Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KTORE ZNANE PIWA sa robione na prawdziwym chmielu a nie na zolci wolowej?

Polecane posty

Gość gość

Ponoc wiekszosc piw goryczke ma nie z chmielu tylko z zolci wolowej albo wieprzowej :o bo tak taniej, a smak w zasadzie ten sam :o ostatnio kurcze gdzies w tv widzialem reklame jakiegos piwa, przechwalali sie ze oni robia piwo tradycyjnie na chmielu z 3 skladnikow woda chmiel i slod jeczmienny, ale nie wiem jakie to bylo piwo teraz... Wiem ze najlepsze piwa sa te z malych browarow lub z browarow rzemieslniczych, ale pytam o takie znane piwa, znanych browarow typu zywiec, warka, lech, namyslow, specjal, zubr, tyskie itp itd wiecie ktore z tych znanych marek robione sa na chmielu a nie na zolci? I ciekawi mnie czy ci co robia na zolc***isza na butelkach czy puszkach o tym skladniku, bo jednak wydaje mi sie ze na kazdym opakowaniu produktow spozywczych powinien byc podany sklad, ale czy oni tej zolci nie ukrywaja oszusci czasem i pisza w skladzie chmiel

Gość gość
Namysłów Pils

Gość gość
eeej, nie ma tu zadnych piwoszy?

Gość Miasto Namysłów opolskie wojew
Serio znasz piwa Namysłów? Serio? Skąd jesteś?

Jestem z okolic Namysłowa Skąd autorze wiesz ze jest taki Browar jak Namysłów? Skąd jesteś? I gdzie się o tych piwach dowiedziałeś? I jak dawno temu i czy twoi znajomi też znają te piwa?

Odpisz na moje powyższe pytania ps ja urodziłem się w Namysłowie (województwo opolskie) i mieszkam 15 km od Namysłowa w powiecie Namysłowskim!!!

Gość gość
Piwa nie robi się z chmielu, internetowy mądralo.

Gość gość
Ja jestem piwoszem ale szczerze mówiąc ten skład średnio mnie obchodzi. Ważne że smakuje, nie szkodzi i "trzepie". Alkohol sam w sobie jest szkodliwy, trudno, coś za coś, przyjemność kosztem czegoś. A z tym gościem Miasto Namysłów Góry Opolskie czy jakoś tak to lepiej nie zaczynać dyskusji, to tutejszy troll.

Gość gość
No i pipcia od Namysłowa zniszczy Ci temat :-( Wiesz, miałem w ten weekend bibę w chacie, mecze o mistrza Polski i finał Ligi Mistrzów, kupę piwska się kupiło. i tak, multum Żywca, kupę Pereł Mocnych i Export oraz Tyskie. Teraz sprawdziłem skład. i tylko na Żywcu był podany pełny skład, iż zawiera wodę, słód jęczmienny, chmiel i ekstrakt z chmielu. Na całej reszcie było tylko że zawiera słód jęczmienny. Nie wiem jak Warka i inne, ale powiem Ci że kiedyś nałogowo żłopałem Harnasia, dziennie po 1-3 piwka, nic mi nie było, a były to czasy ok 10 lat temu i to piwo kosztowało 2,50-3 pln za puszkę. Obecnie Harnaś jest wciąż w promocji i kosztuje 1,99 !!! a nawet 1,59 plus kaucja za butelkę, puszka też grosze, ale piwo jest obrzydliwe!!! Mało tego, po wypiciu czuję się fatalnie. Wniosek? chrzczą te piwa niemiłosiernie spirytem i żółcią byczą, po to aby były znikome koszty produkcji i móc dawać aż takie promocje.

Ps nie góry opolskie tylko góry opawskie

Nie ma czegoś takiego jak góry opolskie tylko góry opawskie góry opawskie to jedyne góry na Opolszczyźnie

Ps jak ja zniszcze temat? Kiedy go zniszczyłem przecież przeczytaj pierwszy wpis w temacie czyli wpis autora na samej górze tam autor wymienił Namysłów ja się go pytam od kiedy zna piwa z Namysłowa i skąd zna piwa z Namysłowa przecież autor wymienił Namysłów przeczytaj ten wpis na samej górze jeszcze raz tam pisze o Namysłowie ps wg ciebie każdy wpis O Namysłowie to spam i trollowanie?

Gość gość
pierwszy raz słyszę o tym nie jem mięsa i unikam zwierzęcych produktów więc tym bardziej w*****a jak tak jest :O

Gość gość
Ja jadam boczek i karkówkę z grila

Gość gość
Trafiłam na bardzo smaczne piwa rzemieślnicze Pilsweizera i zdecydowanie czuć różnicę pomiedzy tym co do tej pory próbowałam... Z zamówieniem też wygodnie bo złożyłam na stronie www.pilsweizer.com i przysłali prosto do domu.

Gość Vetoq

Żółć bydlęca w piwie - co za bzdury. Nie powtarzajcie tego, bo tylko się kompormitujecie... A Namysłów obok prawdziwego piwa, to nawet nie stał. Podobnie jak Leszki, Tyszczaki i inne rozwodnione breje

Gość Namysłów wojew opolsk 123

Namysłów to JEST prawdziwe piwo to po pierwsze a po drugie browar Namysłów waży piwa od 1321 roku aż do dziś więc to browar z tradycjami więc to JEST prawdziwe piwo