobrażam sobie nie pracować.

Gość gość
nigdy mnie nikt nie zwolnił. zawsze to ja odchodzę. czy trudno znaleźć pracę? Ja uważam ze łatwo. 4 lata temu odeszłam z firmy w której pracowałam 7 lat. prace znalazłam w tydzień. Ale mi się średnio podobało i po 4 miesiącach zmieniłam. po 8 miesiącach choć praca mi się podobała to zrezygnowałam bo za długo bym dojezdzala (kupiliśmy dom pod miastem) i na tej wsi też znalazłam prace. po 2 latach stwierdziłam ze nie mając układów w tej firmie nie mam szans na awans i odeszłam. pół roku pracowałam w zupełnie innej branży ale mi się nie podobało. miesiąc temu zaczęłam nowa prace. na razie mi pasuje. wczoraj dostałam umowę na rok. Chyba na razie zostanę w tej firmie. także naprawdę łatwo jest znaleźć pracę trzeba tylko chcieć (ja mam wykształcenie wyższe i pracowałam zawsze w biurze, ale ofert na produkcję jeśli ktoś nie ma wyszktalcenia czy doświadczenia jest 3razy więcej niż do administracji biurowej). A w razie nawet jak ja bym straciła pracę to maz swojego dochodu nie straci nigdy, a oszczędności nam wystarczą na kilka lat życia z jednego dochodu.

Gość gość
17:56 jasne znalazlas prace w tydzien, chyba w biedronce. Normalnie rekrutacje trwaja tygodniami..

Gość gość
W korporacjach może i tak, ale ja nigdy w korpo nie pracowałam. najdłuższa moja rekrutacja-w sadzie- złożyłam cv (w ostatnim dniu składania ;) ) po tygodniu były wyniki i 3 dni później 2 i 3 etap po którym na drugi dzień podali wyniki i zaprosili mnie do pracy. czyli dla mnie rekrutacja trwała 12dni do rozpoczęcia pracy. A w małych prywatnych firmach na ogół było tak ze jednego dnia wysłałam cv i w ciągu 2-3dni dzwonili i mnie zapraszali na rozmowę. Czy tobie się to podoba czy nie i czy mi wierzysz czy nie, to mi to lotto.

Gość gość
może i planowane rekrutacje trwają tygodniami ale są takie sytuacje ze jakas pindzia zachodzi w ciążę i z dnia na dzień zostawia pracodawcę na lodzie i co wtedy? A no wtedy trzeba szybko kogoś znaleźć na jej miejsce. I niestety taka jest codzienność pracodawców.

Gość gość
Jak ja stracę to spokojnie z męża się wyrobimy. Jak on to rok przezyjemy. Ale on pracując tam gdzie jest na ni eokreslony państwowa robota ma oferty od prywaciarzy . Jest kierownikiem budowy z uprawnieniami. Nawet bez pracy dorobi. Kredytu mamy tylko 700zl to co to jest... To mniej niż moja 1/3 wypłaty więc wtarczyloby nawet i z mojej przesiedziec. Ale sytuacja niewyobrażalna dla mnie. Nigdy nie byłam biedna i nigdy nie miałam pustego kąta-nie żyłam od pierwszego do 1. Ostatecznie splacam hipoteke domu sprzedażą go i zostaje mi jescze minimum 300 000. Kredyt mamy 130 000 spłacony już troche. Dom wart ok 450 000. Na mieszkanie starczy 3 pokoje od biedy i jeszcze 80000 zostaje.